Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Sunday, 29 March 2009

semalam...
minggu ni ada MIRA n KAK UMMY..


semalam...
jalan jalan d factory outlet CASTLEFORD



* tak ramai orang..biasalah..easter break,sume orang balik kampung

semalam...
mkn2 di charcos

*gambar tiada kaitan dengan charcos

semalam...
tengok FIRED UP 2 kali in a row and makan millie cookies berjuta juta





dan hari ini.. kami akan ke NEWCASTLE selama 3 hari.semoga BEST kat sana kerana saya sudah bosan duduk di leeds ini.kepada haneem jangn rindu aku kalo ko BUZZ ym aku, aku xde..hehhehe korang buat apa weekend ni? xoxo

Friday, 27 March 2009

sekolah bertingkat2..sila sambung

memang KECEWA!!! seminggu menunggu dengan penuh HARAPAN dan HIGH EXPECTATION, akhirnya kami dikecewakan.IYA.. dikecewakan oleh contestant2 yang hampeh.come on la... sudah TOP 7, and yet i dont see any improvement.

alahai RIZU yang cute pon sekadar tidak menyakitkan telinga pada malam ni.ARGHH.... tapi tak apa, YAT mahu buat RIZU jadi anak ikannya. boleh bayang tak RIZU yang kecil tu jadi LAUK yat.hahhaha(ops..saya bukan otak kuning) biru saja kadang2..

hampir sejam lebih aku tgk top 7 minggu ni, otak aku dah naik sengal.PAUL pon nampak bad mood malam ni.yela.. sume xbest.NASIB BAIK tomok aku jadi SAVIOUR.hahha tanpa segan silu aku mengaku yang AKU SUKA dia. IYE, aku minat dia.hahha memang silap besarla si AMELYA tu nak lawan aku berebut tomok(for those who has no clue,plis ignore)

apalagi.. layanla the best performance aka immunity winner for this damn suck week..

demo orang bekeng


BENGANG aku BENGANG..
pernah tak korang terasa BENCI pada seseorang dan korang menyesal kenal dengannya. INILAH yang aku rasa sekarang.hati aku panas, hati aku tak tenang dan terdetik juga, kenapa aku tak BERANI nak meluahkan betapa aku kurang senang dengan perangainya.ARGHHH susahnya dalam situasi aku

kenapa perlu ada sifat selfish dalam diri seorang manusia yang pada pandangan aku, mempunya otak yang geliga(lebih dari aku), masa depan yang cerah, pendidikan yang sempurna?. MUngkiin benar,nikmat2 yang diberikan oleh ALLAH juga adalah satu ujian! dan nampaknya nikmat itu mula memakan dirinya sendiri.maaf kalau aku begitu mudah menilai seseorang.

ya allah selamatkanla insan ini, xpantas bagiku menegurnya kerana diri ini terasa seakan kerdil darinya, dia ibarat RAJA FIRAUN atas singgahsana dan AKU SIAPA? ahli nujum kelas tiga agaknya kihkih

balik kepada topik asal, maaf.. aku hilang fokus.
aku tak tahu macam manA nak luahkan betapa aku benci seorang manusia yang peRNAH aku gelar seorang KAWAN, yang pernah bagi aku mAkan kat rumahnya. DAN aku tak mahu jadi orang yang tak mengenang budi.,. bawalah dia jauh dari mata aku, supaya tak bertambah dosa aku sebab bencikannya..

aku yang cuba bersabar tapi xberapa nak berjaya.. xoxo

esok tutup lampu wehh


esok TUTUP LAMPU wehh..

gapo? xpaham la

eh eh esok kan EARTh HOUR.. kenala support sikit

malah aku,takut hantu mari

ala.. sejam je pon.BIL umah pon boleh jimat sejam. aku xkira, semua orang wajib TUTUP!!

HO la..8.30 ek??

IYE!

* ni syaza mengajak kita sama sama bergelap malam esok..wee

p/s even aku xberapa nak faham motif EARTH HOUR ni, sebagai warga bumi yang berdaulat.. aku join la.KORANG camne?? xoxo

Thursday, 26 March 2009

cinta cupcakes (tiada kena mengena ngan entry)


awal2 cinta, manis macam cupcakes

LELAKI
lelaki mudah lupa (ini bukan sekadar petikan ayat ex-PM ok).pantang kaum HAWA buat salah sikit, pastinya segala pengorbanan kita akan dilupakan.IYE.. aku tau, lelaki mudah bosan dengan perempuan yang mudah merajuk, mudah menangis.. tapi bukankah semua itu, adalah satu bahasa lain (selain dr kata-kata) untuk memberitahu betapa kita memerlukan perhatian dan KASIH SYANG??? DAN IYE..aku tau yang pompuan ni kadang2 menyusahkan dan selalu menggangu schedule. tapi

