Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Monday, 19 December 2011

hmmm

rasanya dah bersawang blog ni.dah pregnant ni rasa malas sangat nak update blog.well, sepanjang cuti sekolah ni, sebulan pertama stay rumah mak mertua.quite went well.memangla rasa rindu rumah, my first time tau duk umah mertua.what do you expect???.plus, semua orang keja.so duk berlawan tido jela ngan adik ipar yang baru abis pmr tuh.

khamis ni result PMR kuar kan..wish her the very best ofluck.heheh xpe, budak pandai.she might not need it anyway..

alhamdulillah, aku tak mabuk, tak pening..cuma letih dan kuat tido je.alahai teruk gila la kan.so sekarang cuma duk makan vitamin yang klinik bagi, tambah berat badan dan buang masa saja sepanjang cuti ni.hihihih
next time sambung..xtau dah nak citer apa.

Monday, 21 November 2011

oh cuti sekolah dah mula

tahun ni sangatlah berbeza dari tahun2 sebelum ni, sebab ni pertama kali aku terpaksa bercuti sekolah di rumah mertua.
seperti yang aku jangka, memangla bosan kat sini, sebab semua orang kat rumah ni kerja.
sampai dah terlebih tidur dan tak boleh pejam mata lagi.
tak tahulah macam mana nak habiskan sebulan lebih kat sini.
malam jelah ok sikit sebab ada hubby.
siang macam sekarang aku rasa semangatlah nak keluar.
tapi bila dah malam, datangla penyakit tak cukup nafas, dan rasa nak baring je.

tapi tobat bila mengandung ni, aku jadi sangat suka tidur, penat padahal aku tak buat kerja pun.
maybe it is sign from the body to get lots of rest.for the sake of the baby.
happy la sebab tak payah buat kerja, boleh rilex2 je tapi dalam hati ni tak sedapla.aku kn kat rumah mertua.
oh i wish aku kt rumah sendiri, paling tak pun kat kampung sekarang.
kalo ngn mak aku, aku tak malu la nk bermalas-malasan.

baby ni dah dekat dua bulan, tapi aku tak g klinik lagi.alahsi, rasanya mesti kna marah ngan nurse nanti.
buat muka kesian la nanti..next week la.im just not in the mood.
nak rumahhhhhhhhh
amin

Tuesday, 8 November 2011

laki vs pompouan

Kali ni aku nak share something.2 catatan suami dan isteri pada hari yang sama..
bukan aku ngan En Faiz ya!! diambil dari blog baju lusuh seluar tampal.


diari isteri

malam ni suami aku macam pelik... tadi ada dating dengan suami kat restoran.. boleh tahan la jugak restoran tu, memang sesuai untuk dinner romantik-mantik... aku datang terus dari tempat kerja, jumpa kat restoran. lambat sikit la aku sampai, tapi dia tak cakap pape pun.. tak banyak pun berbual masa dinner tu, agak awkward la pulak..

aku ajak dia pergi cari tempat senyap sikit, saja je aku nak cuba berbual dengan dia.. tapi aku gagal jugak, dia cakap sikit sangat, tak macam biasa... aku tanya dia, aku ada buat salah ke kat dia.. dia kata "Nothing." dia kata supaya aku jangan risau, tak ada kaitan pape pun dengan aku..

on the way nak balik rumah, aku cakap "i love you", dia pandang aku, senyum sikit, lepas tu sambung pandang jalan... aku tak paham la kenapa dia macam ni.. aku makin runsing kenapa dia tak balas balik dengan "i love you, too"

bila sampai rumah, aku rasa aku dah tak dapat nak buat pape dah... aku rasa macam aku dah tak dapat nak komunikasi dengan dia lagi.. dia dah hilang minat dekat aku ke? aku dah tak cantik macam dulu kot.....? dia duduk diam je kat sofa sambil tengok tv...dia terus diam tak cakap sepatah pun..

aku dah penat nak tunggu dia bersuara, baik aku masuk tido je.. 15 minit aku dah kat katil, aku tak dapat tido lagi, dia pun naik katil jugak... dia diam je, tak bersuara pun.. dari muka dia, nampak macam fikiran dia kat tempat lain..dia macam tengah distracted..

dia pun tertido.... aku menangis. aku tak tahu nak buat apa lagi.. aku agak pasti dia teringat kat orang lain. aku bingung........ my life is a disaster.

diari suami

motor tak boleh start, pening pikir apa masalah...

sepanjang cuti

Alhamdulillah..
hari jumaat lepas aku pg klinik
dan aku dah disahkan mengandung 5 minggu.
Suami saya sangat baik
banyak kerja dia tak bagi buat padahal aku cuma rasa letih je
nasib baik tak loya tak muntah
YES im a happy mother.
Esok kna ikut rombongan budak2 sekolah ke Shah Alam : icity, wetworld etc etc
tapi rasanya im going to pass it on
tak larat nak berjalan banyak banyak
kesian kat anak umi ni
this weekend nak kena pergi cameron highland pulak.
hmmm duit duit duit lagi
Takziah kepada keluarga Ustaz Bad yang telah pulang ke rahmatullah
Sangat tak sangka..sebelum cuti raya baru ni elok2 je
Kalau dah sampai waktunyaaaa
Al Fatihah
Petang ni balik Sabak Bernam :)

Sunday, 30 October 2011

Ini rahsia kita...


