Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Thursday, 27 December 2012

Baby Ali got his first tooth

assalamualaikum

happy sangat,tambah teruja bila 2 weeks ago, aku perasan yang ada menda putih dalam mulut ali.
dia tengah menangis masa tuh.check punya check...
IT'S A TOOTH :
semalam pula,hubby cakap ada satu lagi la
err aku macam tak percaya.try sentuh sentuh, memang betul
IT'S ANOTHER TOOTH
so in total dah ada 2 batang gigi

dah xcomel..haha macam budak besar la plak dah ada gigi
ummi loves u sayang
be a good muslim

pelbagai gaya bayi tidur

thats my boy

harini rasa sedih pula bila terbaca blog ibu tunggal

sedikit seebanyak buat ummi rasa insaf

semoga ummi tabah berjauhan dengan baba

amin amin ummi nak duduk sama :'(


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, 20 December 2012

pelampung bayi..

masa kat penang haritu, saja nak try mandikan ali dekat kolam

so cubalah guna baby swim neck ring

mula mula nangis

try 2 3 kali elok je senyap.. good boy as always


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, 10 December 2012

Perkembangan bayi 4 bulan

Bismillahirrahmaniarrahim 

 Alhamdulillah..bab ali dah berumur 4 bulan lebih. 
sebagai ibu mestilah kita nak kita membesar dengan sihat. so google lah apa yang patut. 
 sekarang hobinya adalah meniarap dan slow-slow menyusur kedepan kalau nak suruh lagi laju, letak je apa2 depan dia. inshaallah dia akan kejar hehehe kejar???? 
 layanlah video baby ali...

 
Published with Blogger-droid v2.0.4

lagi satu, tangan tu asyik nak masuk mulut je
pantang dapat barang, mesti masuk mulut, kesukaanya mestila rambut ummi dia
dahla sangat senang gugur (rasanya normal bila lepas bersalin gugur rambut sangat banyak)
alahai rasa macam nak potong je, senang!
rasanya 70% dari gambar yang diambil, mesti posing wajib tangan masuk mulut

hmmm merindui baba yang tengah kursus di INTAN.. cepatla habis
lama sungguh dari ahad sampai khamis

Thursday, 6 December 2012

Agenda cuti sekolah dikampung.. suami pun jauh di KL

Bismillahirrahmaanirahim

punya panjangla title entri O_o

harini tak tahulah kenapa, terlebih rajin plak buat pai.
saje je kan, masa hubby kat kl, kita kat kampung ni masak yang best
hahahha padan muka dia..
kejamnya...
tapi agak kurang cantik la..takde lada benggala colour merah..kuning je ade..
yang penting letak cheese banyak gila, then bakar..
ooohhhhh aaahhhhh sedap!!!




err.. menarik kan?
adaa orang cakap anak2 ayam ni kena rendam dulu dengan bahan pewarna
ada juga yang cakap masa dalam telur lagi dah kena cucuk pewarna
hmm kesian cara nak buat tuh, tapi sooo cantik anak ayam berwarna warni nih


tak dilupakan my sunshine
susah tau nak ambil gambar budak kecil ni senyum
tapi ni dah lebih dari senyum nih.. love u sayang
sekarang tengah berusaha nak merangkak.. dah mula angkat punggung
dah mula bergerak ke depan..ala2 menyusur gitu



ni dah letih main
suar tuh nenek dia belikan.. rm10 satu
cute la plak seluar baby berstokin nih



Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, 2 December 2012

korean baby cap

masa ni dalam pantang.. dah berjinak-jinak dengan cap

ni umur sebulan lebih..err pink?


jenis belang-belang

suits him well


Antara koleksi Ali.. sebijik macam kat bawah... rm15




dapat yang cantik macam ni pun tak apa..susah nak cari!

cutenya...pengsan!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, 1 December 2012

Baby Ali dah mula melompat.

Alhamdulillah.. Hari ni hari kedua ali mula melompat

Perghh sangat lenguh tangan bila pegang lama2

Nak jaga lagi takut jatuh kuat

Papepun... Ramai yang cakap, ali kecik2 dah nampak aura pemusnah

Oh tidakkkk ali budak baik ok


Published with Blogger-droid v2.0.4