Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Monday, 9 November 2009

masjid besi????

** aku tak tau lah kenapa muka aku nampak ceria sangat dalam gambar ni!

of all places,tak tambah lagi dengan kekecohan masa nak pilih tempat lawatan, akhirnya kami pergi KL.macamlah dah takde tempat lain.PETROSAINS plak tuh.

nasib pegi lepak2 saja,kalau la lawatan skema, memang aku terjun dari KLCC tuh.nak jadikan cerita aku pegila masjid besi.tau ke kat mana? PUTRAJAYA la.
cari punya cari xjumpa satu pun kain sembahyang perempuan.rasa nak menyumpah je. tapi ingatkan aku kat dalam masjid masa tu so aku senyap je la.mungkin sebab baru bukak kot.

paling takleh blah,siap ada escalator ngan lift lagi.toilet ngan tempat wuduk tu tak payah cakapla memang besar bagai istana.membazir je(bagi pandangan aku yang tak berapa cukup ilmu ni la)

dah abis jamak takyah ngan qasar sume, tiba-tiba ada kawan aku jerit dari bawah.

kain sembahyang kat bawah la wei...

aku macam " what the hell, gila apa kain sembahyang kat belakang dalam kawasan sembahyang lelaki???" masjid bertingkat-tingkat.nak buat tabir pun tak boleh.macam @$%&*(

aku istifar je dalam masjid tu (._.')

Thursday, 29 October 2009

jiwa kacau

dah lama tak menulis.bukan kerana tiada masa, tapi lebih kepada hati aku ketika ini dalam dilema.kenapa sebelum ini aku tak pernah terfikir yang benda-benda macam ni mungkin terjadi. kenapa bila kita rasa yang penantian kita selama beberapa tahun akan membuahkan hasilnya,semuanya tiba-tiba hancur?

aku tak pernah rasa macam ni.yang pastinya aku tak tahu pada siapa lagi aku nak mengharap kecuali pada yang Maha Kuasa.apa yang aku buat sekarang semuanya aku ikut hati.

tapi betulkah tindakan aku.kata orang ikut hati mati!

tapi sumpah aku tak pernah berniat nak sakitkan hati siapa-siapa.aku benci bila orang main tarik-tarik tali dengan aku.aku benci bila aku tak ada kekuatan nak memilih secara rasional.

jadi aku memilih untuk jadi orang yang sebegini.yang akhirnya akan melukakan hati banyak orang.god i hate ME!!!

Sunday, 4 October 2009

dilema si sundal

dah lama rasanya aku tak menulis perihal cinta.

CINTA???

kerana cinta, perempuan berbangga menjadi sundal!
kerana cinta lelaki bermegah menjadi bangsat!

bagaimana kalau aku ceritakan perihal perempuan yang sudah berpunya (kamu faham kan maksud aku), tetapi masih lagi memberi harapan pada lelaki lain, masih membuka ruang kemesraan antara keduanya... sundalkah perempuan itu di mata kamu?

bagi si sundal ini..apa daya diri hendak melawan kehendak hati dan jiwa yang sedang dahagakan perhatian dan kasih sayang.kenapa si dia tiba-tiba seolah-olah sudah tidak berminat?sudah burukkah rupa kita? aku akui lelaki bangsat selalunya akan mula berubah, mula berhati batu seawal usia perkenalan mencecah 3 tahun.

namun demikian lelaki-lelaki ini pastinya akan memujuk dengan kata-kata semanis gula-gula setiap kali ketidakpuasan hati diluahkan.dan kita bagai anak kecil riang sekali setiap kali termakan gula-gula manis sehingga kita tak sedar yang akhirnya gigi kita akan terasa ngilunya tatkala terlalu banyak makan gula-gula.

tapi selama manakah kita akan terleka?? tahu-tahu saja kita sudah tersedar dari mimpi yang panjang.dan apa yang kita lakukan? KITA JADI SUNDAL!!
masa yang terluang kita isi dengan melepak dengan kawan-kawan.kita sudah tidak lokek memberi senyuman serta membalas jelingan-jelingan bermakna insan berhalkum. 2 3 minggu selepas tu, sedar-sedar, kita sudah di meja makan malam yang indah bersama teman baru yang tidak sudah-sudah menjeling tajam ke mata.

ah..sundalkah? dayuskah si dia yang hanya membiarkan? salah siapa? aku tiada jawapannya......

Wednesday, 30 September 2009

semalam blackout

malam semalam memang panas.dahla seharian aku sudah keletihan kena berlari-lari main sukan dipadang.bila mata dah ngantuk yang aku geram nak tidur pun tak boleh,sebab keje sekolah punya lah banyak sampai nak tercabut otak aku.mata dah kuyu, otak dah tepu.dalam esak tertahan akhirnya keje aku siap juga... pukul 1.30 pagi.macam gampang!

bila aku lelap? aku pun tak tahu.tau-tau saja aku celik mata, rasanya panas betul.kenapa sunyi semacam ni? hati aku dah tak sedap.aku tolak-tolak kepala kacip.aku sound: kenapa tutup kipas ni?

selalunya kacip aku kuat tidur.susah nak bangun.tapi semalam lancar je dia jawab: blackout kot.sekarang pukul 2.30 pagi.

aku jadi tak puas hati.baru nak lelap ni..kacau betul.dalam mamai aku melangkah malas pergi cari suis kipas.celaka!! letrik tak ada.sambil pejam mata aku melangkah balik ke katil yang tak berapa empuk tu.

panas tak payah cakap sampai aku tak boleh tidur.agaknya kacip pun tak boleh tidur.aku nampak dalam kesamaran dia mengiring ke kanan, ke kiri.tiba-tiba Linda yang kat hujung sekali jerit MAK!! aku terkedu.

Yat yang dah memang penakut ni terus saja kejutkan Lina kat tepi.Boleh plak Lina tiba-tiba pula jerit ALLAHU AKBAR..ALLAHU AKBAR dalam kegelapan tu.alahai..adakah dia terkejut tengok yat yang dah macam pontianak harum sundal tengah-tengah malam?aku pun naik cuak plak.

dah hempuk-hempuk kepala, baru dia sedar,dia senyum sambil berkata.. Ya yat??

Ida pulak tiba-tiba sambil mata pejam mengibas-ngibas badan dengan bantal.kenapa semua orang buat menda pelik-pelik tengah gelap ni??

aku jadi tak faham!kesimpulannya, blackout semalam memang lain daripada biasa..

pagi yang indah esoknya aku tanya apa yang mereka buat semalam masa blackout?ini jawapannya...

Linda: aku celik mata tiba-tiba nampak gelap sangat.tu yang aku jerit.
Lina : mana ada Lina cakap apa-apa.(muka stern memang blur)
Yat : yat tak leh tidur.sebab tu kejutkan orang.
Ida : panas sangat.sebab tu kipas ngan bantal.
Ira n Syuhadah : Blackout ke semalam?????

sengal!!!

Sunday, 27 September 2009

aku dah bosan

aku dah bosan tengok budak-budak kat sini berkasut tumit tinggi

aku dah bosan hari-hari kena maki dengan lecturer kat sini

aku dah bosan hari-hari makan nasi goreng kampung

aku dah bosan try cuba connect internet yang slow ni

aku dah bosan rindu orang-orang tersayang kat rumah

tapi satu je aku tak bosan...
suasana kat sini do remind me of those happy time in school...

Saturday, 12 September 2009

cikgu sekolah mana lah ni


harini aku nak cakap pasal cikgu-cikgu kat sini pulak.enough about me ok!!
aku tulis dalam point la supaya senang orang nak paham dan senang orang nak bayangkan.ayat-ayatnya terpaksalah aku melayu standardkan.nanti ramai plak yang tak paham. (._.')

1. cikgu-cikgu kat sini memang jenis lepas mulut.heheh aku akui memang kita akan jadi panas baran kalau dah berdepan dengan budak2 tiga suku kawasan pedalaman ni (err..pedalaman ke).oklah..sekolah harian di pinggir kota bharu yang sangat2 teruk disiplinnya.

2. situasi satu
cikgu tengah menanda kertas sastera melayu
"menate apolah ayat metafora mu tulis ni.buku mana mu baca??"

3. situasi dua
2 orang cikgu sedang mengumpat one of their student
ckgu 1- kau nampak dia naik motor ngan sapa?
ckgu 2- mestila."baso tino gelenya".pukul 12 tgh malam duk "gilo nga jate".kito gak pukul 10stengah mapuh doh tido.
ckgu 1- prangai bengong sunnguh budok syairah tu.

4. situasi tiga
masuk-masuk bilik buku teks je,cikgu mula hempas buku.
" letihla aku duk ngajar ngan sek2 tolol ni.mapuh g lah sek2 mu"
(sek2 = geng2)

5. dan aku hari2 duk mendengar sambil tersenyum saja.dan cikgu2 akan selalu kata yang bila kita dah mengajar,tak akan sama ngan masa praktikal.sume dah lain,tambah2 lagi kalo duk deal dengan budak sekolah yang otak tepu mcm budak2 sekolah ni.hehhehe nama sekolah ni rahsia.yeke rahsia?

6. ada satu hari tu, dua orang parents kena panggil sebab anak masing-masing buat hal.masa tu aku kat pejabat(kali ni aku tak tido,tengok tv je). dan bila aku balik bilik buku teks aku....
" mak shahril tu bagus,siap suruh ustaz pukul anak dia lagi"
"kenal mak afendi? haa...mak afendi macam hantu.serupalah perangai dengan afendi.dia pulak yang pergi marah cikgu.patutla anak gitu.mak pon sama ngan anak.xleh pakai"
******* dan aku cuma tergelak terbayang muka mak afendi kat pejabat tadi.memang mcm hantu,hantu gomak! hahah putih semacam dah naik kelabu.*************

7. dan sorang cikgu bm ni pulak pernah mengadu yang dia tiap2 tahun selalu je sumpah anak murid dia bagi xpass bm.aku akuilah memang cikgu tu doanya makbul,tapi perlu ke sampai nak doa mcm tu dekat budak tu.xpelah kalau budak tu tak suka kita,kesian dia xpass SPM.sbb tu lah sekolah ni tak pernah dapat seratus peratus lulus.sbb BM ni lah...

8.no lapan lain kali lah.aku nak pergi join korum cikgu belek2 kain tudung.iye,satu lagi..cikgu-cikgu sekolah ni sangatlah suka meniaga.pukul 10 pagi lagi, boleh pulak sorang cikgu ni duk ambil order nak ikan apa.siap dengan pengetua join sekali.hahha aku senyum lagi

Monday, 7 September 2009

hari ke-2 ROS

apa nak cakap ye, rupa-rupanya dah 2 hari aku kat sekolah ni.memang jadi lauk jela.walaupun aku tak mengajar, budak2 sekolah ni sume panggil aku cikgu.hehhehe
yang paling tak tahan diorang akan tunggu tempat aku parking kereta(pagi tau,sbb aku cikgu..ops bakal cikgu yang berdedikasi),lepas tu duk swit2(ya aku akui diorang memang terlampau).nak bawak bag lah, tanya kenapa cikgu datang lambat la,siap suruh aku senyum lagi,dia kata muka aku masam (ada aku kisah?).masa aku tukar kasut dalam kereta pun diorang nak sibuk juga.