persembahkan....
ni hanya orang yang singgah di blog ni je yang tahu.hehhe
nak tunggu seminggu lagi then nak check lagi.
pastu baru g jumpa doctor.
Then insyaallah baru aku nak umum kat semua orang.hihi

Nampak tak ada line tegak keatas tu? Tak berapa nak clear kan?
mungkin sebab awal lagi...hormon tak berapa banyak lagi.
Memang malam sebelum check tu aku dah hidup tak tenang.
rasa macam tak best selagi tak tahu.
Pagi tu benda pertama aku pegang masa bangun tido adalah tester ni.Suami buat muka confius.
Apasal la ngan bini aku ni.. kan sayang @_@

Rasa tak percaya pun ada gak.Sebab period aku cuma lambat 4 hari. Takde pulak aku rasa loya pening.
Alhamdulillah..semoga tak pening or muntah langsung.hehhee
Mintak2la ni semua betul.jangan tak jadi pulak..
Thank you Allah.

Friday, 28 October 2011

aku lebih tenang

ok! harini dah masuk hari ke 3 aku tak period.
mintak2 la jadi..
jangan eksaited sangat!
nanti kalo tak jadi kecewanya lagi sakit
so aku pun cuba la buat2 tak tahu
buat buat macam biasa
tapi sesungguhnya sangat susah nak berhenti fikir serta berhenti berharap.
kesudahannya, aku beli pregnancy test!
tapi takut nak guna..of course la takut kecewa.
Call mak aku tadi, dia cakap tunggula 2 minggu.
What!!!! 2 minggu? lamanya..
tapi betul gak..
aku pening pun tidak,loya pun tidak.
cuma rasa sengal2 kat perut, cepat letih dan selera makan macam melampau je sekarang ni.
Tengoklah nanti.Kita merancang, Allah yang menentukan.

Thursday, 27 October 2011

Adakah???

Alamak..
sudah dua hari lambat datang period.
Dalam hati tak putus - putus berdoa, serta mengharapkan sesuatu yang indah.hhehe
So excited..Sebenarnya memang aku mengharapkan dapat baby setelah berusaha dengan penuh yakin dan bersungguh-sungguh bulan ni.
Ya Allah..
padamu aku bermohon..

Monday, 24 October 2011

to my angel

i wonder why my hugs didn't heal him
i wonder why my tears didn't knock his heart
and i wonder why my sigh didn't catch his attention

have i done wrong
or have i hurt him so much

you know i didnt mean it
you knew how much i love you

and for all i have done
do forgive me
because sorry seems to be the hardest word...

Saturday, 22 October 2011

teruk

waaaa gaduh ngan suami..
dia hug pagi tadi sebelum pergi tournement bola aku wat tak layan je
sekarang dah rasa nyesal..
miss him so much
ceptla balik...

Friday, 21 October 2011

today

Alhamdulillah..hari yang sangat gembira.curi masa kejap sementara hubby tengah basuh kereta kat luar.baru je balik dari jogging kat titiwangsa.dont really like it there..terlalu ramai orang.xbest.hehhe

Balik tu pegi pekena teh tarik sama nasi lemak.oh sampai sekarang aku masih belum abis senyum.sedap sangat nasik lemak kat gombak ni.apahal la pulak tibe2 nasik lemak rasa sangat sedap harini..

Hmmmm result tukar sekolah bakal keluar Nov nih.takde la berharap sangat, sebab ni baru 1st time mintak.kena pulak nak tukar dari ulu ke bandar, so susahla kan.rasanya kalau nak dibanding dengan ramai, aku doakan kak bihah yang dapat tukar.sangat kesian..hubby dia duk terengganu.dia pulak akan susah payah balik kuantan or kemaman setiap dua minggu.tengah pregnant pulak tu.kesiannya...

Alamak hubby dah siap basuh keta.nanti sambung!

Thursday, 20 October 2011

sayang..nak yang ni boleh?

exam la la la


tengah jaga preksa tadi.sejam. kelas sains dua amal..
tuhan je tahu betapa ngantuk gila.round punya round cari bahan bacaan,agrhhh tak de pun! hampeh!
dengan penuh tawaduk aku pun capai matsuraat..

perghh sempatla baca 2 3 helai..mata dah berair2..tertido!! yes yes
tapi dalam duk tidur tu terasa macam ada gangguan je.celik celik mata waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ustad daus, cikgu rahim dan juga ustad hambali tengah ambik gambar i tengah tidur masa jaga exam.hhuhuhuhu

jahat jahat kejam
boleh pulak ada budak nak meniru.bagi sedas..nasib baik cikgu tak koyak kertas awak.huh

Wednesday, 19 October 2011

Time to buy

Rasanya kereta pada zaman sekarang ni memang dah jadi satu keperluan.bukan lagi kehendak.hehe yang jadi kehendak adalah jenis kereta yang kita nak pakai tu kan. ^_^
Lagi lagilah untuk aku yang duk berjauhan dengan encik suami tercinta.Alahai..boleh jadi gaduh pulak bila dia tak boleh datang jenguk aku kat sini masa weekdays.tak kire, nampaknya kitorang dah kena start save duit untuk beli kereta.

OK, nak beli kereta apa ya? aku dah ada Myvi..dia pulak dah ada commitment bayar kereta lain.So rasanya takde peluang la nak merasa kereta mahal sikit.hihihihi Tak ada anak lagi bolehla nak paksa diri bayar mahal-mahal tapi kalau dah ada baby nanti??? Uiks..apasal dah fikir pasal baby nih ^_^????