LELAKI LUPA ...
yang KITA sanggup ikat nafsu shooping kita semata-mata nak pastikan handphone sentiasa bertop-up.yang paling parah, xmakan pon ada..utk apa??? untuk CALL DIA!! paling kurang,SMS

LELAKI LUPA
bila kita tahan sabar time kejut dia pagi2 even 40 kali call angakat2.tak tambah lagi kita melayan MAMAI dia(yang paling menyirap,dah angkatpon boleh terlelap lagi)

LELAKI LUPA
yang kita selalu bagi sokongan bila dia mengalami kegagalan.masa tu, bila dia nangis kita yang pinjamkan BAHU..
* awak, saya failed
~xpe, next time belajar awal sikit.saya yakin awak boleh
*thanks sebab percayakan saya
~ as always

LELAKI LUPA
yang kita akan renung je handphone tu 2 kali seminit kalo dia dah janji nak call. tapi seharian tunggu xde pon.dan bila dia call kita buat2 macam xde pape pon yang berlaku

dan LELAKI LUPA
sebab kitala dia x SINGLE.. kalo xde kita, sapa lagi yang nak kat dia ;P

SETUJU TAK, LELAKI MEMANG MUDAH LUPA??

Wednesday, 25 March 2009

cabaran BBQ


as we all can see, hari yang SANGAT iNDAH untuk BBQ!!! Masalah pertama adalah penetapan waktu oleh pihak ORGANISER - rumah INSYIRAH - aku texted sume orang, sume orang jawab pas asar (pkul 6 pon LEPAS ASAR ok). HAti dah start membara (biasala aku ni kurang penyabar orangnya)..ARGHH tolongla someone bagitahu aku pukul berapa...but at last dapat jugak pengesahan...BBQ start pkul 4( err,pkul 5 rasanya).biasalah JANJI MELAYu

memang banyak DUGAAN yang perlu ditempuhi utk buat BBQ ni. senang citer, aku bagi list yang pada pandangan aku, cabaran yang harus dihadapi oleh semua orang yang berangan-anagn nak buat BBQ @ picnic kat mana mana park during easter break ni

1- weather
awal awal nampak cerah. MATAHARi terang je. tiba-tiba je boleh plak HUJAN. ARGHHHHH... plus angin pon kuat..bukan setakat sepoi-sepoi bahasa, kalo kurus sangat, kita pon boleh terbang!!

2- anjing-anjing berlari lari anak
ni memang bikin HOT! ada je merayau-rayau.bila nampak makanan lagila nak datang dekat.kalau anjing saja tak apa, ini tuan dia pun nak join sekaki. ahah>> ni kes betul- buat-buat nak tolong nyalakan api (WE KNOW U BETTER THAN U KNOW URSELF), padahal nak makan gak kan..jangan harapla

3- abang-abang main bola
nama lagi PARK. mestila ramai abang2 yang memntingkan KESIHATAN nak main bola,kan..tapi ni kira dugaan yang best la.boleh CUCI2 MATA. yang tak tahan, diorang akan tunjuk terrer kat korang e.g sepak bola tinggi2 then sengih2 kat korang-ni pon kisah betul ok!!!

4- PANDANGAN
dan macam biasa, orang akan PANDANG je sebab terliur ngan ayam, sosej, mihun, nasi goreng, chips.. waaaaaaaaaa NAK BBQ lagi

snap2.. tangok sapa yang makan control vs makan xingat dunia.BEWARE.. i'm watching u :P









gambar last ni..sebab aku ternganga tengok budak2 xcukup umur ni main REGU (main teka2 nama lagu)..habis jadi arang ayam2 ini..UHUH but it was a great picnic,kenyang, mata pon semakin layu.. xoxo

lelaki selalu macam ni

what he's doing here????

khas untuk lelaki2 diluar sana yang mana telah dimiliki, dipunyai or whatsoever.JANGAN sesekali bercerita tentang gadis lain yang korang suka pada GF anda.KENAPA???
kerana gadis milik anda akan merasa sangat2 sedih (waima dia tahu KAMU SYANG DIA)
mata jadi berkaca-kaca tiba2..hati rasa disayat2 serta merta. MOOD pon hilang on the spot.

yang paling aku tak faham lelaki ni, suka sangat dengan bangganya bercerita ada peminat la, ada orang kirim salam la, ada awek SWEET bagi no phone la..STOP IT!!!!
kami tahu yang anda ramai peminat but dont need to tell the whole world about it..

current obsession (T_T)



aku yang hilang mood xoxo

saya kena kahwin @>---,----


ARGHHHH tensen2.. hidup memang complicated. sometimes feel like giving up tapi aku senantiasa ingin menjadi hamba yang slalu BERSYuKUR (kdg2 gagal)..hihi ni ada artikel yang sangat menarik!!!!
New York : Satu kajian baru mendedahkan cara terbaik mengatasi masalah keMURUNGan ialah dengan berKAHWiN dan merumuskan ikatan itu walaupun kurang membahagiakan memberikan perangsang psikologi lebih baik kepada golongan tertekan berbanding mereka yang gembira.