**** semua ni buat aku terasa nak mengajar sekolah perempuan sahaja..lilbanat***

apalah nasib kawan2 aku yang lain.rasa nyesal juga tak ajak member2 buat ROS sekali.bosan nya duk terkapai2,sambil melayan budak-budak 3suku kat sini.hehhehe
err..cikgu-cikgu pun mungkin 3.5 suku juga.he ish ish..bulan puasa xbaik mengumpat.nanti aku sambung lagi.macam gampang!boleh juga...

Friday, 7 August 2009

hidup aku disini


aku malas nak marah orang tapi apakan daya...akhirnya aku give up! memang maktab ni sengal(mungkin hampeh lagi sesuai)

1-mula-mula sampai lagi, pendaftaran gila ciput.ada ke diorang cuma tampal kertas A4-tulis PENDAFTARAN PPC.

2-aku kena duduk dorm.ya..DORM!!! bayangkanlah.tak nak cakaplah aku kena duduk dengan berapa orang.rindu kelana jaya esp kacip aku yang sudah jauh di jitra.

3-kelas aku hari rabu dah start!daftar senin.gila xmenyempat.

4-oh berita paling hangat,aku kena halau keluar dari asrama.kena cari rumah sendiri,dia bagi dua minggu saja.jangan tanya sebabnya.lepas ni tidur bawah jambatan la nampaknya.

5-kawasan maktab ni sangat luas.nak pergi pintu keluar yang ada guard pon dah dekat 3km.mampusla sapa yang kena berjalan.

6-aku memang tak puas hati dengan semua menda.

7-lupa nak cakap,maktab call aku suruh daftar 2 hari sebelum tarikh daftar.pastu ngada2 nak baju putih la,kain gelap la,court shoes la.macam gampang!

8-aku diharamkan mengumpat pasal maktab ni.jadi aku takkan sebut maktab mana.korang dah tau kan???

9-sebab datang daftar sini juga,aku terlepas reunion sekolah rendah aku.oh,sangat kecewa.minta maaf ya semua.

10.ni kedua terhangat,aku xde wifi disini.... ("_"')

p/s: tak semua benda aku tak suka xoxo

Monday, 27 July 2009

hari ni 23- orang gomen

sekarang aku tengah merempat di KL.umah G.alahai panas gila la,xtahan lansung.malas nak menulis.

harini aku pergi lapor diri.memang aku dah lama tak puas hati dengan KPM tapi harini memang aku rasa macam nak karate orang saja.sesi lapor diri aku selesai dalam tempoh masa 10 minit sahaja,itupon aku dah tambah waktu aku melepak kat sofa tunggu kerani mana ntah yang nak uruskan lapor dri tu.nak tau aku buat apa masa lapor diri???? cuma hulur borang (yang dah siap2 isi kat rumah) dan sengih2 macam kera tak berapa nak sumbang kat situ.pastu dia dah suruh blah.hiuhh memang panas hati.

jauh2 aku datang macam siot je diorg halau.nak rasa sejuk aircond pon tak sempat,dah la putrajaya macam siot panas.aku rasa macam nak bersila baca talkin je kat lobi masa tu.kalau dah sekejap sangat urusan lapor diri tu apasal la diorang ni macam gampang tak suruh orang pos je borang lapor diri tu.ohh sengal.tak berbaloi lansung aku datang jauh2.aku benci orang gomen.hidup kalau tak susahkan orang memang bukan gomen la namanya.

tengok orang kerajaan ni kadang-kadang sejuk hati jugak.ayu je semua pakai baju kurung.cakap pon lembut saja.cuma satu ajelah,pergerakan pon lembab jugak.sapa nak jawab ni.nak pergi adu dekat sammy vellu boleh?lepas ni jangan harapla aku nak bersusah-susah lagi datang pergi kementerian.macam........ xoxo

Saturday, 25 July 2009

hari ini 23- esok menanti

wahh..dah bersawang rupa-rupanya blog aku nih.akhirnya aku selamat sampai ke malaysia.alhamdulillah...rasa best sangat2
pertama...jumpa orang yang dirindui
kedua.....jumpa orang yang disayangi
ketiga....makan nasik pon dah 4 kali sehari.sumpah!aku tak tipu
cumanya,belum lagi sempat nak makan menda yang pelik2 macam akok,macam nasik air,macam banyak lagilah...sumpah,nasik kerabu kok lanas memang xbleh lawan.sapa nak nasik krabu.mehlaaaa
pagi2 buta lagi esok aku dah nak g kl.kali ni naik kapal terbang lagi.hishhhhh rasa xbest lansung.aku rela naik bas 8 jam la dari duk ada perasaan takut camni.apa nak buat,sudah keturunan.hhahah
hari senin kena pergi daftar diri di KPM.grrrr xsuka tempat tu
oklah
later...

Sunday, 12 July 2009

hari ni 22- esok apa ya

esok aku grad,kau bila lagi?????


p/s:kawan aku ni dah berpunya.xpyah gedik2 nak mintak no dia.

Thursday, 9 July 2009

gelang hikmat


2 hari aku tak buat apa apa yang berfaedah.tak ada kerja sungguh.tenung dinding,makan,tidur,apa lagi?? dahla internet tak ada kat rumah.akhirnya aku packing barang.masuk berus gigi (ini yang utama), ambil tuala, laptop (ini kedua penting) dan serba mak nenek yang lain, dengan semangat aku menapak ke rumah ain.yeayyy

inilah hasilnya.dapat jugak online harini.dasyat sungguh.isnin ni grad!!! oh sungguh tak sangka 3 tahun kat sini akhirnya aku dah nak balik.im so not gonna miss this crappy place.

tukar topic,aku nak cerita menda lain, pasal gelang aku.gelang ini kutu aku beli dari mekah.i had the same one,my ma gave it to me last year.so barang buruk,patah, jadi aku suruhla kutu aku cari kat mekah.punyalah susah nak cari.zaman sekarang dah tak ada,CLASSIC!dulu2 pun mek aku bagi.hahaha lama tuh

aku syak gelang aku ada magic.kisahnya semalam aku bukak gelang ni sebab nak pakai jam.wanna know what happened?

1. pagi pagi buta yat dah curah air ribena atas seluar aku.fine!

2. aku pergi beli tipup broadband.dah terang2 kalo beli 25 pound lagi untung sebab 7 megabyte tapi aku pergi beli jugak yang 15 pound just for 3 megabyte.damn!

3. on the way nak keluar morrison aku perasan cardigan kesayangan H&M aku dah hilang.macam gampang bila masa dia jatuh aku tak perasan.masuk balik pusing morrison cari2 tapi tak jumpa jugak.rasa nak nangis pulak!

4. dekat factory outlet castleford tiba2 muka aku jadi gatal semacam.gatal gila macam nak ambil batu tolong garukan.aku mana pernah ada allergy apa2.waaaa hati aku dah start menyumpah dah ni!

5. ingat tak yang aku beli broadband topup? 2 nombor dari 16 digit tu hilang kena frapuccino aku.hasilnya,kertas tu dah tukar jadi kaler chocolate dan tak boleh nak pakai pon,sengal!!!

oleh itu,aku pakai balik gelang hikmat ni.hahhaha xoxo cun gak .wahai orang yang tengah marahkan ku...im sooooooooooooo sorry.ampun yak

Tuesday, 7 July 2009

hari ini 21- aku balik

baru balik dari nottingham.5 hari kat sana buat aku rasa malas gila nak balik Leeds.tapi apa nak buat sume orang dah mula nak halau aku balik,maka kenalah aku naik bas sorang2 balik ke leeds.3 jam tuh.35 kali tersengguk2 tapi tak pening lansung!! satu pencapaian yang agak baik sebab pertama kali naik bas tak ada pening lansung. terima kasih ya allah.hihihi

boleh dikatakan minggu2 terakhir dekat Leeds ni aku akan sibuk.sibuk nak buang kertas2,sibuk nak kutip baju2.oh tak sangka baju dan nota aku ni banyak sekali.kalo siapa2 yang rasa sama size dengan aku,sila bagitahu.ada banyak gila baju sejuk,baju tak sejuk,dan budak2 physics,silalah datang sini.banyak gila nota2 dan past paper!!! yakin berkat ni kalo guna nota aku.

tak sempat lansung nk baca blog orang ,nak tulis blog sendirik,nak komen lagi.arghhhhhhhhh i wish to go home NOW!

p/s: sapa yang tak datang gathering memang rugi.best gila kot! gambar sila tgk facebook.

Wednesday, 1 July 2009

hari ini20- macam nak gila

hari ini aku dah belajar skill baru.skill ni untuk orang yang jenis tak ada perasaan hati batu sahaja.nak tau apa?hahaha skill tidur 12 jam tanpa henti,bangun makan minum atas katil sambil dengar-layan lagu rock kapak scoin stings bpr sampaikan spin pun aku layan.masyallah..perit telinga dengar suara achik.

aku tak tahulah macammana orang yang takde kerja hidup.punyalah aku tak ada kerja tak buat apa apa,sekadar kadang-kadang tolong orang angkat barang,bawak kawan kawan yang datang leeds berjalan,shopping ,tengok wayang dan masuk hari ni dah macam siot gila aku rasa.waaaaaa aku nak masuk maktab!(aku pun tak percaya sekarang aku tengah meraung-raung nak masuk maktab)

semalam kacip dah betolak ke london,tidur di airport katanya.ma ngan abah nak datang mestilah kacip happy.satu kacip pergi,satu lagi sudah balik dari rome.wah wah dah macam janet jackson aku tengok(aku abaikan pasal m.j yang fake-kan kematian dia).muka belang2 tangan belang2 kaki pun belang2.aku saja yang mantain putih.satu saja aku tak puas hati! takda souvinir pun untuk aku,orang pergi umrah pun bagi air zam zam tau.siap minyak atar lagi(rasa nak merajuk la)...kacip sorang lagi(kacip baru kalau korang perasan) pulak dah start pergi hospital bla bla semoga selamat berjaya.aku doakan ko nih!

esok nak pergi nottingham untuk gathering tu(aku tau dah ramai orang syak aku ada buah kat sana,selalu sangat pergi sana).aku sudah berjaya pujuk fiza ngan ain pergi.punyalah jual mahal budak-budak ni.padahal bukan jumpa sapa pun.classmate diorang juga.hehhehe oklah aku nak g mandi.rasa macam dah tak tahan gila duk atas katil ni.i need to get up. daaa xoxo

Saturday, 27 June 2009

hari ini 19- murah rezeki

venue: lorong hitam sejajar dengan ABU BAKAR
pukul: dalam setengah jam lepas maghrib


ini yat.dia baik.dia sangat suka memasak.tapi hari ini dia makan free.nampak tak senyum solid puas hati makan free!!



yang ini aku syak tengah menurun jembalang dari mana ntah.siap berkepuk-kepuk asap kemenyan


kami gembira.tak nampak ke muka macam gembira?kalau tak nampak buat buat nampaklah :P


ini orang cina saja reti masak.satu lagi orang kok lanas je.kalau terasa nak makan sila telefon no ini 00447872966094.free delivery


inilah kedai di lorong hitam.kakak waitress dia tak payah cakap memang skema.nasib baik mood tengah elok kalau tak dah lama aku karate meja!!



layan sekejap..sekarang 230 pagi mata tak boleh lelap.oh hati lara

Friday, 26 June 2009

hari ni 18- betul ke aku demam?