Paling geram dan rasa down gila bila fikir pasal interest.Makaihh macam nak bunuh orang je tengok interest rate.Bank apala agaknya yang ok?Tambah2 aku ni, berkira kira nak beli kereta 2nd hand.Mesti tinggi rate dia.uwaaaaa dunia memangla penjara bagi orang yang beriman..Ceewahh

Tuesday, 18 October 2011

tunggu

Malu nak cakap tapi nak bagitau jugak..tunggu 10 hari lagi

Semalam dan hari ini

Semalam nangis lagi..tapi takleh nangis kuat2..ada kak bihah kat sebelah tengah tidur.duhai hati..tenanglah!

Pagi tadi kantoi pulak ngan PK1.tadi masuk kelas lambat 20 minit.on the way masuk kelas tu boleh plak selisih ngan dia dari arah yang bertentangan!

ya..dia baru abis round blok form 2.ciss aku pulak baru terhegeh2 nak masuk kelas.damnnnnn

Intai2, ada 3 kelas yang tak ada cikgu.alahai..akhir tahun dah ni, rasa malas gila nak ngajar.

Tapi ada berita gembira disebalik semua ni.nama aku tak naik untuk jaga SPM.selamat..bolehla menikmati cuti dengan hati yang tenang.Alhamdulillah..kalo naik nama, mau meraung aku duk Parit BAru ni.

Masa makan kat kantin tadi, pengetua cakap aku slim.and i was like OMG!! pengetua???

Monday, 17 October 2011

Inna maal Usri Yusra


Sebenarnya bila tengok orang naik gila,aku pun terasa nak naik gila jugak.Bila tengok orang menangis, aku akan rasa naik menyampah pun ada.mungkin aku cuba nak tenangkan diri aku supaya tak jadi macam diorang.
betul la kata orang..

When i smile doesnt always mean Im happy
but sometimes it simply means im strong!

but at the end im here..crying crying like i have no faith.aku tak patut jadi macam ni.aku mesti kuat.aku tak rasa pun sampai bila-bila Allah akan biarkan aku keseorangan kat sini.Cuma bila aku duk sorang2 aku jadi sunyi.Rindukan husband, rindukan family or at least rindukan masa penuh ngan member2 dulu.

nasib baik from last weekend Allah hantar seorang teman.heh Kak Bihah!hehe dah boleh senyum sekarang.Thank you Allah

gila psyco punya orang

harini terasa sangat geram dan sakit hati dekat seorang ustaz senior kat sekolah ni.ni masa tengah makan kat kantin tadi.masa tu aku ngan geng2 kelantan tengah enak menjamu selera kat kantin,ustad ni datangla provoke kitorang.terus hilang selera aku nak makan.sudahnya kunyah tempe goreng je.dahla masa tu ada PK HEM kat meja yang sama..ustad ni pulak macam saja je nak bakar kitorang and nak jugak PK tu dengar conversation yang ala-ala nak tikam orang tu.

ni mek2 kelantan ni mesti raya Haji kat kelantan kan..sampai hari Selasa ke sampai Rabu?

dahtu Selasa tu pontengla ye

eh bukan ponteng, mc je..hehe
(bab hehe dia tu la aku paling rasa nak terajang)

arghh.. aku rasa nak je tanya ustaz tak pernah ponteng ke,padahal dia tu lagi teruk dari kitorang.ada hati nak provoke kitorang plak.paling tak tahan PK Hem pun sama naik je perli kitorang.

kalau semua mc, kosonglah sekolah.

nanti kalau sakit betul baru tau
(yang ni bab muncung 14 dia tu buat aku rasa nak histeria)

hate hate hate hate hate hate!!!

Wednesday, 5 October 2011

Me



Eh muka aku muda pulak dalam gambar nih!

What to do!

Harini dah masuk 1 bulan 2 hari usia perkahwinan kami.
Sebelum kawen pon dah tau yang kami berdua bakal menghadapi dugaan hidup berjauhan.
Sungguh, bila dah kawen sangat terasa kesusahannya hidup berjauhan dengan suami.
Time otak tengah betul, bolehla aku setting..
fikir positif, keluar ngan kawan-kawan, sembang2 menda yang boleh buat aku hilang sedih.
Tapi kerja cikgu pulak memang jenis yang tak sibuk, balik pukul 1.30 petang dan takde kerja selain dari ngajar( kat sekolah aku jela kot).
So aku ada banyak masa pada waktu malamnya untuk termenung, mengenang, merindu suami.
waaaaa so hating the situation.
tengah fikir macam mana nak habiskan masa hidup kat sini tanpa perlu bersusah payah fikirkan suami.
So minggu ni mungkin beli novel kot!

Anyway tahniah kepada adik aku: Muhamad Adham Rahim and adik ipar aku jugak: Nur Liyana Othman yang bakal ber-konvokesyen di Putrajaya (UniKL) dan juga UIA Gombak.hehhehe
Nak beli apa ya?


