Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Tuesday, 28 January 2014

Praktis doodle

Semalam masa mesyuarat punyalah boring sampai siap doodle ni.Ini antara doodle yang mudah untuk memantapkan lagi seni.hahaha
bila dh join dlp rasanya banyak ilmu baru yang dapat diperolehi. esp dari serata dunia.
Hope dapat habiskan challenges sampaila minggu 52 nanti.
Jom google Documented Life Project!

Sunday, 26 January 2014

Week 5 Challenge.. Documented Life Project

This week challenge wasnt really my favourite coz i think i sucks at doodle.
but i give it a try..so here's my work.

Friday, 24 January 2014

Super simple study room

Study room ke ni. Rasanya workstation je.
Almaklumlah ni hanya rumah weekend, maka apa yang ada hanyalah simple dan mengikut keperluan saja.
Jadi aku telah sediakan sebuah meja yang agak besar, sebab rasa lebih selesa kalau besar.bleh letak PC dan boleh siapkan journal gak dalam masa yang sama.
Ermm sebenarnya bila buat journal lebih suka sepahkan kat atas lantai..hehe


Benda yang paling penting bagi aku adalah board hijau ni sebab suka sangat tampal benda benda comel. Kalender, kad birthday atau apa saja yang memikat pandangan memang aku suka tampal kat sini.Kalau tampal kat dinding sayang plak. Board tu beli di IKEA


Fail hitam tu tempat letak majalah especially yang lembik macam mingguan wanita (favourite tuh) dan juga ada macam macam bil. Tengah usahakan pasal organise bills but i find it soooo hard to start. Ya, Kerja kat sekolah menimbun.

Untuk suami plak, aku set up kan komputer ni (err ok hubby yang setup) Sayang plak kalau nak guna laptop sebab kejanya main game je kat sini. Kadang kadang je buat kerja. Ada gak beberapa koleksi novel zaman anak dara dulu. Dah ada anak ni macam tak ada masa pula nak baca novel.uhuk


Wayar yang serabut kat bawah aku ikat sume masuk spiral tube. jadi tak nampak lah berselirat sana sini. Takpelah simple pon janji puas hati.

Sekian saja workstation saya...

Wednesday, 22 January 2014

Hobi Baru

Rasanya aku memerlukan satu hobi yang baru untuk mengisi masa terluang.
Nak jadi cerita tengah melayan pinterest ternampak plak satu post yang sangat cumils.
Terasa kagum lak macam mana dorang ni boleh hasilkan lukisan yang cantik dan nampak sangat berseni.
Well,akhirnya dah jadi minat tengok hasil kerja dorang.



Dan tahun ni azam baru adalah melengkapkan planner. Yay me!
Dapat planner 2014 ni dari encik husband.hehe so apa apa hal memang catat dalam planner ni je.




Boleh juga jadi terapi minda. Bila kita ada masalah dan tension bolehla meluah pada buku ni. yelaa bukan semua kita boleh share ngan orang.
Rasanya sangat mudah orang nak salah faham dengan apa yang kita cakap.
People always misjudge me. Maybe it is my nature. To be misjudge, misunderstood and misinterpret.
NAHHH but I AM a miss independant. I WILL SURVIVE


Wednesday, 15 January 2014

Salam Maulidur Rasul 2014


Khas buat sahabat, pelajar dan sesiapa yang mengenaliku..
Semoga dengan kasih sayang Rasulullah dapat kita hidup dengan penuh keberkatan.
Jom Selawat!