Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Thursday, 27 December 2012

Baby Ali got his first tooth

assalamualaikum

happy sangat,tambah teruja bila 2 weeks ago, aku perasan yang ada menda putih dalam mulut ali.
dia tengah menangis masa tuh.check punya check...
IT'S A TOOTH :
semalam pula,hubby cakap ada satu lagi la
err aku macam tak percaya.try sentuh sentuh, memang betul
IT'S ANOTHER TOOTH
so in total dah ada 2 batang gigi

dah xcomel..haha macam budak besar la plak dah ada gigi
ummi loves u sayang
be a good muslim

pelbagai gaya bayi tidur

thats my boy

harini rasa sedih pula bila terbaca blog ibu tunggal

sedikit seebanyak buat ummi rasa insaf

semoga ummi tabah berjauhan dengan baba

amin amin ummi nak duduk sama :'(


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, 20 December 2012

pelampung bayi..

masa kat penang haritu, saja nak try mandikan ali dekat kolam

so cubalah guna baby swim neck ring

mula mula nangis

try 2 3 kali elok je senyap.. good boy as always


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, 10 December 2012

Perkembangan bayi 4 bulan

Bismillahirrahmaniarrahim 

 Alhamdulillah..bab ali dah berumur 4 bulan lebih. 
sebagai ibu mestilah kita nak kita membesar dengan sihat. so google lah apa yang patut. 
 sekarang hobinya adalah meniarap dan slow-slow menyusur kedepan kalau nak suruh lagi laju, letak je apa2 depan dia. inshaallah dia akan kejar hehehe kejar???? 
 layanlah video baby ali...

 
Published with Blogger-droid v2.0.4

lagi satu, tangan tu asyik nak masuk mulut je
pantang dapat barang, mesti masuk mulut, kesukaanya mestila rambut ummi dia
dahla sangat senang gugur (rasanya normal bila lepas bersalin gugur rambut sangat banyak)
alahai rasa macam nak potong je, senang!
rasanya 70% dari gambar yang diambil, mesti posing wajib tangan masuk mulut

hmmm merindui baba yang tengah kursus di INTAN.. cepatla habis
lama sungguh dari ahad sampai khamis

Thursday, 6 December 2012

Agenda cuti sekolah dikampung.. suami pun jauh di KL

Bismillahirrahmaanirahim

punya panjangla title entri O_o

harini tak tahulah kenapa, terlebih rajin plak buat pai.
saje je kan, masa hubby kat kl, kita kat kampung ni masak yang best
hahahha padan muka dia..
kejamnya...
tapi agak kurang cantik la..takde lada benggala colour merah..kuning je ade..
yang penting letak cheese banyak gila, then bakar..
ooohhhhh aaahhhhh sedap!!!




err.. menarik kan?
adaa orang cakap anak2 ayam ni kena rendam dulu dengan bahan pewarna
ada juga yang cakap masa dalam telur lagi dah kena cucuk pewarna
hmm kesian cara nak buat tuh, tapi sooo cantik anak ayam berwarna warni nih


tak dilupakan my sunshine
susah tau nak ambil gambar budak kecil ni senyum
tapi ni dah lebih dari senyum nih.. love u sayang
sekarang tengah berusaha nak merangkak.. dah mula angkat punggung
dah mula bergerak ke depan..ala2 menyusur gitu



ni dah letih main
suar tuh nenek dia belikan.. rm10 satu
cute la plak seluar baby berstokin nih



Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, 2 December 2012

korean baby cap

masa ni dalam pantang.. dah berjinak-jinak dengan cap

ni umur sebulan lebih..err pink?


jenis belang-belang

suits him well


Antara koleksi Ali.. sebijik macam kat bawah... rm15




dapat yang cantik macam ni pun tak apa..susah nak cari!

cutenya...pengsan!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, 1 December 2012

Baby Ali dah mula melompat.

Alhamdulillah.. Hari ni hari kedua ali mula melompat

Perghh sangat lenguh tangan bila pegang lama2

Nak jaga lagi takut jatuh kuat

Papepun... Ramai yang cakap, ali kecik2 dah nampak aura pemusnah

Oh tidakkkk ali budak baik ok


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, 29 November 2012

new hotspot to shop! PADIEKA.COM




Padieka.com

ops..baru perasan kewujudan padieka nih.
just click here to go to da website
bila buka website dia, so pity...
almost all are sold out!

tak apalah, dah like fb dia.. nanti kalau ada dress baru, boleh la grab
sangat suka kaler pastel.
cun!
ala-ala poplook i would say...




Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, 24 November 2012


Published with Blogger-droid v2.0.4


outfit for today
poplook jersey dress + denim jacket
yes muka ku pucat without lipstik!