Dan Tuhan kamu berfirman: "Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadat dan berdoa kepadaKu, akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina. (Ghafir:60)
Peringatan untuk diri sendiri :)

Monday, 3 October 2011

Budak PMR

Dah tau nak periksa,
tak bawak IC
aku rasa ringan je tangan nak pelempang

My bff wedding

A week before Melaka acct aku ke wedding kawan baik aku.Lama jugakla kitorang kawan, dalam umur 18 masa tu.sekarang dah 25 tahun.kirala sendirik.hehe
Hubby dia pun orang n9 jugak, samala diorang.xyah gaduh-gaduh nak balik kampung.

erk...kitorang gaduh ke? ^_^

Tapi kenduri sebelah husband dia ni buat kat Bestari Jaya.First time gak la aku sampai.Macam kawasan orang2 kaya je.Jauh gak la dari Gombak!

Ini ada beberapa keping gambar.
ehem..First time jugak untuk kami pergi wedding orang lain sebagai husband and wife.

wek

kami pun turut beraksi gediks..Ada orang kesah?


Kami bersama-sama pengantin.Syaza ni nikah sama ngan aku. 03092011. Dah selamat majlisnya.tinggal aku la.lambatnya bulan 12 nih!


Sekitar wedding Syaz.. Ntah apa la temanya. Nice and sweet

Monday, 26 September 2011

Melaka pula..

Weekend yang lepas aku dan suami decide untuk stay di Melaka lepas habis kenduri kawan baik dia. Tahniah kepada Raup.Kitorang stay kat Kings Hotel,dekat je ngan tol Ayer Keroh.satu malam dalam RM158.mahal? tak lah..asal kami selesa,tempat sangat sangat bersih.Breakfast dia pon sangat ok.Tapi memangla takleh lawan Avillion PD yang kitorang pergi last week.Ni ada 3 gambar masa kami kat sana.Takleh banyak2..hehe


Thank you Allah for giving me this love


Keindahan Pantai PD yang memukau.


Restaurant Avillion Admiral Cove yang sangat ekslusif.I LIKE!


Sangat sedih sebab tak ambik gambar pon kat Melaka.Terkejut and trus takde mood bila mama call cakap abah masuk wad.Darah tinggi dan dah kena 1st heart attack.Mula-mula tu agak risau la.sampai aku cancel nak g umbai.Arghh memang tak lalu makan malam tu.last sekali kitorang pekena Nasi Lemak Antarabangsa kat Dataran Pahlawan tu.
Sumpah tak sedap sambal dia.Bau nasik lemak pon xde.mahal takyah cakapla..air limau suam je dah RM4.20.Ni baru betul mahal!

ok next time pulak..
xoxo

Thursday, 22 September 2011

harini nak buat apa?

Macam nak pergi tengok wayang ngan Anwar Faiz.
Tapi ada ke dia cakap aku gemuk.
Grrrrrr
terus hilang mood.
Baru je pagi tadi cikgu Rahim puji aku nampak lawa.heheh
Nyampah la..
Kenapa suami sendiri tak puji
orang lain plak yang bagi komen membina..eeeee

Wednesday, 21 September 2011

Thursday blues

I've never known
the loving of a man
But it sure felt nice
when he was holdin' my hand
there's a boy here in town says that he'll love me forever..

Tuesday, 20 September 2011

Amalan Orang Kaya


Solat Dhuha!

Oh rupa-rupanya Anwar Faiz tak marah dah.On the dot aku call dia nak mintak maap, rupanya dia pon sama tengah call aku.ahaks sehati sejiwa la plak.. :P
Tadi baru je buat solat Dhuha. sebab terbaca satu artikel kat blog ni.

Padahal Anwar Faiz dah pesan, dalam proses nak buat anak ni kena solat Dhuha setiap hari. tapi tak buat pun...Dah baca blog orang lain baru datang semangat nak buat..Eeee apasal tak suka ikut cakap suami nih.

Sejak kawen ni aku makan agak banyak.Happy kot. Rindu pun iye gak.lagi rindu lagi banyak makan.barulah hilang sedih nih.Bayangkan aku dah naik 3kg dari tarikh aku kawen.Oh no!Sia-sia aku diet sebelum kawen.Mulai harini aku nk amik nasik sikit je.hihi

Bahagianya!

Alhamdulillahhirabbilaalamin.

Salah lagi..


Ok Semalam ada sikit gaduh ngan suami.Sebenarnya aku tak tahu pon apa sebab cik suami marah..Entah apala yang aku merapu, tibe-tibe dia cakap kecik hati ngan aku..aku pulak satu hal, tak pujuk pon.Or adakah aku pon dalam condition yang ingin dipujuk padahal tak tahu pon sebab apa aku nak merajuk??? Confius sungguh!

Aku dah agak dah pagi ni mesti dia senyap je.tak misscall aku bangun tido.tak tanya dah sampai sekolah ke belum.Sah! memang dia marah. Nak pujuk kena topup dulu. Bsn plak dah takleh topup online plak sekarang.agak menyusahkan.Kena tunggu balik sekolah la ya sayang.Nanti saya pujuk.

Oh pagi-pagi lagi Kak semi dah bagi makan..Alahai macam manalah nak kurus.Bulan 11 ni dah start nak berusaha ke arah mencapai target 27juta rakyat Malaysia. Aminn

Monday, 19 September 2011

Hari Indah Kami 5 Syawal 1432






Bahagia



Sesungguhnya lepas kahwin ni aku rasa sangat bahagia.tak tahula nak cakap apa bezanya sebab aku tak duduk sama dengan suami..tapi memang hidup sekarang rasa lebih ceria malah bertenaga ;p Sampai penat suami aku melayan aku

Rasa macam tengah hangat bercinta. tapi yang best boleh buat sume benda tanpa rasa bersalah lagi..yela..kita dah kahwin kan, lantakla nak peluk2 ke, nak pegang tangan ke, ada orang kisah? Aku rasa ada, sebab orang selalu pandang je aksi kitorang..err kami dah kawen la pakcik!

