Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Monday, 23 May 2011

apa hal?

sakitnya lidah..semalam tertelan air panas dengan banyaknya..
nasib baik xde orang kat bilik.
aku kuarkan balik, habis baju kelawar kesayangan ku..
tak senonoh !

p/s: hati dah tenang borang kahwin dah settle.cuma takleh submit je lagi sbb sekarang ni belum 3 bulan dari tarikh kawen.

Tuesday, 17 May 2011

oh tunangku..rilexmu mengundang duka di hatiku

ok! sekarang aku dah terasa risau sebab encik tunang kesayangan saya masih belum settlekan document borang nikah pihak lelaki. pagi tadi saja duk ngusik kak bihah yang bakal kahwin hujung bulan ni.last-last aku jugak yang dapat ceramah free dari kakak2 yang baru kahwin ni.

"baik ko cepat. bukan kita sorang je yang nak kawen"

"KO jangan main-main, Selangor strict tau.silap2 dia tak bagi ko kawen!!"

FINE..ayat yang kedua tu memang buat aku cuak.alahai faiz ku sayang, baru isi borang je.tak buat lagi HIV test, xamik lagi sign imam dia.aku pulak dah nak balik minggu depan.takut pulak aku jadi merajuk tak nak cakap ngan dia kalau dia tak sempat nak settlekan borang tu.

cukuplah gaduh..asyik ada je menda yang tak puas hati. So, kali ni aku ambik keputusan untuk tidak mendesak dia.pape masalah nanti biar dia jelah yang tanggung.penat dah nak muncung!!

fireworks


Do you ever feel like a plastic bag
Drifting throught the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that there's still a chance for you
Cause there's a spark in you

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what you're worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

Tuesday, 10 May 2011

sampai bila

harini agak gembira sebab dapat makan sayur goreng
sampai bila lah dapat merasai nikmat sayur goreng...

sampai bila aku harus duduk kat sekolah ni
mengadap muka-muka kepura-puraan orang
tersenyum setiap kali dibebankan kerja
buat lawak bodoh supaya orang tak nampak siri pemberontakan aku

aku ni pemalas, tak tahu ke?
tak payahla bagi aku kerja...

dari aku dapat dosa kering maki orang
dan xdapat pahala buat keje tak ikhlas...
baik jangan buat dari awal lagi

ntah apa yang aku bebel

nak buat yoga bagi tenang...

p/s: aku nak kawen lagi kurang 4 bulan,yeay!!

Sunday, 8 May 2011

aku tak paham bila orang tua bersikap macam budak-budak.
kau paham maksud aku?
bila orang tua emo, ikut perasaan
bila orang tua berdendam dengan orang bawahan
bila orang tua guna kuasa yang dia ada untuk tikam orang dari belakang..

aku nak ulas banyak aku takut dia tikam aku pulak
tapi memang macam haram jadah bila orang tua buat perangai pelik
err bukan pelik, tapi macam budak-budak
dah cari pasal ngan orang, tak reti nak mintak maaf..
mulut tu nak muncung je, saja nak suruh org tengok
mampuslah ko
nasib ko sebaya ngn mak aku..

sial

ada hati nak maki orang
poket kosong ada serpihan kulit kacang pagoda je
sial
ntah bila aku perabih

oh sajanji...

tak suka sekolah. politik politik politik
sedihnya kawan aku dipindahkan sekolah..
orang yang dengki semoga allah je yang balas.
pompuan sekarang mulut longkang ye..aku jadi pompuan pon malu

Thursday, 5 May 2011

novel yang best


novel ni sangat menarik bagi aku..ceritanya macam kita dah boleh jangka, tapi susunan ayatnya memang terbaik!! aku suka ayat2 yang novelist ni tulis.memang terasa menusuk ke jantung.hahha over plak.. yang penting aku suka..sila beli sendirik.hehehe

suami isteri yang tepisah kerana jarak jauh yang menghalang komunikasi.si suami cuba memujuk kembali isterinya. so sweet.. sila2 baca..

biar jasadku yang menanggung permainan darimu
relaku pujuk...

hidup ni memang tak adil


Hidup ni terasa tiada tujuan sekarang.mungkin aku patut cipta satu hobi baru yang boleh mengisi kekosongan hidup ni.ntahla.. nak buat keje yang berlambak kat sekolah ni, aku malas..kenapa malas..

Sebab hati tak ada kat sini.suasana sekolah ni xbest..orang-orang besar asyik nak cari salah anak buah je.memang menjadikan suasana keje xbest.paling aku kesian, sorang cikgu kesayangan kitorang dah kena tukar sekolah sebab xsebulu dengan pentadbir..dahla suratnya pakai faks saja..hidup memang xadil.dia di sekolah ni dah lama, aku tau dia mesti sedih gila.

aku pulak asyik gaduh je ngan tunang.dah lama tak rasa dihargai.mcm manalah aku nak jadi orang yang sentiasa bersyukur..aku tau, kna banyak baca buku agama..kena selalu semayang, kna selalu muhasabah.. i will..semoga kebahagiaan itu milikku.