Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Wednesday, 30 January 2013

cara pakai inner ninja + selendang

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, 29 January 2013

review felinna inch loss lotion



baru je beli dari dari k4 wangsa maju.

rm 75.. tak boleh kurang 10 sen pon hehe

180 ml.. tak besar sangat botol dia so bolehla masuk dalam handbag.

ok jom kita review produk ni.

try smalam sebelum tidur. letak sikit je.

tunggulah dalam 5 minit pastu baru rasa.

dia punya berangin mak aihhh.. tak reti nak cakap.

pernah la jugak pakai krim mustajab yang paling panas tu

felina ni berkali kali panasnya. walaupon guna sikit je

hope dalam seminggu nanti nampak kesannya

baunya wangi, macam krim fair n lovely

but hubby kata dia pening bau lotion nih

hehehe for me ok je

Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 16 January 2013

perkembangan bayi 6 bulan :-)

alhamdulillah kerana allah telah mengurniakan kesihatan untuk ali.
sebelum ni dah bagitau kot yang ali dah lambat sebulan untuk cucuk 5 bulan.
hell yes..sebulan lambat pergi cucuk.
last week pergi algirnya, nasib nurse tak cakap apa.

no! nurse kat kaunter bising la jugak
duk keep on tanya kenapa tak datang, takkan tak perasan lah apa lah
hosh jadi nak marah la plak sbb dia duk tanya
last skali ummi jawab, tak faham ke saya ada kursus then anak demam.
takkan nak cucuk.terus dia terdiam
heheh acct part kursus tu tipu.sbb saya ikut suami berkursus.bukan daku.hahahhaha jahat

dari melalut, jom imbas apa ali buat masa 6 bulan.
1. dah boleh merangkak.so sweet bila tengok dia sedaya upaya cuba dan cuba.

2. boleh duduk.masih tak pro lagi buat bolehlaaa

3.dah makan puree, biskut tapi sangat tak suka nasik aka bubur

4. suka berpeluk kalo nak tdo.kadang2 saja pejam mata, so dia merangkak la datang kat kita.sondol2 mintak peluk.sweet gitu

5.sangat aktif.sume orang cakap mcm tu.kalo xbpeluh tu bukanla nama ali darwish

6.suka sebut ba ba ba






Saturday, 12 January 2013

makanan bayi 6 bulan (solid food)

bubur yang mak mertua buat untuk ali.

ada carrot, ubi kentang dan nasi of course

then blend ikan bilis goreng sikit..tabur


nampak macam sedap tapi mestila ali tak nak makan


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 9 January 2013

Baby Ali 6bulan dah :-) hard to feed [video]


ok... ummi menggedik nak bagi makan, tapi baby belum pergi cucuk pun lagi.

inshaallah esok aku pergi klinik hehe

acctually ni dah ke berapa kali aku bagi ali makan.

nampak gaya memang susah.first time dulu, dia macam tak pandai telan.

buat muka gaya tercekik je, serius bikin aku risau.

tapi paksa la jugak, kang sampai ke besar tak pandai pula.

sekarang, dah takde lagi gaya tercekik

tapi gaya tolak tolak, sepahkan makanan dia keserata alam

ni ada plak orang bagi walker.dia tak pandai jalan, so dia berdiri saja.

agak senangla nak sumbat makanan

kalau tak, dia menyusur sana sini sambil sembur keluar makanan dia.

lagilaa pening.nanti aku update makanan dia.

mil yang buatkan.hehe

apasal geli plak tengok makanan baby nih?

seumur hidup aku tak pernah makan bubur o_O

Published with Blogger-droid v2.0.4