Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Thursday, 27 September 2012

Ruam susu Ali dah baik!



Alhamdulillah..

Nampaknya krim putih yang aku sapu kat pipi baby berkesan.

Satu hari je.biar betul!

Acctually sebelum balik sekolah semalam kak nadia ada bagi krim gak.

Baiknya dia terus shoot ke klinik reddy sabak bernam,just utk beli krim ni for my baby.dia kata org duk rekemen klinik tu.

Sobs..terharu.

So Ali, dah besar nanti jadi anak yang reti bersyukur.

Ramai orang sayang kamu :-)

Harini jumaat, aku cuti.

So petang semalam ayah+ mak mertua datang ambil kat Sabak Bernam.

Sobs.. Terharu lagi. Ali oh ali..

Sampai rumah in law je, jiran sebelah pula datang melepas rindu kat baby.hurmmm untungla budak kecik ni.

Semoga dia jadi penyejuk hati semua orang hihi ameen

Ummi pon nak interframe.  kat sebelah tu kamsa izura yang bagi krim ruam susu gak :-)

Feel blessed. apalah yang baba tgh kursus kat kuantan? Miss him

Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 26 September 2012

Rasanya dah tersilap tulis. Ali kena ruam susu

Nampaknya dah kena poyo sebijik.hihi
Niat hati nak berkongsi berita gembira, tapi ada plak yang cakap saya ni poyo.
sori sori andai ada yang terguris... rasa sucks plak.

Alhamdulillah Ali baru je sembuh dari selesema. A mild one i would say.. sebab hingus sikit, tak kaler hijau pun..
sekarang masalah baru pulak. RUAM SUSU kat pipi.
Dah try banyak benda, hari hari tepek kat pipi dia.tapi tak berkesan pun.
antaranya Gel Gamat ni.Mak mertua yang bagi.
Agak berkesan, tapi takleh hilangkan semuanya.


So saya try pula bedak berubat Pureen.
ermm macam sama je.. hari hari duk sapu ngan kain basah.still tak ok lagi.


Ksiannya my baby..hihi bertepek bedak je pipi tu.
Nanti ummi kasik krim lain.kawan kat sebelah yang bagi.
err sila abaikan descriptor PBS yang menyusahkan tuh %^&**


krim ni boleh didapati kat klinik biasa.
ala krim yang putih, boleh buat ubat gatal gatal!

Monday, 24 September 2012

Handsome like daddy!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Bersalin overdue

Ummi punya edd adalah pada 4/7/2012

Dah masuk seminggu baru baby lahir. Sangatla risau pada mulanya.

Tapi tak payah nak risau sangatlah. It's quite normal.

Yang ummi tau, ada 2 effect bila kita overdue ni.

1. Baby dah keras kat dalam perut.so susahla nak kuar.hehe

      masa beranakkan Ali sangat susah kot.lama jugak baru kuar. Tu pon dah macam abis tenaga.huh

2. Baby akan menggelupas dengan hebatnya. Tak caya? Sila rujuk gambar di atas :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Baba datang visit ummi

Ummi kan kna tahan kat wad di Hosp Besar Kb.

Bosan gila sebab baring je. Sume nurse buatkan.lapkan badan, suap makan, datang cucuk.

Paling menci doc akan round wad, dan tiap kali doc datang kna ulang cerita kat diorang.adala dalam 10 orang doc dalam masa 2 hari kat sana.

Dahla baby duk asing, siannya dia..

Hari ke 2 baru baba datang melawat.nasib baik nurse sporting.

Bagi baba teman ummi, tolong bawakkan Ali.

Tadaaa baba dah dukung Ali.

Aritu jugak doc check ummi. Alhamdulillah tak bleeding :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Day 1

Kesian anak ummi..

Masa ni sorang sorang kat wad kanak kanak.doc kata, macam ada yang tak kna dengan pernafasan Ali.

Sangat lega bila nurse kata, oksigen dalam darah baby 100%.

Dekat 3 hari jugak kna tahan dalam wad.err umminya.bukan ali.hehe

Serius rasa serik je beranak sebab kna seluk masa mrp

Uri tertinggal lorr :-)

Tapi takpelaa... Bila tengok muka anak je, rasa berbaloi tahan sume tu :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4