Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Wednesday, 4 February 2015

Beli sofa IKEA : KIVIK yang dah lama ku idam idamkan

Sebenarnya dah lama mengidam nak sofa ni. Tapi biasala mengenangkan kekangan2 yang ada maka impian nak beli kivik ni asyik tertangguh ja.. Akhirnya suami offer kata ada meeting kat shah alam dan hilux free.wow tapi muat ke nak letak belakang hilux kan.. Sebab xpernah tgk packaging sofa ikea. Tapi alhamdulillah muat je sebab dia buat 3 kotak asing.yay!

Sampai rumah suami macam tekun gak baca manual nak pasang sofa tu. Layan je la mak buyung ni punya hal. I love u sayang.

Ni kusyen.. Best sebab lembut je

Okey dah siap pasang.senang je sebab sarung dia main lekat lekat je.tp sangat kukuh ok..tebal toksah cakapla..puas hati. Ni kaler dark grey. Letak kepala terus tido..

Tuesday, 30 December 2014

Pokok hiasan untuk taman mini

Alhamdulillah sejak suami dapat pindah duk sekali kitorang dah menyewa di Air Manis.Memandangkan ada ruang a.k.a tanah kat tepi rumah, since depan sume dah simen..maka kami duk banyak perabih masa dengan aktiviti gardening..

Aku acctually xminat sebab tangan panas.tapi hubby macam suka je sebab tak kire dia pacak apa pun..mesti hidup.huhu jeles

So kitorang pun mula la sikit2 terjebak dalam membeli pokok/bunga kat sg buloh..serius kena rajin cari sebab smua kdai jual pokok dengn harga y berbeza. Ada yang pasu murah tapi bunga mahal..dan vice versa..

Ni succulent..sejenis kaktus.senang nak jaga..tak jaga pun takpe..hahah sesuai utk orang pemalas macam aku

Nak letak dalam rumah pun ok. Nak cantik..pergi cari bekas kaca and buat terrarium..campur je pokok ni ngan kaktus.


Ni sejenis fern kalo tak salah aku.. yang ni mahal. Rm10 rasanya

Tadaaa ni lepas dah tanam dalam pasu bunga. Amik idea dari pinterest. Banyak lagi idea yang boleh digarap dari pinterest. Pokok yang kecik sume tu rm6 sebekas..malas dah nak cari, redha je ngan harga tu

Ni contoh terrarium.. nak buat gak tapi nak buat yang kecil so boleh gantung gantung.. muahahah berangan