pagi pagi lagi aku dikejutkan dengan satu panggilan misteri.aku syak balak hensem mahu berkenalan.dalam mamai pun hati aku dah berbunga riang.tapi ternyata meleset sekali bila si pemanggil memperkenalkan dirinya.MSM shipping katanya.wth!!! baru pukul 6 pagi sudah mula kerja kah?.dalam duk menyumpah sempat lagi aku terfikir,orang orang macam ni kalau buat suami mesti hidup tak susah esok lusa.

dengan muka sememeh aku layan juga jejaka jejaka shipping ni.habis je angkat kotak aku sambung lagi tidur.niat di hati harini nak pergi GP.kan aku demam,kenalah check ni.nanti kena selesema babi satu rumah masuk wad pulak.

pukul 8 pagi aku call book appointment.kautim punya kautim, pukul 12 tgh hari aku jumpa dr siddiq.cantik orangnya.putih.slim.hidung mancung.yang hairannya aku pergi dengan badan panas.masuk saja bilik dia terus sihat.hasilnya,dia suruh aku balik sebab aku sihat.mungkin stress katanya.

stress???? aku??? duk melepak rumah je pun.stress amenda.aku syak dia ingat aku ni gila sebab tak demam tapi kata demam. wah wah dulu rasa macam pernah tengok dalam ER atau greys anatomy,orang yang dari segi saintifiknya sihat tapi dia sorang sorang saja rasa sakit.sekarang dah jadi kat aku.macam tak masuk je ngan gaya aku.macam gampang orang happy dah habis degree kita duk demam kat rumah.

dan harini result final keluar.alhamdulillah...semua pass.semua orang pass.boleh balik dengan hati girang.bo lah..aku dah nak makan paracetamol 2 biji kasi solid badan.esok mungkin nak pergi town jalan jalan.ada yang nak ikut???

Tuesday, 23 June 2009

hari ini 17- aku kamceng malek noor

harini macam letih gila,tuhan saja yang tahu.percaya atau tak,aku tengah menaip sambil baring,laptop atas perut.ini skill aku yang terbaru orang slim saja boleh buat.kalo korang perut tinggi,sila kuruskan perut dulu.

tgh hari tadi macam gampang angkat barang.lusa mary balik,jadi harini kena berusaha keras angkut barang milik 3 orang,sumbat dalam van dan angkut lagi masuk rumah baru.3round ok!tukang angkut 2 orang saja,aku bajet kalau malek noor tengok ,aku yakin dia mengalir air mata terharu.driver van pulak macam takde perasaan tengok saja.sengih saja pandai.LELAKI!!! what do u expect.

balik2,masak nasi lemak.penangan angkut barang,3 pinggan aku makan.malam makan lagi.sampai sekarang aku boleh nampak lagi tangan ni terketar2.hahhahah nampak je ganas tapi lembik sebenarnya.mungkin belum betul2 sihat agaknya.

demam nak balik? demam rindu? atau swine flu? oh babi tolonglah jangan susahkan aku.

p/s: apasal susah sangat nak respond bila aku tanya nak g gathering ke tak?

Saturday, 20 June 2009

gathering sek kito


perhatian..

semua kawan kawan saing saing INTEC
anda diwajibkan hadir ke majlis lepas rindu ZAMIR
pada 2HB JULY 09
pukul 2 tepat di rumah mira la dolce
sila bawak hadiah satu seorang
then kita randomly tukar
see you there!!!!!!!

sila datang.kalau tak aku bom rumah korang!

Friday, 19 June 2009

hari ini 16 -spoiler

ok ok.. ini aku nak jadi spoiler kepada sesiapa yang tak tengok lagi TRANSFORMERS.

cerita ini dimulakan dengan suasana 2 tahun selepas Transformers 1,Sam yang akhirnya nak masuk kolej,meninggalkan Bumble B serta aweknya Mikaela dikampung.di kolej dia jumpa sorang kawan(aku tak paham apa significant mamat ni) plus jumpa awek no.2 hot yang rupa rupanya adalah decepticon.daa...kena tengok part lidah dia!!!.Sam pulak dah jadi macam atuknya,nampak simbol2 pelik lepas terkena renjatan kuasa batu bagi nyawa tu(aku lupa dah namanya).

di pendekkan cerita,abang optimus prime muncul.kata nak balas dendam sebab zaman dahulu kala dia kalah battle.misinya adalah nak musnahkan matahari,which is obviously takkan berjaya.dipendekkan cerita.optimus prime mati sebab nak selamatkan Sam.kesian...

cerita ini memang kena tengok.personally aku rasa yang ini lagi best dari yang first.ditambah watak2 yang baru.siap ada robot twin lagi.yang tak pergi lagi sila pergi..

p/s: bersama seruan ini aku ajak korang semayang berjemaah juga :P

Tuesday, 16 June 2009

makhluk berhalkum

bismillahhirahmanirrahim...

sengal

bajet bagus

tak guna

tak kenang budi

sombong

berlagak

ini yang aku nak sembur dekat muka orang yang suka mengambil kesempatan atas kebaikan orang lain.bila nak mintak tolong macam gampang mulut kau manis.bila orang mintak tolong balik, macam sial ko balas.dah la muka buruk,hati pun buruk, bagi free pun aku tak hingin.bagi ceramah dekat orang pandai tapi kau sendiri perangai macam tak lepas tadika PASTI.buatla selalu kat orang macam ni.satu hari kau tahulah langit tu tinggi atau rendah.

semoga selamat dunia akhirat!!!!

khas untuk makhluk berhalkum.u know who u are

Monday, 15 June 2009

hari ini 15- daurah kacip

aku mulakan daurah dengan hangover.18SXXXX orang macam aku dengan kacip saja yang boleh tengok!!


2 minit lepas gambar ini ditangkap,aku karate ATM ni sampai pecah dua.dahla tinggi,duit satu sen pun tak dapat.macam gampang


bet dan syaza sudah praktis.aku harus ambil tindakan segera ni.nanti diorang potong line


tak tahulah gambar aiman atau bet yang difokus.baby pertama yang aku pegang sejak 3 tahun dekat leeds


Saturday, 13 June 2009

hari ini 14-kenyataan


ini khas untuk mereka mereka yang tak dapat nak menerima kenyataan


kenyataan bahawa aku dah nak balik.yehaaaaaaaaa


semoga result aku nanti OK.alhamdulillah siap-siap

Thursday, 11 June 2009

hari ini 13-aku benci mesin ambil nombor

hari ini aku sudah janji dengan bet nak pergi town.pukul 10.30 pagi lagi sudah bangun,aku jadi bangga dengan diri sendiri.aku pakai cun-cun,kasi solid sikit.aku tengok bet lansung tak smart,mana boleh pergi town pakai tak smart,jatuh maruah kalau jumpa sesama melayu.

lepas pusing seround dua kaki pun dah naik lenguh,benda paling penting sekali dalam list harini,aku tak buat lagi.rasa macam nak jadi keliwon kat tengah-tengah jalan tu tapi aku masih menjaga tatatertib.dari jauh sudah nampak kelibat orang melayu,cepat-cepat aku ambil selekoh kiri.ini melayu gaya katty perry,mana kacip ngan aku.baik aku blah cepat-cepat.nanti terkutuk dapat dosa kering.

lepas minum air kacip fatimah rasa tenaga dah on balik.aku berlari-lari riang menuju ke pejabat post.orang punyalah ramai macam ada konsert siti nurhaliza,pak cik smart kat tepi tu pun nampak duk tersengih sorang sorang.aku jadi tak sedap hati dah.gaya cool kena maintain,aku main tekan mesin ambil nombor tu.cantik!!!
nombor sikit.nombor dua belas.aku toleh belakang kasi satu sengih puas hati dekat bet.intai-intai screen giliran tu aku jadi cuak tiba-tiba.

kenapa nombor sekarang 142? aku belek-belek kertas nombor tu kalau kalau ada nombor lain.

biar betul,takkan mesin ni buat gila dengan aku.hati aku dah mula nak membara.

sekali lagi aku tekan mesin gampang tu.nombor tiga belas.intai-intai pakcik depan aku ni pun,dia dapat nombor lima belas.jadi logiklah kalau aku dapat nombor dua belas.

dalam 20 minit juga aku termenung dalam pejabat pos tu.tiba-tiba lalu sorang akak,agak bergaya orangnya.aku syak dia mesti pekerja pejabat pos ni.apalagi aku ingat nak bertempik saja dekat muka dia kenapa nombor aku 12 padahal sekarang sudah nombor 147 tapi tengok muka pengasih akak tu aku akhirnya tanya elok-elok.

habis saja ayat terakhir dia,cepat-cepat aku masuk kedai order air sirap dengan cheese burger satu.dengan hati tenang aku makan burger sebab aku sudah tahu bahawasanya ada lebih kurang 65 orang lagi depan aku.semua nombor ada 200, dan aku dalam kiraan yang baru,bermula dari kosong balik.macam gampang pejabat pos dekat leeds ni! sumpah lepas ni aku pos surat pakai burung saja.

Wednesday, 10 June 2009

emosi seorang perempuan

1-kenapa bila waktu dia marahkan aku,aku tercari-cari kemaafan darinya.

2-kenapa bila dia sudah mula mahu pujuk aku jadi jual mahal hati keras jiwa batu.

3-kenapa bila ada orang cuba berbudi bahasa ringan tangan hendak tolong,aku akan ada perasaan negatif yang dia hendak tolong kerana inginkan balasan.

4-kenapa bila aku rindu aku akan jeling-jeling telefon 2 minit sekali,dalam otak ada beribu-ribu perkara yang hendak aku katakan tapi bila si dia sudah call,aku cuma terkeluar "ok,tak apa".

5-kenapa aku selalu tersenyum setiap kali si dia janji perkara-perkara yang manis padahal aku sedia tahu yang semua tu hanya bertahan paling lama pun 2 3 hari.

6-kenapa aku jelik tengok orang lain bahagia.tak cukup bahagiakah aku selama ini.