Sejak kahwin ni ada saja tempat kitorang pergi melepak..Seminggu lepas kahwin aku pergi Port Dickson.Kononnya untuk honeymoon..hehe Hotelnya best: Avillion admiral Cove
and last week gak adalah kali pertama pergi kenduri orang sebagai suami isteri, bukan lagi couple.orang cakap aku berseri.muahaha berseri ke? Tahniah kepada Syaza.tak sangka kita sama2 mengakhiri zaman bujang.Bila la turn Yat!!

And this week perancangannya nak pergi kenduri kawan baik Faiz plak.Then kitorang stret tido sana kot.Destination: Kings Hotel melaka pula.nanti next time aku update gambar ya..muahhahhah Thank you Allah for giving me this chance.

Wednesday, 14 September 2011

Luahan hati

Ya Allah..
Sesungguhnya aku seorang yang takut menghadapi kesusahan
Telah kau duga ku dengan ujian yang nyata berat bagiku
Ampunilah kami dan berilah kami peluang...

Tuesday, 6 September 2011

Setelah 5 hari kahwin...

Alhamdulillah aku dah selamat kahwin..apa perasaan?
Tak boleh nak describe dengan perkataan.
Happy, tak percaya, syukur, yelah dah 6 tahun kami berdua tunggu saat ni.
Lepas ni boleh pergi mana-mana suka2 hati tanpa risaukan orang.
ni aku bagi link gambar kahwin aku yang diambil oleh kawan suami aku.hehheeh cam pelik pulak sebut suami :p Boleh klik kat sini.

Gambar aku punya tunggu!!!!!!!!

Friday, 26 August 2011

Aku nak nangis sebenarnya

Tapi aku tak boleh nak luahkannya. Aku nak marah sapa? Sorang adik aku,
Sorang lagi adik angkat aku. Akhirnya aku buat keputusan utk marah orang
Yang aku tak kenal. Pastu aku membebel kat tunang aku.dan dia pun marah aku.

Aku tahu dia mengharapkan perempuan yang lembut. Aku dah cuba, bukan tak cuba.
Malam ni aku dah masuk ke berapa puluh kali dia cakap aku kuat bebel.

Saya nk nangis la sayang... Tapi tak boleh. Awakla tempat saya melepas perasaan.
Tak bolehke awak dengar je. I just need someone who listens, not someone who tries to solve.


Dan tadi dia letak telefon in the middle of our conversation. Thank you sayang.
Good nite

Wednesday, 24 August 2011

Buffet Ramadhan D'Muara Hj Dorani



Semalam aku dengan kawan-kawan telah iftar di buffet Ramadhan kat Restoran D'Muara Haji Dorani.
Malas nak cakap apa tapi memang heaven. Seorang dewasa harga buffet nya RM25.90.
Amat bertuah sebab Kak Nadia dengan murah hatinya nak belanja semua orang sebanyak RM6. So, seorang cuma bayar RM20. Thanks Kak Nadia!!

Makanan banyak. Ada dekat 60 jenis masakan. Suasana sangat damai.nampak laut gitu siap ada banyak kapal (err menarik ke)
Kan best kalau ada western.Hehe konfirm tak pandang makanan lain la kan.
Air pulak 2 3 jenis kitorang ambil. Ops lupa pula nak bagitahu kitorang pergi seramai 8 orang.Dah habis makan ada pulak aiskrim.

Farhana sibuk-sibuk nak makan rojak mee pulak pas abiskan semeja seafood! It's a big NO!!
aku dah tak larat nak sumbat pape lagi.Surau pon ada,jangan risau.Kalau nak makan lama, bolehla jamah pape dulu then stret g semayang then belasahla puas2.hihii

Sayangnya tak dapat Orang Kuat saya..Miss him

xoxo

Monday, 22 August 2011

Inspired

I easily get inspired by those who wrote beautiful things in their blog. today i read a doc's blog. pretty hard life i guessed.i feel so inferior with her.yeah..hectic life, no time to think about herself, always think about others, had no great time with friends, lots of stuff to be done, no leaves and etc etc.

But me,very little things to do yet i keep babbling how exhausted i am, how i hate the system that made you to do everything according to rules, psycho colleagues, haunted school and don't forget to mention my miserable students.yes they suck!!!

So starting from today i wont keep announcing how i hate being a teacher. To my students, im so sorry, i will learn more and i'll make you become someone, who can be depended on.anyway, i got this little cute teddy bear from my student, Qamarul today. (even my fiancee dont give me any ^_^) im so touced! tq so much!!

COUNTDOWN...