Thursday, 22 November 2012

Penny from poplook

Ni aku screencapture dari fb.hahhaha

Dasar pemalas. Nasib tema wedding adik aku ni hijau.

Masukla jugak.hehe

Ramai gak yang tanya beli kat mana baju?

Aku sengih ke. Malas nak jawab.

Malas lagi?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, 15 November 2012

Awal muharram

1 Muharam dicemari dengan serangan Israel ke atas Gaza
no more Strabucks   no more Mc D
Hubby dah bagi warning semalam.

Wednesday, 14 November 2012

4 months old baby Ali attacked by green froggy! [video]


Published with Blogger-droid v2.0.4
Sempat capture video si Teletubbies ni menggeli-geliat dengan toys dia.
Betul betul geli ke berlakon je ni?
Alhamduliilah dah 4 bulan lebih umor si honeydew ni.
Insyaallah Sabtu ni balik kampung. OH Kok Lanas, here i come. Rasa lambat sangat masa berlalu. Kenduri adinda pun bakal berlangsung hari Selasa di rumah. Tahniah.
Akadnya hari Sabtu, malam!

Ni masa kat KLIA. menyambut tok sedara dia balik haji. masamnyaaaa
jenuh gak nak derdukung. dah 6.4kg la katakan. sangat tak boleh nak bayang kalau kena dukung baby yang lagi berat.huh
Ali, sila cepat berjalan!

ni masa kenduri kawan si Faiz.
Dah dua kenduri temanya pink purple.sebijik.
agaknya memang trend sekarang. terkenang zaman muda mudi dulu...
i pon purple gak :)

Sunday, 11 November 2012

Baby Ali jalan jalan mid









Me wearing a beautiful dress by poplook Wampa Elena maxi dress.a bit senteng for me.heeeeee
Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, 6 November 2012

Ali in Old Navy's romper


Ummi dia malas nak button.hihi

Redwarrior eh :-)

Published with Blogger-droid v2.0.4

kat sini pun best nak cuci mata..Banyak baju baby

My honeydew


Published with Blogger-droid v2.0.4


Hihi saya kesejukkan. so ummi saya balut ngan kain batik dia.
sooo tak glemer !!!

Bulat+putih+manis = Honeydew

Baby clothing with FOS



OMG!! Weekend lepas adalah pergi window shopping.
masuk butik FOS. Makaihh tengah sale baju baby.waaaa
daripada nak window shopping dah tershopping plak.
sangat sangat cutelah baju kat situ. ada Baby Gap, Oshkosh Bgosh, Carter's, Old Navy
Sempatla menyambar satu Ralph Lauren kuning.. yippeee

Pastu beli lagi 3 rompers baby Gap, carter's.. erk kopak
ummi ngan baba tak beli pape untuk diri sendiri. untungla ali....
Kalau perasan, baju Old Navy colournya terang dan menarik. baby Gap banyak yang pastel coluor saja.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Spot Ali in FOS baby sock!

Kalau berminat dengan branded stuff, bleh window shopping kat Kasih Sayangku.

Monday, 5 November 2012

lampin pakai buang???


try jugak pakai drypers.tapi tak suka lah! teksturnya kasar.keliling pinggang tu rasa macam kertas.kalau pakai lama, confirm jadi berbirat,merah. No to Drypers.






Ehsan dari Adikmat



                                           Ni pun ehsan Adikmat punyer 

Huggies lagi lah terseksa jiwa. tambah tambah bila beli yang jenis pant nih. nak masuk satu masalah, nak bukak lagi lah.kalau baby berak, abisla terkena kaki.Kenalah cari gunting. grrrrr Juga kasar teksturnya.rasa mcm plastik kasar. A big NO to huggies

So Ali pakai apa yer???
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
hehe
MammyPoko! perfect for him.

Thursday, 1 November 2012

Ali kena buli[video]


Published with Blogger-droid v2.0.4


Adakah berbahaya tinggalkan baby kita dekat atau main main dengan baby yang lain?
hmmm BAHAYA kot.
contohnya macam budak bucuk ni, saja la ummi dia kasi main ngan kawan-kawan sebelah rumah.
Tak pasal pasal kena buli.
Alahai kesiannya Ali kena lepuk ngan member dia.
terpaksalah ummi dia jadi heroin menyelamatkan hero dia yang tersengih sengih tak paham apa pun kena lepuk.

Kalau nak bagi main xpe, pastikan kita awasi lah.
Budak budak tau nak seronok je, sakit baru nangis hehehe

Cara memakai inner neck+selendang

Well, senang saja.
pakai inner neck, pin kan kedua2 belah tudung di bahagian bawah dagu.
kemudian, pin kan hujung selendang ke bahu.
Simple je kan.