7-kenapa aku tulis ni?aku pun tak tahu.ini lagu yang tengah kacip dengan emosi aku

Wednesday, 3 June 2009

hari ini 13-aku jadi kucar kacir

aku homesick tengok mak syaza!!!!
aku nak ma aku jugak

bo!pergi main jauh-jauh

Monday, 1 June 2009

hari ini 12- aku yakin boleh

aku sudah sedia.aku calit lipbalm sikit,aku sauk kasut putih cap anak anjing dan dengan penuh bergaya aku mulakan langkah.hari ini pukul 9.30 pagi baru aku dengan kacip keluar rumah.bukannya jauh pun manuel centre dari rumah aku,lebih kurang sekilo tolak 327 meter saja maka tak perlulah aku kayuh basikal,lagipun tak manis pula kalau aku tinggalkan kacip aku jalan seorang diri.kalau jadi apa apa dekat dia,kau mahu jawab? mesti sempat sampai.ujian arab aku sepatutnya mula pukul 10 pagi.

sudah separuh jalan tiba-tiba kacip tanya aku bawa student card atau tak.biar betul bai..dah separuh jalan ni baru nak cakap.apa boleh buat,maka sekuat hati aku lari balik rumah ambil kad.sudah sampai depan pintu aku cari-cari kunci dalam beg.tak sampai 2 saat aku sudah nampak id aku ada dalam beg,terselit di celah-celah nota arab.aku karate pintu masa tu jugak.buat penat saja.

dan kami teruskan perjalanan nak pergi exam.orang-orang yang sengih2 aku tak layan,orang-orang yang jeling2 aku tak ambil port.aku ada misi penting harini.misi dapat seratus arab.aku genggam padu tangan.dari jauh lagi sudah nampak kelibat budak kelas arab aku,roberto.dari gaya sengih aku syak dia baru balik jumpa susan boyle.aku jadi tak puas hati.dengan senyum plastik aku tanya dia

how was it?

well it was easy.it was exacly the same as last time.so yeah..it was good

hek eleh..kecoh!makcik jual goreng pisang depan rumah aku pun tak pernah cakap susah setiap kali keluar dewan peperiksaan.aku jadi panas.akhirnya sampai giliran aku.gila apa nak ambil ujian aku tak gentar lansung.muka steady je.part role plays memang kacang.part essay lagilah kacang.tingal soalan yang terakhir.aku memang yakin harapan untuk aku dapat seratus sudah dalam gengaman.

umr akhi thalatha wa ishriin sanaa

solid aku jawab.tapi aku rasa macam tak ngam,macam ada yang tak kena dengan jawapan aku tu.tutor aku pun sudah buat muka toya campur sengih semacam.bila aku fikir-fikir balik memang sah aku salah bagi jawapan.orang tanya adik dah kahwin ke belum aku pergi jawab umur adik aku pulak.gampang!!

dengan suara yang tersekat-sekat aku jawab afwan bila sandra kata syukran sambil hempas pintu halau aku keluar.hancur harapan aku nak bawa balik trofi dapat seratus hari ini..

Sunday, 31 May 2009

hari ini 12-aku sibuk

satu demi satu aku belek.dari muka surat satu sampai dua puluh lima.tak puas hati aku belek lagi dari muka sepuluh.hari ini aku sibuk.aku tak ambil port cerita kak hajar beranak,aku tak ambil port berita pasal manohara kena dera dengan raja kelantan dan dah lari balik jakarta,aku tak ambil port bas yang bet naik ke london langgar orang.aku tak peduli semua itu.yang penting aku kena cari sesuatu dalam beratus-ratus helai kertas ini.sebenarnya dah lama aku cuba cari,cuma kali ini tak kena gaya je,macam tak ngam.selalunya cepat je aku jumpa.

tiba tiba rasa baran! rasa nak marah orang! rasa macam nak menyumpah.nasib baik merry ada kat bawah maka aku kena bersopan.kalau tidak dah lama aku bertempik maki semua orang yang ada disepanjang laluan aku nak ke dapur.aku bukak paip isi air dalam gelas.aku tak tuang banyak pun,lebih sikit saja dari separuh.aku minum seteguk.seteguk lagi.dan aku tiba-tiba rasa sejuk.baran aku dah hilang marah aku dah hilang.dengan riang aku berlari-lari anak naik semula ke bilik aku.

sumpah aku dah cuba nak baca buku.bukan aku tak cuba tapi otak aku ini kejap-kejap teringat dekat nikon d60,kejap-kejap teringat dekat telefon w980i.aku pandang keluar tingkap nampak langit merah menandakan waktu untuk tengok melodi,tengok nona dan mungkin masa untuk makan supper.gila otak aku tak nak fokus,aku nak buat camne lagi.sekali lagi aku cuba.tambah-tambah lagi tadi berpeluh habis angkat katil bawak masuk bilik yat untuk mak syaza,manalah aku ada daya nak belajar lagi.tapi demi pertahankan maruah aku daripada pandangan serong orang kampung aku sambung balik belek kertas ini.dan di balik kesamaran aku tersenyum.dah jumpa!!!

oh...syimal tu kiri.aku jadi puas hati.mungkin esok aku dapat seratus ujian arab.

p/s:tahniah utk k.hajar.gua exam arab esok.buku bila cinta bertasbih ni gua baca pas abis exam!

Saturday, 30 May 2009

hari ini 11-sambungan aku dapat hadiah

sambungan dari entry aku yang lepas.amacam solid tak hadiah aku?
mungkin lepas turun kapal sampai malaysia nanti aku terus menapak ke rumah tok guru jadi anak murid paling solehah..



p/s:banyak pesanan hari ini

1-terima kasih kak fariha.saya sebagai mentee minta maaf tak dapat join makan charcoas tengah hari tadi.love u muah muah(bodek!!!)

2-kacip aku (nama terpaksa dirahsiakan)kata istihadhah kena mandi wajib setiap kali nak sembahyang.astargfirullah..aku macam terkesima!!!kak aiza sila ambil perhatian.

3-aku pun sudah gila britain's got talent.go go diversity.ada orang tahu bila result finale?2 orang dalam rumah ni sudah 5 jam tunggu result tapi tak ada apa2 lagi.

4-lusa ada final arab lagi.gila aku tak berdebar lansung!!!

5-perasan tak aku sudah tidak fokus belajar kerana sudah tulis 2 entry sekali dalam satu hari.

Friday, 29 May 2009

kisah budak solehah dan aku dapat hadiah

"ini yang buat aku naik darah ni.time orang nak guna buku la,dia nak hold."gila apa pagi pagi buta lagi kacip aku sudah mula membebel.aku tengok muka dia sikit lagi nak sama dengan susan boyle masa makcik tu tengah bagi double fuck kat paparatzi.

"habis tu ko nak pulang ke tak ni.mahal tu bai,sehari 40p cukup seminggu makan charcoas pun lepas."dalam otak dah terbayang kalau ada 40 orang macam syaza kayalah library.ini satu penganiayaan secara terang terangan! mungkin perlukan satu tunjuk perasaan lagi.

"memang sengal la sapa yang hold buku aku.aku tak kira,mati pun aku takkan hantar buku ni."dan akhirnya perbualan kami terhenti disitu kerana tiba-tiba yat datang sambil menyanyi-nyanyi riang lagu gagap.dan aku masa itu rasa nak hempuk saja pakai chopping board,baru lepas ini dia jadi betul betul gagap.

ini perbualan minggu lepas.bagi aku perkara perkara macam ini memang biasa berlaku.nama je perpustakaan university,tapi bilangan buku untuk satu-satu tajuk cuma ada 2 atau 3 buah saja.gampang!dahla komputer untuk online catalogue pun hanya ada 5 saja yang boleh pakai.memang tak ada kerja lain agaknya,buat orang darah tinggi saja.sekarang aku punya denda buku dah lebih 20 pound.celaka betul.20 pound itu sudah boleh beli 2 helai baju campur tolak subway 6 inch.

tapi kacip aku ini bagus orangnya boleh dikatakan solehah juga.demi nak lulus peperiksaan dengan cemerlang,supaya nanti pak najib bagi biasiswa bank negara kat dia,kacip aku ini nekad juga nak hold buku yang sama guna account aku.sukahati lah,asal anda bahagia. hari kami habis exam baru dia hantar buku tu,berapa banyaklah denda dia.mungkin lebih dari 20 pound aku.aku jadi tenang.

"weh,ada email library hantar suruh ko kasi angkat buku yang kau hold haritu." selaku tuan punya account,mestilah notice tu sampai pada aku.

di pagi hari yang indah itu,dia buat muka sedih kat aku.apa barang orang suruh pergi ambil buku yang dia hold,jadi toya tiba-tiba ni.aku tak ambil peduli kalau aku karate dia,kalau aku sabotaj braces dia yang buat dia sedih macam ini.tapi aku tak buat apa apa!!!mata yang sudah berkaca-kaca bersama nafas yang tersekat-sekat tu seolah olah cuba memberitahu satu perkara yang mungkin amat memalukan. mungkin kucing dia kat rumah sudah mati,mungkin susan boyle sudah betul2 tarik diri dari britain got talent( oh ye hari ini finale ),mungkin kyle xy sudah mati,mungkin bantal busuk kaler kelabu dia sudah hilang.

aku tiba-tiba jadi tersenyum, mungkin kali ini tak semanis yang haritu tapi boleh dikatakan kedua termanis...

"orang yang hold buku kau dulu tu kau sendiri kan?" aku berlagak tenang sambil cover nak gelak gila babi ni.

dan syaza diam saja tanda setuju.aku pun diam cuba bermeditasi tenangkan hati.diakhir cerita ini aku karate budak mamai ini sampai otak dia tercabut.

p/s: harini ada orang bagi aku hadiah solid punyer.nanti next entry aku kasi gambar bagi korang semua jeles!!!

Thursday, 28 May 2009

hari ini 10-situasi semasa


aku tengah fikir

1-patutkah aku sabotaj geng kacip aku dengan memotong braces dia waktu dia tidur?
dah banyak kali sebenarnya aku dengar cerita,tapi masuk kali ni dah kali yang ke 38.betul tak kalo aku kata orang yang baru buka braces ni nampak lebih cantik dari dulu,lepas tu dia akan try test power kat laki orang atau kekasih orang?jadi aku sudah boleh buat kesimpulan (berdasarkan 38 kali dengar cerita) bahawa orang yang pakai pendakap gigi ni mudah culture shock bila orang mula beri perhatian pada dia.aku boleh salahkan lelaki dalam situasi ini,tapi aku tetap nak marahkan orang2 yang pakai braces ni.
syaza,kalau aku potong braces ko pun untuk kebaikan diri kau juga.sila memahami

2-patutkah aku beli telefon baru?
baru nampak solid depan member member.sekarang telefon aku sedang rosak dan akan selalu rosak sebab aku tak nak baiki.satu alasan yang kukuh untuk beli baru.ya,aku memang kaya!

3-dah dekat setahun duduk rumah ni,aku macam baru terperasan kiblat aku ni macam lari sikit dari paksi dia.mungkin patut jemput orang grandmosque datang ukur,kasik mantap sikit.tapi tak apa,yang penting niat. ini cikgu PASTI aku ajar.pastu dia ajar juga kalau layan rock pun sembahyang jangan tinggal.baru rock dunia akhirat.

4-kalau aku selalu jual mahal dengan orang nak mengorat aku,jadi andartu ke tak?
iyelah,lelaki kalau buruk pun tak kisah,asal berduit ramai je perempuan nak.celaka betul.
senangnya jadi lelaki.

5-patutkah aku pergi hempuk laptop yat supaya dia tak tengok lagi britain got talent?
memang tak boleh masuk lansung dengan aku.rasa serabai je dengar diorang duk bercerita pasal susan boyle,pak cik dengan anak gemuk la,nyanyi pakai kentut la.macam gampang!!

6-patutkah aku beli hadiah kat semua kawan-kawan aku sebab tak lama lagi dah nak balik ni.hah cepat cakap nak apa,sementara otak aku cool lagi ni.

p/s: banyak betul mencarut hari ini.astraghfirullah... xoxo

Tuesday, 26 May 2009

hari ini 9- komunikasi dimalam exam

"amacam,jadi tak projek? aku dah berair mulut nih".kata member kacip aku.