11 DAYS 01 HOUR 12 MIN 50 SEC

Wednesday, 17 August 2011

Perlu kah?

lagi 15 hari lagi aku nak kahwin. satu benda yang aku perasan adalah orang keliling aku dah start bagi hint hint yang agak berbau lucah sebab aku nak kawen ni.

nak jumpa benda sedap tu...

sakit tu.tak takut ke?

yang mula2 je berdebar.yang ke 2 ke 3 dah tak rasa dah!

nanti balik raya ni tambah ahli keluarga la ek (ok! yang ni tak berapa lucah)

bakal suami mu kening lebat ek. ganas tuuu!!


perlu ke? aku dah malu dah orang asyik sakat pasal menda2 cmni.buat buat tak malu je la.layan je diorang nak usik apa.DAMN
aku baru je nak berlagak jadi wanita ayu, dah diorang duk usik aku boleh naik hantu jadinya.
biarlah aku rasa sendirik..sibuk je nak bagitau macam mana rasalah..
apa kena buatlah, ish ish..

sumpah nanti aku bagi balik

dah set nak terawih kat masjid wilayah
cam gampang lupa plak bawak kain semayang

eh..kat surau Proton ada banyak pasang la kain semayang

pandang kanan @_@

pandang kiri ^_^

SUMPAH! nanti aku pulangkan balik!

Tuesday, 16 August 2011

ops

Bila aku baca balik blog ni, aku perasan yang aku selalu menyatakan ketidakpuasan hati pasal tunang aku.(yepp mostly about him)
takkan la tak ada perkara baik pada dia?
ADA..
sangat ada, sebab tu aku sayang dia.
tapi rahsia la ek..hahahahha

Love...
is a temporary insanity
curable by marriage

dah fikir pasal raya haji


Tadi cik tunang survey pasal tiket flight nak balik raya haji.
hahaha padahal tak kawen lagi, sibuk je plan nak balik sekali.
dah survey AirAsia dapatla RM386 untuk dua orang.

Tapi dia tak book terus.gedik nak g tengok-tengok MAs n Firefly whatsoever..
bila nak book je terus harga dia jump from RM386 to RM 500++.
so dengan frustnya aku cakap tak payahla..mahal!
walaupun dalam hati rasa nak mencarut jugakla..sebab my tunang ni memang suka lambat,
tak kirela dalam apa hal sekalipun
tadi aku diam je la.dah puasa kan.malas nak sound dia.
alaa.. paling bagus dia mintak maaf.next time sama jugak. dah namanya orang laki.
lain kali malas la nak depend on dia.selalunya aku jugak yang kna settlekan apa2.

Redha jela..MAAA kakak nak balik raya!

Sunday, 14 August 2011

chop n steak selayang

makanan - marvellous. bukan nak tipu tapi sekali dah makan sini, memang aku tak cari tempat lain bila nak makan western.aku suka fish n chip, faiz pulak suka chicken sizzling.yum yum

tempat - so romantic, they got gazebo.siap boleh bersila lagi

service - tip top.ceritanya aku sampai lewat dan tempat sume dah full sebab sume orang dah reserved untuk buka puasa.dengan bantuan seorang jejaka hensem akhirnya dapat port yang bagus.tq sbb angkat meja ngan kerusi utk akak ya..whoever u are!
tempat ni dekat dengan Selayang Mall.dekat traffic lite.tersembunyi dsebalik pokok pagar.hahahha

Sunday, 7 August 2011

tak sempat mukaddimah

Masalah yang sama!! Masalah yang sama!!!
aku dah tak tahu kat sapa nak mengadu.bulan puasa macam ni lagila menaikkan darah aku.aku dah cuba tak marah, aku dah cuba sabar
apa susah sangat ke nak pay aattention kat talifon?

itulah tunang aku.ok.. last week aku ada menyatakan ketidakpuasan hati bila dia susah sangat nak reply mesej.tapi apa yang aku dapat???.BOLAYAN!!!!!
dia tak layan je.munGkin lelaki memang suka menggunakan pedekatan biar sejuk dulu baru bincang balik tapi bagi aku tu sume adalah bull shit.aku rasa mcm org bodoh tunggu je respon dari dia dan dia pulak macam senyap je tak nak ckp pape.kalo ckap pon mesti end up dengan gaduh n aku tidur dengan linangan air mata.

harini lagi bengang.apa jenis orang yang silent hanphone tapi tak vibrate? bukan harini je, dah banyak kali.tiap kali aku telefon mesti tak angkat.baik buang je laut je telefon tu.sekali lagi bullshit.aku rasa sedih sangat.knapa kami hanya aman bila bertentang mata saja.knapa bila aku dah balik sabak utk keje dia jadi tak hiraukan aku?

kadang kadang terfikir gak, aku ke yang terhegeh hegeh nak perhatian.aku je ke manusia kat dunia ni yang bengang bila tunang dia tak reply mesej.aku tiap seminit sekali tengok phone kot2 ada Msj..

tapela biar aku luah perasaan kat cini. kalau aku bagitau dia pun end up nanti aku jugak yang sakit hati.rasa mcm tak ikhlas plak sbb aku selalu cakap aku sayang dia tapi kadang2 aku terfikir kalau aku terima orang lain adakah orang itu akan layan aku macam sekarang?????

tepek muka


baru je abis buat facial kat rumah.satu word saja yang boleh
describe----> BEST!!!!
facial ni awek kepada sepupu aku yang buat.katanya nak mulakan bisnes kecil kecilan dari rumah ke rumah.harga promosi untuk sedara mara heheh RM20 SAJA!!!!
agak menarik sebab dia guna produk NOuvelle Visages.(err betul ke aku eja ni)

masa urut-urut sangat best.masker sangat sejuk.tapi ada satu part yang aku tak tahan, part picit keluar blackheads.OMG, aku kan baru sekali je pernah pergi buat facial.ni kira kali ke dua je.sangat tak tahan.semoga dosa dosa aku terampun sebab menahan kesakitan tadi.hehheh amin

nanti masa nak balik kelantan cuti sekolah nak buat sekali lagi.hehehe nak kahwin kan!GEDIKSSS

xoxo

Saturday, 6 August 2011

rasa nak muntah

sangat sangat rasa nak muntah bila tengok orang yang tengah dilamun bercinta bergedik-gedik kat facebook.

