Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Monday, 27 July 2009

hari ni 23- orang gomen

sekarang aku tengah merempat di KL.umah G.alahai panas gila la,xtahan lansung.malas nak menulis.

harini aku pergi lapor diri.memang aku dah lama tak puas hati dengan KPM tapi harini memang aku rasa macam nak karate orang saja.sesi lapor diri aku selesai dalam tempoh masa 10 minit sahaja,itupon aku dah tambah waktu aku melepak kat sofa tunggu kerani mana ntah yang nak uruskan lapor dri tu.nak tau aku buat apa masa lapor diri???? cuma hulur borang (yang dah siap2 isi kat rumah) dan sengih2 macam kera tak berapa nak sumbang kat situ.pastu dia dah suruh blah.hiuhh memang panas hati.

jauh2 aku datang macam siot je diorg halau.nak rasa sejuk aircond pon tak sempat,dah la putrajaya macam siot panas.aku rasa macam nak bersila baca talkin je kat lobi masa tu.kalau dah sekejap sangat urusan lapor diri tu apasal la diorang ni macam gampang tak suruh orang pos je borang lapor diri tu.ohh sengal.tak berbaloi lansung aku datang jauh2.aku benci orang gomen.hidup kalau tak susahkan orang memang bukan gomen la namanya.

tengok orang kerajaan ni kadang-kadang sejuk hati jugak.ayu je semua pakai baju kurung.cakap pon lembut saja.cuma satu ajelah,pergerakan pon lembab jugak.sapa nak jawab ni.nak pergi adu dekat sammy vellu boleh?lepas ni jangan harapla aku nak bersusah-susah lagi datang pergi kementerian.macam........ xoxo

Saturday, 25 July 2009

hari ini 23- esok menanti

wahh..dah bersawang rupa-rupanya blog aku nih.akhirnya aku selamat sampai ke malaysia.alhamdulillah...rasa best sangat2
pertama...jumpa orang yang dirindui
kedua.....jumpa orang yang disayangi
ketiga....makan nasik pon dah 4 kali sehari.sumpah!aku tak tipu
cumanya,belum lagi sempat nak makan menda yang pelik2 macam akok,macam nasik air,macam banyak lagilah...sumpah,nasik kerabu kok lanas memang xbleh lawan.sapa nak nasik krabu.mehlaaaa
pagi2 buta lagi esok aku dah nak g kl.kali ni naik kapal terbang lagi.hishhhhh rasa xbest lansung.aku rela naik bas 8 jam la dari duk ada perasaan takut camni.apa nak buat,sudah keturunan.hhahah
hari senin kena pergi daftar diri di KPM.grrrr xsuka tempat tu
oklah
later...

Sunday, 12 July 2009

hari ni 22- esok apa ya

esok aku grad,kau bila lagi?????


p/s:kawan aku ni dah berpunya.xpyah gedik2 nak mintak no dia.

Thursday, 9 July 2009

gelang hikmat


2 hari aku tak buat apa apa yang berfaedah.tak ada kerja sungguh.tenung dinding,makan,tidur,apa lagi?? dahla internet tak ada kat rumah.akhirnya aku packing barang.masuk berus gigi (ini yang utama), ambil tuala, laptop (ini kedua penting) dan serba mak nenek yang lain, dengan semangat aku menapak ke rumah ain.yeayyy

inilah hasilnya.dapat jugak online harini.dasyat sungguh.isnin ni grad!!! oh sungguh tak sangka 3 tahun kat sini akhirnya aku dah nak balik.im so not gonna miss this crappy place.

tukar topic,aku nak cerita menda lain, pasal gelang aku.gelang ini kutu aku beli dari mekah.i had the same one,my ma gave it to me last year.so barang buruk,patah, jadi aku suruhla kutu aku cari kat mekah.punyalah susah nak cari.zaman sekarang dah tak ada,CLASSIC!dulu2 pun mek aku bagi.hahaha lama tuh

aku syak gelang aku ada magic.kisahnya semalam aku bukak gelang ni sebab nak pakai jam.wanna know what happened?

1. pagi pagi buta yat dah curah air ribena atas seluar aku.fine!

2. aku pergi beli tipup broadband.dah terang2 kalo beli 25 pound lagi untung sebab 7 megabyte tapi aku pergi beli jugak yang 15 pound just for 3 megabyte.damn!