"mestilah,barang baik ni.ko camne ecah?"tambah sorang lagi.

aku angguk angguk kepala tanda setuju.dalam otak dah terbayang-bayang betapa sedapnya makan spicy wings flames malam ni.kempunan tak payah cakaplah,hidup tak tenang kalau tak dapat seminggu sekali.mungkin hidup aku akan jadi lebih indah kalau dapat kahwin dengan abang flames tu. oh abe,sudikah dikau menerimaku???

cerita pasal flames ni,banyak kisah suka dukanya.demi flames,aku sanggup mengenepikan persahabatan,sanggup gaduh berebut nak makan dekat flames,sanggup tunjuk perasaan 2 3 hari kalau kalah undian majoriti untuk delivery,sanggup tunggu depan kedai dari pukul 10 pagi lagi dan banyak lagi benda jahat aku buat sebab flames,tetapi perlu dirahsiakan selebihnya.apa barang hidup seminggu kalau tak dapat makan,tak cool.dahla sekarang ni musim baca buku.perlu kurangkan tekanan dengan makan ayam yang sedap.

"duit cukup tak ni? aku rasa duit tabung rumah pun ada lagi 10 pound".member kacip aku dah mula buat perangai tak sabar.

"ho cukup,tak payah bimbang.aku pun ada.kau order,syaza ambik nanti"aku jawab dengan muka confident.muka masing-masing dah macam sangap gila.yat tu tak sedar air liur meleleh, aku kesian tengok dia.aku ambil towel syaza, aku kasi usap sikit mulut yat.tapi rasa macam ada yang tertinggal.apa lagi yang tak kena ni?duit dah ada,kuli untuk ambil pun dah ada.

cis!cili sos tak ada!!!aku karate meja.sesedap manapun flames kalau tak ada cili sos,tak ada feel la jadinya.mungkin perlu tunggu esok baru boleh makan.mungkin air liur yat takkan berhenti meleleh malam ni.

p/s:pagi2 buta lagi aku ngan yat,syaza ada exam.marilah kita tadah tangan doakan kami.aminnnn xoxo

Monday, 18 May 2009

hari ini 8- kacip aku masak soto

hari ini geng kacip masak soto.perghhhh... kalau orang johor buat pun belum tentu lepas takat buku lali geng kacip aku ni.yang seorang ini memang in dengan aku.bila orang suruh tambah garam dia tambah garam,bila orang suruh tambah gula dia tambah gula.baru kacip masak ikut kehendak pelanggan.tak macam orang lain,apa barang orang cakap masin dia marah kita balik.hidup ini kena lah terima kenyataan.aku tahulah hukum cakap makanan tak sedap tu sunat muakkad,tapi niat teguran tu cuma untuk improvement.salahkah?macam mana nak aman dunia kalau semua teguran disalah tafsirkan. aku jadi darah tinggi.

tadi orang opis biasiswa email bagi berita gampang pula.ini satu lagi hal bagi orang darah tinggi.kenapa kalau urusan dengan kerajaan mesti akan ada masalah.macam mana surat 4 5 helai kertas pun boleh hilang.awal-awal dulu suruh hantar surat lah,tak mahu email lah,goreng pisang sedaplah,cik kiah jual cendol lah,banyaklah songeh dia.sekarang suruh email pula.inilah seorang lagi contoh orang yang sekolah bertingkat-tingkat tapi bodohnya berlapis-lapis.pulak tu dia ambil cuti untuk persediaan untuk peperiksaan(mungkin naik pangkat) dah macam separuh cuti bersalin.wth.
sejak-sejak dapat biasiswalah aku anti orang nama sharifah.lu jaga-jagalah,dendam gua time lu marah pasal gua pakai jeans haritu pun belum settle lagi.

tengok mentor pun sekali lagi aku kena darah ringgi.ini zaman shuffle ada lagi ke yang nyanyi lagu dangdut.zaman aku sekolah darjah 3 dulu bolehlah layan.tak cool langsung.aku yakin masa sekolah dulu misi tersalah cucuk budak black ni.orang cucuk bcg dia cucuk rubella,sebab tu orang shuffle dia dangdut.facebook pula bosan,hari ini pun tak ramai orang update blog.sila tulis sesuatu.aku dah sangat bosan sampai cerita bodoh comel kat tv3 pun aku tengok.sambil nganga tengok budak makeup tebal tu aku fikir,siapalah yang reka cerita ini.buat rugi duit,rugi masa dan lansung tak berwawasan.

nasib baik ada benda ni.nyam nyaam masyuk maltesers ni!!! nyam nyam rasa damai saja,indahnya dunia ni.macam inilah baru puas hati hidup hari ini.tiba-tiba aku macam termenyanyi "selangit selangit selangit"


gampang punya mentor!!aku pandang kanan kiri,nasib baik tak ada orang dengar. xoxo

p/s:untuk kacip yang tengah study untuk hari rabu ni,study rajin-rajin.


inilah aku

Sunday, 17 May 2009

kata urban,kepala hotak kau

lama mata aku menatap skrin yang sama besar dengan setem 50 sen ini.rasanya dah dekat 2 minit aku duk tertunjal-tunjal kat situ.
"takkan tak ada? pelik ni" aku garu kepala yang tak berapa nak gatal.
sekarang pukul 1224 tengah malam dan aku tengah bercakap sorang-sorang.rasa nak menyumpah pun ada,rasa nak karate meja pun ada.lama ni aku habis masa.rugi waktu!nak tidur dah.esok dahla kena bangun awal.subuh kena jaga takkan nak jama' lagi.

mata dah merah tanda dalam masa 5 saat lagi aku jadi gila.pang!!!aku baling ke dinding berkecai semua.gila apa henset tak ada function jam loceng.bodoh!

Saturday, 16 May 2009

hari ni 7-mazhab mana ni?


pukul 10 semalam tiba-tiba rasa nak minum nescafe.aku turn bawah,buka lampu,terus aku terpa kabinet.cantik!aku jumpa 2 packet instant cappucino.rasanya dah betul ini aku punya.kalau orang lain punya pun apa aku kisah,kempunan sangat dah ni.aku tekan suis pemanas air,dua minit tunggu air pun dah didih.ting!masuk air,masuk instant,masuk gula.masyuk..siap cappucino satu.

dah minum habis segelas besar,mata tak boleh tidur pulak.eh tak sembahyang isyak lagi ni.aku ingatkan diri sendiri.lepas layan karaoke slow rock setengah jam,aku pergi tandas,ambil air semnbahyang.siap 4 rakaat isyak,aku sambung lagi dua.alang alang mata tak leh tutup ni,aku sambung baca buku.adalah dalam 80000 perkataan aku buat karangan.kalau tak dapat seratus exam nanti,aku tak tahulah.

dalam pukul 3 pagi,aku terasa nak tidur.hati dah mula rasa tak sedap.rasa lain macam je,tapi tak apalah.letak kepala atas bantal tak sampai 3 saat,aku dah mula bermimpi berpimpin tangan dengan david beckam.pukul 11 tgh hari baru bangun esoknya.

sekarang dah pukul 10 malam balik,rasa tak sedap hati aku datang balik.eh apa yang tak kena ni.terlebih makan daging kambing ke tadi?apa barang jadi darah gemuruh lepas makan kambing.aku pergi serang syaza.

pukul berapa sembahyang subuh?

bila subuh masuklah.dalam pukul 3 dah boleh sembahyang la kot...
aku telan air liur

habis tu yang kau dengan yat cakap pasal jama', tu apa?

oh maghrib dengan isyak la.

aku angguk perlahan,pastu kasik senyuman paling manis untuk syaza.lekas-lekas aku tutup pintu bilik dia,cover muka pucat.gampang!macam mana aku boleh pergi jama' isyak dengan subuh?tak sekolah ke dulu?arghhhhhhhhh

Friday, 15 May 2009

hari ini 6- sign la kalau berani

[edited]
aku malas nak cakap banyak.kalau korang rasa menda ni betul,sign la petition ni
aku nak pergi hafal essay ni...gampang!

[edited]
tadi tengah-tengah masyuk makan kertas(ni petua turun temurun orang kok lanas bila nak exam),tiba-tiba terdengar sayup-sayup suara orang nyanyi.rasa macam nak hempas buku je.sungguh,ntah lagu gampang manalah ni, buat sesak otak orang je.memang tak tahan...aku hempas buku,bangun streching sikit..aku kasi karate hifi aku.senyap!puas hati.

BUNK FACE!apa barang layan fast number macam ni,greenday copycat i would say!!!.kalau hattan ke,awie ke,amy search ke,tenang la juga hati aku.boleh layan blues sambil teringat kekasih lama.band BUNK FACE ni asalnya ditubuhkan pada tahun 2005,pernah memenangi battle of the band anjuran ROTTW.lagu yang paling mendapat sambutan tak lain tak bukan SITUASI.biasalah indie band,aku rasa tak hidup lama dia ni.kepada yang minat bunk face,bawak-bawaklah bertaubat.dengar nasyid ke bagus juga.tapi sebenarnya nasyid pun tak boleh pakai zaman sekarang.maksud aku penyanyi nasyid.nyanyi nasyid sebab nak jadi artis saja.entry sebelum ni pasal KOQ,tu sorang penyanyi nasyid gak,FAR-EAST siap.abang dia tak payah cakaplah,nasyid juga.baik aku layan tok guru,senang cerita!

vokalis BF ni agak jambu,tu yang aku buat aku anti!tak macho lansung,muka macam jual air batu kat pasar tani ketereh je.abang yang muka ala-ala jumper celup ni suka makan durian,rumah dia sebelah rumah aku.sebab tu aku banned BUNK FACE.asal aku balik rumah je tak habis-habis melambai-lambai kat aku.aku buat tak kenal je.malas nak layan.

apa kejadahnya aku tulis pasal BUNK FACE ni?sudahla,aku mahu pergi layan raihan,lagu sepohon kayu.musim exam ni kena baik sikit semoga allah sayang.

Tuesday, 12 May 2009

hari ini 5- jatuh timpa tangga

edited

bodo betul..sengal..berani wat tomok aku camni

teringat kisah-kisah zaman sekolah dulu.dah lama rupa-rupanya aku habis sekolah,5 tahun dah.masa sekolah dulu kalau tak silap aku,semua orang suka BLUE(bukan anjing tepi rumah saya ni).tiap-tiap hujung minggu mesti buang masa habiskan duit seringgit dua dan masuk kedai usha kaset BLUE,akak cina jual kaset pun dah naik menyampah tengok muka budak-budak naim.masuk je reti,belinya tidak.HUH...ada yang siap ambil upah lap meja kantin sekolah lagi semata-mata nak pastikan duit dalam tabung cukup mahu beli kaset(masa tu cd tak main ok),orang awam masih memakai disket lagi(T_T).lyric2 lagu tak payah cakapla memang bekepuk-kepuk.kalau nak lawan tebal dengan buku chemistry,memang tinggal jauh la.pastu kalau sesiapa yang ada kaset pula,siap ada list 'untuk pinjaman'.buku library tak buat camtu pulak!!!


dengar je lagu ni,aku rasa nak berguling2 teringat zaman sekolah.BEST!!!


tak kire lagi kalau dah kena rampas kaset,majalah,termasuklah buku-buku berkepuk kat atas masa spot check,siap pergi rampas balik kat pengawas asrama.mana boleh barang masyuk kena rampas.nama je sekolah naim,tapi main baling penyapu bertubi-tubi kat pengawas asrama tu,perkara biasa saja.jangan tak tahu tiang kat gate besar tu boleh cabut satu.jadi kalau dah rasa badan tu nipis ala-ala mat pit,maka lancar je menyelit kat tengah-tengah gate tuh.aku tak buat,aku budak baik,semua orang tahu aku budak baik.zaman sekolah dulu aku siap berebut-rebut lagi nak semayang saf paling depan.nasib baik orang tak tolak jadi imam je.sekarang pun sama je!aku tak berubah...