love u sayang..

cant live without tou sayang

awak ni comelllllll sangat


YES, What the hell!tak tambah lagi gambar aksi-aksi romaktik yang memang buat aku rasa nak tercekik.eee pleasela! tak payahla nak tunjuk kat orang.GET A ROOM
tak pasal-pasal hilang respek orang kat awak.saya pun bercinta jugak tapi takdela expose terlebih-lebih macam awak.

p/s: adakah ini kata-kata orang yang cemburu :P

penyakit kejadahnya ni?

tak nak makan!

ayah cakap...

rasa jeles ngan faiz.
kenapa?
sebab dia dah puasa 6 hari tapi aku tak dapat peluang lagi puasa..
sebab dia 6 hari pergi terawih dan bertadarus, aku pulak duduk rumah je.

tadi dia bawak aku pergi nilai3 utk cari barang-barang nak kahwin.dia cerita ayah dia tanya

" nak pergi berdua je? "

" bulan puasa macam ni? "

" nak balik pukul berapa? "


oh malunya..tak tahulah apa yang ayah dia fikir pasal bakal menantu dia ni.ayah..sori sebab culik anak ayah.saya bukan sengaja! tapi saya memang tak tahu nak bergerak kat KL ni kalau bukan dia drivernya ^_^

nampaknya aku dah beri imej negatif. SEGAN!

Tuesday, 2 August 2011

Monday, 1 August 2011

kenangan


tempat menumpang kasih

baru je semalam beriltizam nak mulakan hari baru, hari ni dah bangun lambat.grrr
come on aisyah..you can do it!
oklah, walaupun bangun agak lambat tapi harini aku dah sedaya upaya masuk kelas sharp on time.hihihi mengajar sedaya yang mungkin and bagi kerja sekolah yang banyak..mampus budak menci dapat keje sekolah time puasa macam ni.

dan tepat pukul 9.46 ni aku dah fikir-fikir mau bukak puasa dengan apa.oh ya..tahniah buat kawan terulung di Leeds dulu, Syaza kerana bakal jadi bini orang pada 3hb september ni.what a bless, aku pernah doa kitorang dapat kahwin hari yang sama and finally dapat!

walaupun tak dapat pergi rasanya memang meriah la dia kahwin.maklumlah kat uk dulu sangat mak dat gitu.tahniah syaz..sangat rindu time duduk Leeds dulu dengan yat, syaz dan juga bet.walau ada gaduh2 tapi kenangan bersama korang takkan dilupakan.time puasa macam ni lagi la rindu.kadang2 buka puasa di Grand Mosque, di Green room dan yang paling selalu adalah di dapur rumah kita.hehehe a small yet so comfortable house.miss blue jugak!

sekarang bezanya, aku boleh berbuka kat masjid parit baru.sangat bagus untuk jimatkan duit.^_^

Sunday, 31 July 2011

terkilan

harini adalah hari pertama puasa.aku jadi ralat, sebab tak puasa hari ni.oh bosan gila..bangun pun dah pukul 10.30 pagi.nak makan pulak rasa takn lalu.nasib petang ni kna balik sabak bernam, adala jugak kerjanya.

rasa tak best langsung sebab hari pertama tak dapat puasa.rasa macam disisihkan.tak apalah, semoga aku masih ada peluang untuk berpuasa tahun ni.ameen

ramadhan al mubarak

sedar tak sedar dalam sebulan lagi aku akan jadi bini orang. oh cepatnya waktu berjalan sekarang.terkena pulak malam ni adalah malam pertama terawih tapi aku tak berpeluang merasainya.

terdetik juga kenapa aku tak diberi peluang? sebab aku ni dah banyak dosa ke? sedangkan pada malam ni akan diampunkan dosa macam kita baru dilahirkan kalo kita pergi terawih.ruginya rasa..

tadi tak terasa lagi, tapi sekarang sangat2 terasa yang aku ni rasanya sangat tak matang lagi.perangai macam budak2..allah mesti marah aku selalu lupakan dia bila senang..padahal time aku belajar dulu, time susah2 dulu aku selalu mintak tolong ngan allah.time nak exam, beriya aku doa. time aku rindu pada faiz, bersungguh aku mintak agar kami sentiasa menyayangi dan supaya dia pun rindukan aku macam aku rindukan dia.

sekarang, bila dah dekat aku seolah-olah hanyut.terus hidup dengan happynya.jarang sangat aku ucapkan syukur..oh tuhan..ampunkan aku..
ramadhan kali ni aku akan cuba ubah diri aku...aku nak jadi diri aku macam kat uk dulu.jadi orang yang selalu ingat dia sbb kat sana aku sangat sunyi walaupun aku dikelilingi kawan2 yang havoc.walau aku dah merata2 pusing dunia tapi hati aku tetap sunyi tanpa teman.

dan sekarang allah dah bagi aku teman, aku rasa jahat gila sbb lupakan dia..ampunkan aku.

aku yang menyesal

Monday, 27 June 2011

mbah tersayang




hidup ini penuh dengan ketidakpastian..
hari ini dan hari esok menjanjikan perkara yang berbeza
aku bersyukur kerana masih berpeluang menghirup udara ini...
serta mengkifarah segala dosa yang telah aku lakukan
ampuni aku Tuhan...