Kajian terdahulu menyatakan faedah psikologi perkahwinan bergantung kepada sama ada ia dapat memberikan kebahagiaan kepada pasangan suami isteri.

Mengambil petunjuk dari kajian terdahulu, penuntut lepasan ijazah sosiologi di Universiti Ohio, Adrianne Frech, dan rakannya, Kristi Williams, membuat spekulasi orang yang gembira mendapat lebih banyak faedah psikologi dari perkahwinan berbanding golongan tertekan.

Dalam usaha menguji hipotesis itu, mereka meneliti contoh 3,066 lelaki dan wanita yang ditemubual dan diuji untuk masalah kemurungan sekali sama ada pada 1987 atau 1988 dan sekali lagi lima tahun kemudian.

Dalam temubual, mereka ditanya mengenai kualii perkahwinan jika sukarelawan sudah berkahwin.

Secara purata, dengan mengambil kira perbezaan dalam kemurungan , subjek yang berkahwin lebih lima tahun antara dua temubual melaporkan peningkatan psikologi dalam temubual kedua mendapat purata 3.42 mata lebih rendah pada 84 mata skala kemurungan berbanding rakan mereka yang tidak berkahwin.

Sedikit perbezaan yang mengejutkan ialah kajian yang menunjukkan orang yang murung dan berkahwin menunjukkan mereka LEBIH mampu meneruskan kehidupan.

--->>> dan saya sekArang sangat MURUNG!!!!!!

Tuesday, 24 March 2009

I NEED DETTOL














GATAL GATAL!!!!satu badan gatal. YA ALLAH..cepatla bagi hilang.untuk mengurangkan gatal2 serta memastikan bakteria kuman2 sume nyah dari badanku ini.. encik DETTOL datang menyelamat. dahla MAHAL.3 pound tau saya beli, so sila berkesan !!!
papepon, cakap pasal DETTOL ni, YAT kata inila bau yang dia paling suka.tak habis2 duk puji aku WANGI SEKALI lepas mandi kiskis (i guess i dont need moschino anymore)but the weird thing is that, this DETTOL smell reminds her of dental clinic. bahagian GIGI PALSU katanya. i wonder what she was doing there, back then.. xoxo

Sunday, 22 March 2009

SURPRISE..

my fav teapot..so shabby..
okla..malam ni rupa-rupanya birthday KAK NADIA dan HUSNA (i know what u're thinking)..SHUT UP!!!satu je tak puas hati..5 jam sebelum majlis baru bagitau, nasib baik BET pergi town..sempatla pergi cari hadiah, kalau tak, pergi tadah mulut je la..@>-----

OMG!! those 2 aliens try to steal the presents..kesian KAK sYAZ letih2 balut.credit to her..hehhe snap2 orang yang ada.malangnya..banyak gambar blur, 2 3 keping je jadi.ARGHHHHHHHHHH
ramai sangat orang PLUS bising (of course). tapi jiran bawah nak exam katanya, so kna slow down la sikit but DO WE CARE??? NO!




from left..saidatul (mc kurang vitamin), bday gals- HUSNA n k.NADIA
i still know what u're thinking!!!! BO


jangan tak tahu siap pecah2 pinggan lagi. tu la.. tangan kat lain mata ke lain :p
apa-apa pon memang xleh lawan dengan fesyen yang paling menyerlah dari org lain..sapa lagi kalau bukan..ops RAHSIA


perlu conclusion ke??
mestila makan dengan hebatnya dan bising dengan hebatnya (standardla party). thanks to all, had a great nite



u know u love me xoxo

buku biru


huh.. satu hari aku habiskan waktu dengan BUKU BIRU ni.nasib baik tak muntah.seriously.. aku give up belajar MATH.tambah tambah lagi kalau dah subjectnya pon COMPLEX analysis..my salute goes to those who learn math and live with it for the rest of their life..