kenangan sekolah memang best.tak pernah gagal buat aku tersenyum.tapi aku sedih sekarang,selalu aku mengharapkan menda yang baik-baik,menda happy-happy saja tapi mungkin i dont deserve it.cukuplah.aku dah letih.letih sebab memaksa diri supaya stabil,untuk belajar,untuk fokus padahal dalam hati aku dan otak aku ni,banyak menda yang aku fikir.rasa nak peluk ma aku je sekarang.

sudah jatuh ditimpa tangga!hati lara,talipon aku rosak,tadi cermin mata hilang.dahla,tak larat dah.mungkin yat boleh buat demo macam mana rasanya kena timpa tangga sebab berat dia dah bertimbun-timbun sekarang.hahhah aku dah announce kat semua orang---> wahai yat,anda seorang yang makan banyak!!tapi takdelah sampai duduk atas keris tak rasa.

semua orang nampaknya dah skema study,X AMERIKA MU!!!semoga berjaya.jom beramai2 serang majlis sanding Fa.tinggal syaza sorang2 kat sini.hahhahahha baru amerika!
tq kwn2 yang dah reply surat cinta.yang belum..tak makan sayur betul!! xoxo

surat cinta untuk kawan2 INTEC


Assalamualaikum,
Apa kabar semua orang? Lama tak dengar berita, al-maklumlah lama tak jumpa. Ni, ada cadangan dari si Zamir (saya tahu ramai orang sayang zamir) , dia rindukan korang semua. Jadi dia cadangkan, apa kata kita buat SATU gathering, sesame INTEC je? Kesian zamir takut nanti kempunan kalo tak jumpa korang. Jadinye,mahu Tanya semua orang,supaya senang decide tempat dan waktu. Zamir cakap balik Msia nanti susah dah nak jumpa.ke ada orang sanggup pergi kelantan nak hilangkan rindu zamir.hihihih Jadinye, sebelum kita berpisah atau mungkin x jumpe langsung utk berpuluh-puluh tahun, (zamir dengan nada sedih takut takleh jumpa korang lagi) apa kata kita makan sama-sama. Picnic ke, bbq ke ape ke..
Ok, x perlu buang masa dah..,korang isi borang ini..nanti akan diuruskan dan akan diberitahu kemudian. Kalo korang nak bawa parents skali pun boleh.. x de hal punye la..small matter… kalau bf atau gf,pastikan yang cute sahaja.HAHHAHAHa

nama :
Nak join x? (jawab ya tau tidak)

kalo nak join isi maklumat lain kat bawah tu, kalo tak nak, kata taknak join… dan TIDAK PERLU proceed ke bawah!!!

tarikh bila free atau nak gathering ni on:
tempat pilihan : cadangan (notts)
cdgn aktiviti( ni korang cadang la ape2 yg patut2…) :

ok to all, isi borang k, please reply asap..all da best in exam..
Hope to hear from u soon, catch with ya later…miss u all…mmmuahhhhh
Ini surat serius,sila respond dengan berhemah.kalo x,saya tampar laju2.sila hantar ke ym ecah @ email ke sekut_milo@yahoo.co.uk.arigatooooo

Regards,
Penganjur a.k.a peminat fanatic zamir

p/s: aku harap semua orang dah dapat surat ni.banyak typing error,jangan salahkan aku,aku cuma edit sikit2..salahkan zamri!!!

Monday, 11 May 2009

hari ini 4- otak kuning





hari ini

1-bangun tidur lambat.sebenarnya awal lagi bangun,tapi sengaja peram atas katil.malas gila nak buat kerja

2-tak mandi,terus siap2 pergi morrisons.niat di hati mahu beli yakult.satu lori aku borong harini

3-perut terasa lapar,breakfast kat subway pukul 3.mamai tak habis lagi

4-cari hadiah untuk orang-orang yang hari lahirnya dah dekat.aku order 12 guni semuanya.separuh lagi masih atas kapal.on their way

5-beli kasut baru,beli beg baru.saja nak lepas tension.bila beli barang baru rasa gembira sangat.tapi tak boleh lawan rasa gembira orang kiss u through the phone

6-mungkin malam ni baru start study.kena mandi dulu baru otak kuning.eh otak kencang!!!

Saturday, 9 May 2009

lelaki selalu begini IV

[edited]

harini aku sudah buat keputusan mahu break sementara.aku sayang dia, itu yang pasti.tapi aku harus juga berfikir untuk diri sendiri.terus terang aku katakan dalam setahun ni,aku banyak makan hati.terlalu banyak,sampai dah tak ada hati.pathetic kan?
tapi itulah yang aku rasa.siapa yang tak makan hati,kalau dia cuma berubah untuk 2 3 haru saja,lepas tu back to normal.aku tak marah kalau dia sibuk! aku tak salahkan dia,tapi aku rasa agak terkilan bila dia gunakan sibuk tu,sebagai alasan untuk abaikan aku.satu lagi,aku rasa dia sudah jadi orang yang kuat mengeluh semenjak dua menjak ni.nak tanya kabar aku sekali sehari pun susah,maksudnya aku ini tiada apa-apa bagi dia

shabery chik pun hari-hari update facebook.menteri tu.sibuk juga.ini kisah betul ok,yat ada fb dia!

dipendekkan cerita,pergaduhan kami sudah masuk bab ungkit-mengungkit.aku memang kalah dalam bab ni.terasa macam orang salahkan kita atas setiap pengorbanan yang dia lalui.nampak seperti semua yang dia lakukan bukan datang dari hati yang ikhlas.menda-menda macam ni,buat aku terfikir,ikhlas kah dia selama ini??
jadi baik aku jauhkan diri sebelum aku pula yang mula mengungkit (T_T)
sangat cemburu dengan perempuan paling power-ini bukan siapa-siapa.perempuan paling power adalah perempuan yang jadi no.1 dalam hati pasangannya.mengalahkan semua perempuan dalam dunia ni.huhu i wish to be someone's perempuan paling power.

sekarang terasa seperti mahu tengok wayang-mungkin cerita yang tidak best-star trek.ada orang mahu ikut?lelaki sahaja!!!
terharu ada teman seper'blog'an tulis pasal kisah sedih aku.boleh baca disini-macam batu bersurat aku tengok.

--------------------------------------------------------------------

sekarang musim exam kan,aku tahu semua orang tengah struggle.aku pun sama.stress pun betambah-tambah,makan banyak,nangis banyak,merajuk pun banyak.ampunkanlah aku

tapi exam bukanlah alasan untuk sentiasa tenang.aku tak tenang pun.salah aku kah..salah orang yang aku gaduh kah...atau takdirkah??? huh harini gaduh lagi

kenapa aku susah nak faham manusia?aku ni bukan manusia ke?tangan ada muka ada kaki ada.hey, aku manusia lah!aku ke yang mengada-ngada? mungkin ya, sebab aku tengok orang lain tak pernah pula gaduh selang 2 3 hari,jadi sangat besar kemungkinannya aku lah yang bermasalah.ME! (T_T)
masalah aku hanya satu..
terlalu mengharapkan orang bagi perhatian pada aku
dah tak dapat..berguling2 lah.salahkah, aku panas bila 4 5 texts aku,satu pun dia tak balas? susah sangat ke nak

1-amik talipon
2-tekan reply
3-type sikit2
4-tekan send

hmm..mungkin susah,ada 4 steps

aku sudah cuba memahami,
lelaki ada kawan-kawan mereka sendiri,sama pentingnya dengan kita
lelaki ada aktiviti harian mereka sendiri,juga penting
tapi apa nak buat,aku still rasa excited macam baru mula-mula kenal
rasa berkobar-kobar lagi
tapi lelaki biasalah,kalau dah nak masuk 4 tahun..
mana nak sama dengan perasaan waktu baru kenal 4 minggu
LELAKI SELALU BEGINI
aku cuba memahami yang manusia berubah seiring dengan waktu
semoga aku pon berubah,nak jadi juga macam lelaki

baik layan ustaz,hensem jugak

Wednesday, 6 May 2009

saya innocent,tak belajar bio!


salah salah salah
waktu subur pun tak tahu!menurut kamus dewan bahasa, waktu subur adalah..carilah sendiri.tentu semua sedia maklum (T_T)

aku ada masalah.bukan masalah sebenarnya,satu kekeliruan secara tepatnya.sebagai seorang perempuan aku patut tahu bab2 ini,tapi harini terbukti aku masih mentah,tak tahu apa-apa.DAMN!
selama ini memang terpatri dalam otak aku yang waktu subur adalah dekat-dekat waktu period.(anda juga fikir begitu?)sungguh naif sekali.

kita mula di sini---> kawan baik aku yang seorang ni ada masalah konflik personaliti.katanya bila nak period je dia kan rasa nak melawa,nak pakai make-up,nak pakai gelang,nak pakai cincin.dan katanya dalam 2 3 hari lagi memang waktu period dia.oh aku dengan yakinnya mengaplikasikan teori aku ke atas behaviour ni(ini bukan module animal behaviour, jauh sekali genetics).nak tau apa?

aku kata patutla dia nak melawa,sebab waktu subur,dekat denga period.iyelah waktu-waktu sebeginilah kena pikat pasangan anda(untuk yang dah berkahwin sahaja ye).dan ternyata teori aku memang salah! salah! salah! kerana waktu subur adalah 14 hari selepas period!!terima kasih kepada cikgu biologi kami.lepas ni,aku akan pastikan aku ingat WAKTU SUBUR!!!
everyday learn something new.yahoo

p/s: cik haneem..lamanya tak nampak kamu -aku still stress exam nak dekat,esok pula ada oral test.arghhhhhhh

Monday, 4 May 2009

hari ini 3- aku rindu

[edited]
lagu lama..tapi tetap tak pernah jemu mendengarnya!
kenapa aku suka lagu ini? aku suka sebab
lagu ini realiti
lagu ini menyayat hati
lagu ini boleh buat orang putus cinta lagi mahu terjun dari tingkat 477
lagu ini boleh buat aku hempas buku dan call si dia minta putus
lagu ini boleh buat aku tenung dinding tembus sampai gombak setia
lagu ini buat aku rasa sunyi
i hate this song sebenarnya
boleh bagitau aku,siapa yang tak pernah patah hati,tak pernah hancur hati?



-----------------------------------------------------
dan aku perlukah aku beritahu semua orang yang aku tak ingat perkataan cikgu dalam bahasa arab??? geramnya nak maki diri sendiri!!!
padahal itulah perkataan yang wajib kena ingat bila dah belajar bahasa arab.
mesti sebab masa ustaz aku mengajar arab dalam kelas dulu,aku tidur.tidur..tidur..tidur..teringat masa tingkatan 4,nyenyak sekali aku dengan 2 3 orang member tidur.bangun-bangun saja,kelas dah kosong.ustaz aku memang kejam! sejak haritu,aku sudah tidak tidur lagi.hihihihi

dan aku perlu kembali ke meja,kena buat karangan untuk oral test aku.doakan aku..dan buat semua warga Leeds yang akan menjalani peperiksaan dalam 2 minggu lagi,sila kukus buku anda dan minum buat sup..sedap!!! break a leg everyone

terima kasih kepada semua orang yang ym aku untuk perkataan cikgu tu.kamu semua memang hebat!!semoga oral aku dapat A sebab jasa korang.hahhaha

p/s:semua orang masa sekolah dulu budak baik ke? kongsilah sikit!!! mesti ada yang pernah lompat bangunan dari tingkat 2 kan,macam aku (T_T)aku lupa nama ketua asrama aku,tapi aku ingat muka dia dan menyampah sekali dengan dia!

p/s p/s: selamat hari lahir kak yana.gambar lain kali ye..sebab semua gambar terlampau cantik.mungkin aku perlukan *yang tak mampu beli* itu

Sunday, 3 May 2009

hari ini 2 kepastian

aku baca ini, aku senyum...