3. on the way nak keluar morrison aku perasan cardigan kesayangan H&M aku dah hilang.macam gampang bila masa dia jatuh aku tak perasan.masuk balik pusing morrison cari2 tapi tak jumpa jugak.rasa nak nangis pulak!

4. dekat factory outlet castleford tiba2 muka aku jadi gatal semacam.gatal gila macam nak ambil batu tolong garukan.aku mana pernah ada allergy apa2.waaaa hati aku dah start menyumpah dah ni!

5. ingat tak yang aku beli broadband topup? 2 nombor dari 16 digit tu hilang kena frapuccino aku.hasilnya,kertas tu dah tukar jadi kaler chocolate dan tak boleh nak pakai pon,sengal!!!

oleh itu,aku pakai balik gelang hikmat ni.hahhaha xoxo cun gak .wahai orang yang tengah marahkan ku...im sooooooooooooo sorry.ampun yak

Tuesday, 7 July 2009

hari ini 21- aku balik

baru balik dari nottingham.5 hari kat sana buat aku rasa malas gila nak balik Leeds.tapi apa nak buat sume orang dah mula nak halau aku balik,maka kenalah aku naik bas sorang2 balik ke leeds.3 jam tuh.35 kali tersengguk2 tapi tak pening lansung!! satu pencapaian yang agak baik sebab pertama kali naik bas tak ada pening lansung. terima kasih ya allah.hihihi

boleh dikatakan minggu2 terakhir dekat Leeds ni aku akan sibuk.sibuk nak buang kertas2,sibuk nak kutip baju2.oh tak sangka baju dan nota aku ni banyak sekali.kalo siapa2 yang rasa sama size dengan aku,sila bagitahu.ada banyak gila baju sejuk,baju tak sejuk,dan budak2 physics,silalah datang sini.banyak gila nota2 dan past paper!!! yakin berkat ni kalo guna nota aku.

tak sempat lansung nk baca blog orang ,nak tulis blog sendirik,nak komen lagi.arghhhhhhhhh i wish to go home NOW!

p/s: sapa yang tak datang gathering memang rugi.best gila kot! gambar sila tgk facebook.

Wednesday, 1 July 2009

hari ini20- macam nak gila

hari ini aku dah belajar skill baru.skill ni untuk orang yang jenis tak ada perasaan hati batu sahaja.nak tau apa?hahaha skill tidur 12 jam tanpa henti,bangun makan minum atas katil sambil dengar-layan lagu rock kapak scoin stings bpr sampaikan spin pun aku layan.masyallah..perit telinga dengar suara achik.

aku tak tahulah macammana orang yang takde kerja hidup.punyalah aku tak ada kerja tak buat apa apa,sekadar kadang-kadang tolong orang angkat barang,bawak kawan kawan yang datang leeds berjalan,shopping ,tengok wayang dan masuk hari ni dah macam siot gila aku rasa.waaaaaa aku nak masuk maktab!(aku pun tak percaya sekarang aku tengah meraung-raung nak masuk maktab)

semalam kacip dah betolak ke london,tidur di airport katanya.ma ngan abah nak datang mestilah kacip happy.satu kacip pergi,satu lagi sudah balik dari rome.wah wah dah macam janet jackson aku tengok(aku abaikan pasal m.j yang fake-kan kematian dia).muka belang2 tangan belang2 kaki pun belang2.aku saja yang mantain putih.satu saja aku tak puas hati! takda souvinir pun untuk aku,orang pergi umrah pun bagi air zam zam tau.siap minyak atar lagi(rasa nak merajuk la)...kacip sorang lagi(kacip baru kalau korang perasan) pulak dah start pergi hospital bla bla semoga selamat berjaya.aku doakan ko nih!

esok nak pergi nottingham untuk gathering tu(aku tau dah ramai orang syak aku ada buah kat sana,selalu sangat pergi sana).aku sudah berjaya pujuk fiza ngan ain pergi.punyalah jual mahal budak-budak ni.padahal bukan jumpa sapa pun.classmate diorang juga.hehhehe oklah aku nak g mandi.rasa macam dah tak tahan gila duk atas katil ni.i need to get up. daaa xoxo