tapi xpe..segala sakit kepala ni ada ubatnya.malam ni ada surprise party untuk seseorang.ops in fact 2 orang.NAK TAU utk sapa>>> wait for the next update.
Tapi sebelum tuh, aku nak berpesan pesan la sikit, jangan la kita nak sdapkan hati sendiri (bila kita buat salah) by saying.. IM in the middle of LEARNING, so there's nothing wrong if i did some mistakes.
aku bangkang gila ayat ni!!!!pelik aku, makin besar makin melampau2 perangai.PLUS xde cantiknya xtutup aurat.sakit mata saya tau.sekolah mesti ajar dulu kan..KIAMAT sudah dekat wei..CANT U SEE???
jangan sampai aku jadi USTAZAH(yang xbertauliah) plak, hehe..pkla yer... daa














u know u love me xoxo

Friday, 20 March 2009

OIAM top 8

our next destination??? rumah WAWA REM dan MERRY..perjalanan memang mencabar.gelap gelita, plus jumpa2 orang mabuk lagi++ sejuk jugak.akhirnya.. selepas berhempas pulas selama 10 minutes..we finally arrived.say HI to 57B LODGE ROAD.macam biasa, penampilan istimewa cik SYAZA sebagai model untuk hari ini.jika berminat dgn beliau (utk jadi model yerr) sila hubungi saya..

makan makan, borak borak, siap semayang( jemaah tau ):p....apalagi, agenda yang seterusnya was SO SO HOT!!! OIAM la.kita tengok siapa yang bertuah masuk camera malam ni...agak mendukacitakan..mu skinny TOMOK didnt do his best.KECEWA!!! but still loving him


ciss.. sume malu untuk menunjukkan muka.xpe..yang pastinya ada ramai..bawah selimut, bawah duvet, bawah almari.. i know u guys were there!!!ni sorang berjaya di'expose'kan



spot ada berapa puluh jari kaki bawah selimut tuh..well, better off now..

u know u love me
xoxo

ekspedisi abu bakar


selipar muka kambing ni dah hampir tiga tahun berkhidmat untuk aku..but still in good condition.hehe lelong!!! 2 pound:P banyaknya berjalan sampai dah haus tapak dia.samala macam harini.jalan jalan cari ayam.ekspedisi kami ber3 dimulakan dengan bacaaan al faTIHAH hehe.bosan sungguh duk rumah.. so pergi abu bakar shopping groceries..aku amik 2 packets roti canai, 2 kotak fish fingers dan etc etc


ini lah kedai ABU BAKAR. tokey dia mesti sangat kaya.snap2 sapa yang tgh shopping tuuu




huis..guek pon kna snap..blurr je pix.kalo bagi dekat tangan amatur memang macam ni.credit to syaza.dan macam biasa miauw miauw aku ngan SYAZA kidnap wat masuk rumah.YAT xsuka kucing..kucing pon xsuka dia

Thursday, 19 March 2009

hari terakhir sekolah..

harini sangat2 la busy.kelas dari pukul 10am sampailah pukul 6 pm.memang ikut hati rasa nak PONTENG je semua.ehehe harini YAT skipped 2 classes!!! memang JAHAT!!!


ini muka2 baru bangun tido.we are BARELY human before 10 am.Fu memang muka baru bangun tido!!!dah la kelas arini sangat bosan..lecturer baru.. Dr Omsted

tengok dari belakang pon sudah tahu dia memang bosan..duk ngajar POLYMER.so snap library photocopy card (Agathi punyer) plus cincin anniversary IRA pon nak tumpang glamour.Anniversary apa??1 year?2 years?? 1000 days??? NO NO NO ini anniversary AKID proposed IRA(ni ayat dia OK) untuk keterangan lanjut pegi la tanya sendirik.hihihihi


lepas habis kelas Dr Omsted.kenala plak pergi STAT MECH.as usual BORING!!siap ada yang tido lagi.


terpaksalah merempat tunggu kat luar..credits to YIng for this pix.cant believe i dropped my phone in the JAMBAN.huwaaaaa nasib baik it kissed the floor not smashed into the toilet bowl.


PHYSOC class.lagi boring..phsyco class with phsyco students (antaranya MARK, dalam pix) with phsyco JEREMY (tu dekat depan tengah bebel)


and for the worst, SANDRA (my arabic tutor)has gone mad today..last 50 seconds in this video, she started to yell.at who?? ARYAN!!!.. sapa lagi.the most annoying guy in the class and do excuse her scottish accent

video

huh..what to say..this is my LIFE. as suck as it can be..just have to deal with it

Wednesday, 18 March 2009

Gossip girl


my fav drama.. sekali tengok terus suka.this week abang yang supposed to be macho+hot+the savier turned out to be GAY!!! syaza yang kata hot
and speaking of devils( tapi syaza devil yang paling berhati kuntum), ni carta devils rumah kami


dari kiri..paling kiri paling jahat ok
YAT-ni kepala hantu
BET- ni sama sama hantu ngan YAT, sebab tu selalu gaduh
SYAZA-paling baik la (ni ayat dia sendirik)
and of course la i cannot be in the chart.. nanti tidak adil.i would put myself as the last person on the right.hihih BTW, ni bonfire 08. wainn?? fii HYDE PARK fii saaaT assadisaah