Cuba kau duduk berbual setiap hari tanpa berjumpa. So that when you finally meet up rasa macam segalanya baru. Macam satu long lost date.

ini tuan blog ayat diatas.mungkin ada baiknya sesuatu perhubungan cinta itu bila ditakdirkan berjauhan.bagi aku,kekuatan sebenar sesuatu hubungan itu akan terserlah bila satu pasangan terpaksa berjauhan.pernah dengar,bila masing2 sudah habis belajar dan terpaksa berjauhan kerana kerja,tak sampai 6 bulan sudah putus? pernah dengar, bila berjauhan dan jumpa orang baru,kekasih lama ditinggalkan begitu saja? dan pernah dengar,orang yang sudah bertunang dan merantau ketempat baru pun boleh putus begitu sahaja? sudah tentu pernah,bukan? sebab apa? sebab tak pernah rasa berjauhan sebelum ini dan bila terpaksa,tidak ramai yang kuat!!itu pendapat aku.

aku sukakan kepastian dalam sesuatu perhubungan.aku sukakan sesuatu yang solid.sesuatu yang nyata.mungkin bunyinya seperti pentingkan diri sendiri,tapi dengan kepastian inilah mungkin orang yang berjiwa seperti aku, mampu mengharungi satu hubungan jarak jauh.kalau boleh setiap hari aku akan tanya awak sayang saya?awak rindu saya?awak tak tinggal kan saya kan? dan mungkin orang yang jadi kekasih aku akan bosan,tapi itulah aku.setiap kali akan tanya soalan yang sama.kerana apa?kerana inginkan perkara yang pasti.

enough said,ni 2 orang budak comot tak reti makan donut.kalau abg Fairuz tengok ni mesti tertawan.kihkihkih cis.macam mana aku nak buang option save as untuk gambar ini!!





harini jalan2 di town.pergi morrison,saintsbury..semua kedai aku masuk.hujan.kena balik dengan teksi. xoxo

p/s:esok ada birthday party seseorang kah?adakah aku dijemput?

Saturday, 2 May 2009

hottest season yet

kau tahu ini apa? ko layan sendirilah.aku malas nak kecoh-kecoh nanti ada yang tak puas hati :P


the [edited] hottest season yet

oh aku sudah mahu exam!mahu exam! mahu exam! perlu fokus...

Thursday, 30 April 2009

hari ini 1

hari ni satu hari berada di uni-agak bangga dengan diri aku sebab berjaya bangun pagi,sebab minggu lepas(hari khamis juga), aku sakan tidur sampai terlepas satu kelas.balik kelas pula pukul 6 petang,aku rasa separuh gila.tadi dalam kelas aku tikam2 buku aku dengan pen,aku conteng2 meja dan sempat juga aku usha translator ber'bahasa isyarat'.(dia ni khas utk abang pekak dalam kelas aku).hasilnya aku tahu sign language untuk energy,equilibrium dan juga pressure.tiba2 rasa best jadi orang pekak.sorang lagi kakak pekak(juga dalam kelas aku-mungkin separa pekak),ada orang tolong tulis note untuk dia,untuk setiap subject pula tu.aku cemburu! patutkah aku berpura2 jadi pekak? supaya nanti dapat macam tu juga!(T_T)
dan sepatutnya aku dengar apa yang Sarah ajar kat depan,tapi aku otak aku terlalu tepu.patut makan dadah baru boleh lebih fokus!

sampai je bilik,aku bukak email.hati aku tersentap.inilah yang aku tungu2 dalam seminggu nih! bil elektrik rumah aku dah sampai.orang yang rapat dengan aku sudah sedia maklum yang 3 bulan lepas..hampir seribu pound bil rumah ni.masa tu,rasa macam nak pindah senyap2 je dari rumah ni,sebab tak nak bayar bil.tapi mungkin miah akan dapat jejak kami guna radar,jadi aku cancel niat mahu lari.

kitorang ubah strategi.no more dryer,no more vacuum cleaner,no more everything.peti ais dua pun kami guna satu je.hasilnya..korang tengokla sendiri,malas aku nak cakap.aku dan syaza sempat menagis dalam dakapan masing2 sebab terlalu gembira.kihkih


click kat gambar untuk imej lebih besar~

harini juga aku exam listening untuk kelas arab, dan kelas aku memang macam sampah seperti biasa.Sandra harini mengamuk lagi,nasib baik aku tak sakit jantung dengar dia jerkah Aryan sebab makan chewing gum.dan chewing gum dalam mulut aku?terus hilang..tertelan beb!!!.lepas dengar dia bebel dekat sepuluh minit,exam pun mula,aku cuba fokus tapi otak dah tepu-pukul 5 masa tu.tengok yat macam cool je.cis!dalam hati menyumpah diri sendiri sebab tak fokus masa menghafal semalam.nak terkoyak kertas tu aku tenyeh,berharap datang ilham tapi gagal.padahal dari tingkatan 1 lagi aku belajar arab,sampailah tua bangka tingkatan 5.sekolah je bertingkat2,bodohnya berlapis2.(emo sebab tak boleh jawab).
patutlah masa spm dulu aku dapat c.tu pun aku agak terpana,ingat dah fail sebab masa exam tu aku ingat lagi,aku banyak salin balik je soalan arab tuh.huh..mungkin otak aku kecik,iyelah..kepala pun kecik! sudah nak hafal

belajar banyak2,yang ni aku paling ingat

anta mutazawwij?

apa lagi.jawabla.buktikan yang korang lagi bijak dari aku!!! dan balik tadi aku dah start selesama.teringat tadi masa exam aku duduk dekat dengan Francisca,and she's from MEXICO! mungkinkah....
tidak! tak nak selesema babi.teringat zaman kecik2 dulu ada selesema burung,lembu gila la..banyak betul.stupid animals..y they all get sick?? terfikir untuk jadi vegetarian xoxo

Wednesday, 29 April 2009

orang keliling aku

not happy at all

orang-orang yang hidup disekitar rumah aku,memang tahu yang rumah ni tak pernah aman.kerat jari aku,dalam seminggu mesti akan ada yang tarik muncung.berbelas2 ela.Ma aku cakap,sepatutnya masa mula-mula nak duduk sekali dulu kena ambil no ic setiap orang pastu bawa pergi jumpa bomoh azlan kok lanas.bomoh dekat kg. Dendang pun tak apa juga.kasi tilik sikit tengok ada ong tak,mahu duduk sama-sama.kalau tak,inilah jadahnya.

aku memang benci kalau orang perempuan gaduh.rimas perut,rasa macam nak hempuk je semua orang dengan kuali.baru style!salah satu sebab syaza kuat isap dadah pun,sebab suasana rumah kitorang la.sebab tu dia yang paling cool.paling kurang gaduh!bila orang gaduh dah nak sampai klimaks,dia masih lagi tertenyeh-tenyeh hidung sebab tak cukup dose untuk hari itu.

dengan si yat ni,aku tak tahu lagi apa nak bagi nama,sebab dialah yang selalunya paling jahat,paling kejam mungkin.kalau dia dah benci orang,tak payah nak hempuk2 kepala orang dengan kuali.terus disconnect!cubala try tengok sapa yang pernah gaduh dengan dia,ada lagi tak dalam ym list dia.tak ada wa cakpa lu.lagi stylo.

haritu aku pernah cakap yang perempuan tak g*&^ tak wujud.aku tarik balik kata-kata aku.kadang2 gaduh dengan lelaki lagi senang.bukan aku pro lelaki,tapi selalunya lelaki lebih banyak mendiamkan diri bila terlibat dalam situasi sebegini.tak serabut otak,tak rimas perut.aku suka lelaki!

dan harini aku pula yang mulakan pergaduhan.aku tau salah,dan aku tak nak jadi betul pun kali ni.aku paling pantang kalau orang jenis berkira.hidup sesama manusia kenala ada toleransi.mungkin sekolah dulu dia tak belajar maksud perkataan tu.nak orang layan kita dengan baik,mestilah kita layan orang dengan baik juga.sesiapa yang tak suka dengan aku,menyampah baca apa yang aku tulis ni,boleh berambus.iye..berambus!perlukah aku tunjuk caranya???

perihal semalam


pukul 5.30 petang lagi aku dah kerah orang suruhan aku masuk dapur.ingat nak suruh dia potong sayur,potong bawang ke.aku kasi blend bawang sikit,cili kering sikit,nak bagi kaw.dah terbayang mee aku ni rasanya pedas2 sikit,manis2 sikit,masin2 sikit.nampaknya semua bahan dah sedia.udang ni besar gila,ada la sebesar genggam tangan aku.nampak gayanya mee jijan aku akan bakal jadi hit kat rumah ni.teringat masa muda2 dulu,aku selalu kempunan nak makan mee mamak.tapi kat kelantan mana ada mamak,kena tunggu balik shah alam baru boleh makan.kesian...duit pulak tinggal 2 ringgit je dalam poket,jadi aku kenalah wat muka manis dekat jejaka-jejaka target supaya nanti adalah orang volunteer nak belanja aku makan.itu je trick yang aku tahu.

memasak memang aku power.tak ada hal, cuma satu je masalah,berkaitan dengan orang suruhan aku.sakit mata betul tengok dia asyik pakai shower cap setiap kali masuk dapur.gila tak rock!ikut hati aku mahu je aku rentap cap tu,masuk tong sampah.tapi tak boleh nak salah kan dia.dia mana tahu etika nak jadi tukang masak hebat.reti makan dadah, beli dadah je.sebelum dia turun dapur,aku dah pastikan dia makan ubat sakit jiwa dia sebiji.supaya otak dia tegar!baru boleh tolong aku masak.

mee jijan ni macam dekat kedai mamak aku buat.masak satu-satu.perghhh kalau korang tengok mesti tak sempat habis baca entry aku ni,korang dah berlari-lari pergi cari mee jijan kat kedai.hahhahah aku punya special,ada telur.masuk kicap,masuk sos tiram.masuk minyak bijan(ni paling penting.tak ada bahan ni.hampeh!) masuk udang,sayur tauhu.kasi letak sayur sikit.siap!

aku panggil 2 orang suruhan aku.masa untuk makan,orang jepun kata-ittadakimaaas.kenapa aku suka tengok cerita kartun jepun?bukan nak kutuk kartun malaysia,tapi aku nampak,kartun jepun lebih banyak mengandungi mesej-mesej yang tersirat.tengok naruto saja sudah cukup.part lawan2 bukan banyak pun.yang banyak, berkisar tentang semangat,tentang daya saing,serta tujuan dalam hidup.kartun malaysia apa barang!kalau upin ipin tu,apa mesej dia?so forgetable.

balik pada cerita tadi,aku amik garfu,aku amik sudu.slurrpp.sambil suap mee masuk mulut,aku tanya dua-dua orang suruhan aku:

amacam,ada masyuk?lepas ni korang rasa aku boleh bukak kedai mee special tak?

sepi..dekat seminit aku tunggu.diorang buat senyap je.nampaknya dua orang suruhan aku itu agak dingin dengan soalan aku kali ini.tak guna!

