Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Tuesday, 30 December 2014

Pokok hiasan untuk taman mini

Alhamdulillah sejak suami dapat pindah duk sekali kitorang dah menyewa di Air Manis.Memandangkan ada ruang a.k.a tanah kat tepi rumah, since depan sume dah simen..maka kami duk banyak perabih masa dengan aktiviti gardening..

Aku acctually xminat sebab tangan panas.tapi hubby macam suka je sebab tak kire dia pacak apa pun..mesti hidup.huhu jeles

So kitorang pun mula la sikit2 terjebak dalam membeli pokok/bunga kat sg buloh..serius kena rajin cari sebab smua kdai jual pokok dengn harga y berbeza. Ada yang pasu murah tapi bunga mahal..dan vice versa..

Ni succulent..sejenis kaktus.senang nak jaga..tak jaga pun takpe..hahah sesuai utk orang pemalas macam aku

Nak letak dalam rumah pun ok. Nak cantik..pergi cari bekas kaca and buat terrarium..campur je pokok ni ngan kaktus.


Ni sejenis fern kalo tak salah aku.. yang ni mahal. Rm10 rasanya

Tadaaa ni lepas dah tanam dalam pasu bunga. Amik idea dari pinterest. Banyak lagi idea yang boleh digarap dari pinterest. Pokok yang kecik sume tu rm6 sebekas..malas dah nak cari, redha je ngan harga tu

Ni contoh terrarium.. nak buat gak tapi nak buat yang kecil so boleh gantung gantung.. muahahah berangan

Saturday, 27 December 2014

Jalan jalan Port Dickson

Harini bernasib baik sebab sebelum ni dah lama duk usha Puteri Beach Resort PD dan akhirnya mertua aku ajak join holiday tetiba...

Dan part yang best dia dah booking Puteri Beach Resort..Yayy

Memang kalau aku tak rajinlah nak menunggu depan komputer utk booking rumah peranginan persekutuan nih..susah nak dapat.asyik merah je memanjang..nyampah

So ni aku belanja sikit gambo..

Dah sampai.. ok hujan lebat masa ni. Hancur luluh harapan nak mandi kolam.

Lobby.. gelap! Kan dah cakap hujan

Ruang tamu apartment. Macam berkenan plak ngan kerusi ni. Tapi macam mengecewakan sebab xde dapur! Camno nak bakar ayam malam ni?

Ni bukan bilik utama..haha
Kasi can orang tua la duduk bilik besar.. ni pon dah kira besar

Dapur
Ada peti ais dan kettle saja

Me tengah mengandung 5 bulan..sikit lagi nak masuk 6.. alahai cepat masa berlalu

Orang mandi kolam sampai tak nampak air

Pantainya yang indah

This is Ali.
Sesuai dah nak jadi abang kan?