Yang penting..kerjasama..hahha
no lah..yang penting, cover your chest :)

Wednesday, 31 October 2012

Bawal 2 tone yang sangat cantik!

Memang dari dulu lagi aku ni suka sangat pakai bawal.
Rasa macam kena aje dengan muka yang agak bulat nih.hehehe
Sekarang trend terbaru pulak adalah bawal 3 tones dah kot.
but im still in love dengan 2 tone ni.

Average harga kalau online, dapatla rm10
Tapi kalau pergi KL, rm8 pun bleh dapat.
Kalernya pulak kalau tengok banyak sangat pilihannya.
I'll choose pastel colour, warna yang lembut2 saja.

Cuma agak tak best, sebab kena gosok!
and agak jarang sebenarnya. Kalau nak nampak cantik n tak nampak leher semua silalah pakai inner.hmmm :)

Saper yang suka Aidijuma,bleh shopping disini.

                                      We all love Bawal!

Sunday, 28 October 2012

Baby Ali dah mula bersembang [video]


Ok hobi terbaru my sunshine adalah bersembang.

Hahah memang takkan faham la kan dia cakap apa.

Bajet paham je la. Kadang kadang nampak macam dia marah,kadang kadang nampak macam happy.

Apa apala sayang

Malam ni pengasuh mintak pinjam ali

Memang tak sampai hati nak cakap tak boleh

Natijahnya ummi dia ni asyik teringat je

Tak putus putus doa janganla Ali buat perangai duduk ngan orang

Hmmm i miss him soooo much

Ali is 3 months 2 weeks 4 days today!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 26 October 2012

Thursday, 25 October 2012

Aidil Adha with half moon shawl


Semoga kita mendapat keberkatan.

Mak mertua cakap, masa orang wukuf di Arafah adalah waktu yang mustajab untuk berdoa, minta apa saja dari Allah.

So tadi adalah mintak benda yang dah lama diinginkan.

Amin

Me wearing black jubah with light purple half moon shawl. Beli online je.
Tengok kat giant Batu Cave rm89.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, 23 October 2012

Baby Ali dah pandai meniarap [video]


Published with Blogger-droid v2.0.4


Akhirnya berjaya jugak ambil video ali setelah 2 minggu dia pandai meniarap.
Kali ni dah agak laju sikit, berbanding awal2 dulu.
Terkial-kial try meniarap. Kalau susah, nangis..
huh manja sungguh!

Tak apalah.. dah kira satu pencapaian tuh.
Dalam family ummi takde pun yang meniarap.merangkak pun tak
terus berjalan.hahahha
Tahniah encik Ali Darwish
Sayang kamu :)

Monday, 22 October 2012

Raya dengan mertua

Assalamualaikum...
Dah lama rasanya tak bercerita perkembangan anak.
Alhamdulillah sekarang ni Ali dah pandai meniarap.
Kalau letak je mesti nak pusing-pusing. So kesimpulannya tak boleh dah nak guna bantal buat lapik kepala budak bucuk tuh.

Macam biasa, malam dia tidur ok saja. Terjaga setiap 2 3 jam sebab nak susu. Pagi tadi alkisahnya ummi terjaga pukul 6. toleh-toleh sebelah, Ali dah mata bulat tengok Ummi. bagusnya anak Ummi tak nangis, main sorang-sorang.

Dan yang paling best, esok adalah hari terakhir sekolah. yes yes tak sabarnya nak cuti. tapi agak tak best sebab beraya dekat Gombak je. Selalunya kat rumah di Kok Lanas. waaaa miss u mama


SALAM AIDIL ADHA

Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, 21 October 2012

Poplook dress again!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Salam..
Alahai comelnya Ali duk senyap je dengan Ayah Ngah dia
ni masa kenduri Along a.k.a cousin kami
acctually dorang naik pelamin bertiga
heehheh rezeki tuh.

me..
enjoying my penny dress to the fullest
hehhe so comfortable
macam nak beli lagi lah
ops.. gaji masuk han harini :)

Wednesday, 17 October 2012

Bayi kuat tidur?


Published with Blogger-droid v2.0.4



Boleh dikatakan yang Ali ni jenis kuat tidur gak.
Selalu aku mandikan dalam pukul 6.. Dalam setengah jam pastu dia mesti nak tidur.
Kalau dia tidur, pukul 5 6 pagi esok baru dia jaga.
Adalah dia terjaga untuk minum susu. 
tapi lepas tepuk terus ok..
Good boy.