Monday, 27 April 2009

babi susahkan orang

[edited] gambar ini tiada kaitan dengan babi!!!
YES tomok to 33399 :) aku tak sabar,korang sabar tak?? instinct aku berkata bahawa clark kent yang akan menang.tengok glasses dia sudah tahu.hihihi dari sekolah lagi aku suka dia.
satu perkara lagi,mungkin ada orang dalam rumah aku ni kena makan ubat sakit jiwa.dari tadi gelak macam pontianak tak berhenti-henti,aku jadi takut.tolonglah kepada yang berkenaan,sila ubah pitching gelak anda.ngeri aku mendengarnya,terbayang kekasihku seru!
apa-apa pun,ada orang tahu maksud sohai?? sila bagitahu aku.

malas macam kucing ni..ops,tomok suka kucing miawwww

arghhhhhhhh aku nak balik rumah!!!.rasa malas bertimbun-timbun tengah hempap kepala ni.mungkin aku boleh buat swine flu (selesema babi) sebagai alasan untuk tidak pergi sekolah.LOL! iyela..nanti tak pasal-pasal aku sakit,kalau pendek umur,tak sempat kahwin pula.semalam syaza sudah pun berura-ura mahu tunjuk perasaan supaya UK bagi free mask dekat semua orang.mungkin aku juga akan turun padang tunjuk perasaan.


harini nak kongsi satu rahsia.cikgu aku ajar tadi--->manusia sangat mudah dijangka.so predictable.kalau tak percaya,meh sini aku bagi 12 facts yang mungkin 129% betul pasal korang


12 Facts About You.
1. You're reading my comment
2. Now you're saying/thinking that is a stupid fact.
4. You didnt notice that i skipped 3.
5. You're checking it now.
6. You're smiling.
7. You're still reading my comment.
8. You know all you have read is true.
10. You didnt notice that i skipped 9.
11. You're checking it now.
12. You? didnt notice there are only 10 facts


hihi.betul kan? harini ada permintaan mee jijan.terima kasih kepada jijan.err dia tuan punya resipi,aku jadi tukang masaknya.ada orang nak order???

xoxo

Sunday, 26 April 2009

untuk kamu

marilah tenangkan hati..dengan tengok gambar-gambar bunga (T_T)
beberapa ketika aku duk termenung memikirkan,bagaimana cara untuk mengatasi masalah-masalah yang telah aku coret dalam entry sebelum ni.
wakatte!!!
nanda???
buatlah sesuatu perkara tu,dengan seikhlas mungkin.
mungkin at the end kita tak akan dapat apa yang kita harapkan, tapi sekurang-kurangnya kita dah buat perkara yang betul.

*untuk orang yang terlalu berhati-hati-tak perlulah kita mengelak dari disakiti,because love is pain.tanpa kesakitan,kita takkan tahu apa yang kita rasa itu adalah cinta ataupun hanya stupid crush yang akan hilang seiring dengan peredaran waktu.
logiknya..tanpa susah,kita tak tahu erti senang. tanpa kejian,kita tak tahu erti pujian.jadi tanpa sakit hati,kita takkan tahu erti bahagia

*untuk orang yang tetap dengan pendirian mahukan teman yang cantik sahaja-aku nasihatkan: sila jauhkan diri anda dari perempuan2 yang tidak cantik.itu saja caranya!!!
no friendship, no whatsoever

*untuk orang yang sentiasa ragu-ragu-love should be simple and easy!kalau kita ada banyak menda dalam otak,banyak persoalan dalam otak,banyak tanda tanya tentang masa depan,mungkin orang itu,bukan untuk anda.pengalaman aku,bila kita dah jumpa orang yang betul(setakat hari ini:P)..semua benda nampak senang,smooth dan tidak menyerabutkan otak.kita akan terima dia dengan senang hati

*untuk orang yang bertepuk sebelah tangan-mungkin si dia akan terima anda akhirnya.tapi sanggupkah anda korbankan segalanya untuk dapatkan dia.bahagiakah nanti bila hidup dengan orang yang tak cintakan anda?sanggupkan hidup dalam bayangan yang si dia akan tinggalkan anda bila bertemu orang yang lebih baik?kadang-kadang aku setuju dengan ayat ini "pilihlah orang yang mencintai kamu,itu yang terbaik"

*untuk orang yang masih mencari atau menunggu cinta-jangan pernah berputus asa.kita akan dapat sesuatu menda dari ALLAH,bila kita sudah bersedia menerimanya.it's just a matter of time.pada pendapat aku,orang yang macam inilah yang selalunya paling bahagia.

*untuk orang yang rambang mata-oh ramai sangat peminat ye!!! yang ini aku tak ada nasihat untuk kamu,sebab aku pun perlu berguru lagi untuk settlekan masalah ni.HAHHAHA jangan marah ye.sila tengok gambar munge... things around uni

indahnya..ada matahari..ada bunga..part yang tak indah..ada buku


same scene


rasa macam nak makan bunga-bunga ini


spot the giant poster of katty perry..yeeha coz when im with him i am thinking of u ...what u would do if u were the one who was spending the nights...i wish that i was looking into ur eyes

dah kembang..roger steven


oh green week ke minggu ni


1992 sounds sooooooooo ancient nowadays

u know u love me xoxo

Friday, 24 April 2009

macam mana nak jadi lelaki tak guna

depan library..aku pon nak berjemur gak :)

umur aku masuk tahun ni, sudah 23 tahun,sudah tua rupa2nya (T_T).
sepanjang hidup aku,aku kenal ramai lelaki.dengan lelaki,seorang perempuan boleh jadi orang yang paling bahagia tapi boleh juga jadi orang yang paling malang dalam dunia ni,sebab jumpa lelaki yang jenis TAK GUNA.entry kali ni,aku nak bagi pendapat aku tentang macam mana nak jadi lelaki yang tak guna,khas untuk korang(lelaki)yang rasa senang hati sekali setiap kali sakitkan hati seorang perempuan

1-bet dengan member2,kalau korang dapat jadikan gadis target korang tu sebagai gf,korang dapat imbuhan.hihi tak kiralah walau dapat makan burger Mc.D free saja.korang peduli apa! yang ni,aku pernah kena..so rasanya sangatla indah sekali bila kena main camni.patut dicuba oleh sapa2 yang baru berjinak2 nak jadi orang tak guna.

2-pukul perempuan.baru nampak macho kalau boleh pukul perempuan dan paling cun kalau boleh tampar perempuan depan orang ramai.hal2 yang macam ni tak pernahla pulak jadi kat org2 yang terdekat ngan aku,tapi aku cuba gak imagine kalau kena penampar dengan lelaki sakit ke tak?ada orang pernah kena?

3-ni ramai orang buat:bercintalah lebih dari seorang.lelaki kan ada 4 kosong,jangn pernah cakap kat sapa2 yang korang ni dah berpunya.title 'berpunya'tu cuma buat korang hilang perhatian saja.lagi ramai perempuan,lagi korang nampak cool.tapi cinta ni pelik,kadang2 2 perempuan sanggup kongsi seorang lelaki.kalau dah kes macam tu,dah tak boleh salahkan lelaki.aku kongsi? tidak sama sekali!

5-jadilah lelaki yang paling jual mahal kat dunia ni.bila dia call,jangn angkat.bila dia text,jangan reply.cukup 4 kali,baru angkat.kata korang bz dan akan call balik.tapi jangn call balik.bila perempuan call lagi sekali.kata saja yang korang terlupa...suka!!!

6-beri harapan palsu pada perempuan.buat dia rasa istimewa tapi bila nampak je dia dah suka korang..tinggalkan.aku rasa yang ni pun ramai orang buat.mengorat separuh jalan,tiba2 confius suka betul2 ke suka main2.oh kamu memang tak guna.

7-ini paling penting(even no7)-pilihlah perempuan yang cantik saja,sebab perangai buruk boleh diubah tapi kalau muka buruk..huh korang sambunglah sendirik

8-dahla..aku pon dah pening(sbb cuba berotak seperti lelaki).nanti aku nak pergi menuntut ilmu macam mana nak hapuskan lelaki tak guna pula.wanita tak guna wujud kah??? xoxo

[EDITED]
9-walaupon korang dah berpunya,still keluar dengan perempuan lain.dengan beralasan yang korang tau limit antara cinta dan sahabat.bagi korang,xsalah berkawan dengan ramai perempuan,sebagai kawan saja.bukan nak bercinta pon.huh! apa yang buat anda jadi lelaki tak guna?at the end..akan wujud juga rasa suka tu.kerat jari aku for this one.kesian gf korang.

[EDITED LAGI]
tajuk entry aku ini,namanya 'macam mana nak jadi'..bukannya aku nak cakap lelaki itu semuanya tak guna.tolonglah jangan emo!korang tak buat baguslah,dan kalau dah buat baliklah ke pangkal jalan.semoga aku dapat pahala suruh korang balik ke pangkal jalan ni.hihihi

Wednesday, 22 April 2009

MATAHARI

aku dah nak dekat exam.tapi aku still kuar lagi.ARGHHH
kali ni tengok 17 again plak.sebab hari ini hari rabu,kami dapat wednesday 2 for 1 ticket.thanks to Orange.hihihi
review..sweet..tu saja yang aku boleh cakap(sebab aku kurang suka orang bulu mata lentik macam zac afron) (T_T)

ENJOYIN' THE SUNSHINE






Leeds sangat indah bila ada matahari :) xoxo

Sunday, 19 April 2009

kelantan final???

cheerleaders kelate


kelantan dapat g FINAL?
OMG OMG OMG
gomo kelate gomo

Friday, 17 April 2009

hari gembira dan malang

kami mangsa panahan lens k.Ita,meleleh air liur tengok slr dia:p

hari ini hari jumaat..macam biasa OIAM memang dinanti-nantikan.but sebelum tu,pagi tadi kami BBQ lagi!!!sesiapa yang tidak dijemput tu janganla kecil hati.kami habiskan duit upah buat nasi NISE je ni.so,bajet ciput.hanya 2 buah rumah sahaja PLUS k.ita dan anak2nya.snap2..

aksi golek-golek di HYDE PARK



syaz dengan marry gembira jadi kanak2 riang

apa ni reym?? sila kontrol ayu sikit.tengok syaz ngn yat, sopan saja


ni aksi ratu pengepit yang terkepit

kenapalah semua gambar reym ada??

yeay..kami ada tent!!jangan tak tahu ada ibu gajah(yat) dalam tu


yat beraksi kuch kuch hotak hang

dan sekarang masuk pasal OIAM pula.BODOH BODOH BODOH BODOH (sorry saya agak emo).geramnya hati.kenapalah si NINE tu tak keluar lagi.terkena pula dekat amylea.eventhough im not her fan,i still feel a bit frustrated!bila amylea keluar,sudah tak ada contestant yang boleh beri cabaran pada tomok dan ester lagi.SHIT!(sorry sekali lagi saya emo).sepatutnya NINE yang keluar.arghhhhhhhhhhhh dah lama aku tunggu dia keluar.aweera pun sama.vote out for both of them!!! whatever major looser,sila layan tomok