Wednesday, 15 June 2011

Sedikit ilmu yang saya nk kongsi bersama. Orang yang tidak bersyukur tidak akn pernah merasa puas dengan apa yang mereka ada. Sentiasalah kita muhasabah diri, lihat apa yang kita miliki pada hari ini. Tak salah kita mengalah jika dengan berbuat demikian, hubungan baik dengan insan tersayang dapat dikekalkan.

P/s: sekarang saya tengah bkursus di hotel midah kl. Sempat lg update blog :)

Thursday, 2 June 2011

panas


saya sekarang menghabiskan cuti di rumah di Kota Bharu. cuaca sekarang agak extreme. agaknya memang betul kata orang, dunia dah nak kiamat, dunia dah tua! rasa macam banyak je dosa saya ngan Allah.saya takut!!!

kalau di Parit Baru, balik sekolah je saya akan pasang aircond kuat2.untung katil tu saya dah letak betul2 bawah aircond. nah kau rasakan! tapi selalunya trick tu tak jalan, cuaca panas sangat kat luar, tambah pulak saiz bilik saya yang agak besar di rumah warden tu. membuatkan saya selalu saja rasa nak buang je aircond. macam tak ada gunanya.

kadang2 saya balik rumah sewa saya. sejuk! sebab rumahnya 2 tingkat.rumah kayu pula tu.memang terbaik untuk baring2 sambil berangan. alahai teruk betul perangai anak dara ni kan.tapi saya ni dah kira baiklah, jarang2 balik rumah sewa tu tengok mbah (nenek). saya lebih suka panggil tuan rumah saya dengan panggilan mbah. kedengaran lebih mesra lagi..hihih tiba2 rasa rindu dengan mbah pulak.teringat mult dia pun boleh tahan. kalau nak tau dia sakit ke tak, senang je. kalau dia tak berenti cakap tu, hah eloklah dia.kalau tak, something is wrong ^_^

betul kata orang, kita takkan menghargai sesuatu benda sehinggalah kita kehilangannya. sekarang saya dah rindu mbah, padahal masa di Parit Baru saya rindukan mama dan abah. Baguslah, sekurang kurangnya saya dapat merasa kasih sayang orang yang tidak pernah kita kenal, tapi orang itu telah menganggap kita seperti keluarga mereka sendiri.. TQ Allah.

ingatlah pesan saya ni, menda yang kita nak tidak semestinya terbaik untuk diri kita..

baru beli...

saya baru saja pulang dari Kota Bharu. Panasnya tak usah nak cerita, bahang sampai naik merah muka saya yang agak comel ni. kidding! tujuannya nak mencari buku2 kecil yaasin dan doa-doa sebagai gift untuk majlis kenduri nanti.orang dekat kedai JAFAR RAWAS tak payah ceritalah, cuti sekolah macam sekarang ni, memang ramai.

bukan nak cerita pasal orang ramai, tapi nak cerita pasal sebuah buku yang saya sempat sambar di JR tadi. AKU TERIMA NIKAHNYA. sebenarnya dah lama saya berhajat nak beli buku ni, sebagai hantaran untuk bakal suami. iyelah, kejap nak beli, kejap tak nak beli. akhirnya tadi, sambil pejam mata saya ambil juga buku ni. the last one on the shelf.covernya cantik, kaler pink purple, sangat sesuailah dengan tema majlis saya nanti.

ops, melalut sampai ke tema majlis kenduri pulak. buku ni memang terbaik. saya suka membaca serta menghayati cerita santainya, mengupas tentang kehidupan sebelum dan selepas berumah tangga. tambahan pula, sebagai ex-student UK, membuatkan saya rasa seolah-olah saya berada dalam cerita ini, dalam lakaran huraiannya, serta berasa sangat rindu nak balik Leeds.

sungguh betul kata penulis, disana kita hidup dengan our own life. tiada parents, tiada orang lain yang keluar masuk dalam hidup kita. kita buat apa saja, berjalan di taman-taman semahu mahunya, keluar melihat keindahan alam. jaulah dengan familiy, kawan kawan.tapi di malaysia..SUDAH TAK ADA.

kenapa? apa yang membezakan kita di UK dan KL? di KL tak boleh keluar ke taman? tak boleh jalan2 sambil melihat keindahan alam? tak boleh duduk di bangku2 taman sambil membaca tafsir? barangkali ramai yang menjawab: "panas! " ok, saya jadi termenung.

jadi buku ini adalah buku yang baik untuk semua orang terutamanya yang hendak memulakan alam perkahwinan, sambil2 tu boleh juga layan nostalgia lama selama diperantauan..

Monday, 23 May 2011

apa hal?

sakitnya lidah..semalam tertelan air panas dengan banyaknya..
nasib baik xde orang kat bilik.
aku kuarkan balik, habis baju kelawar kesayangan ku..
tak senonoh !

p/s: hati dah tenang borang kahwin dah settle.cuma takleh submit je lagi sbb sekarang ni belum 3 bulan dari tarikh kawen.

Tuesday, 17 May 2011

oh tunangku..rilexmu mengundang duka di hatiku

ok! sekarang aku dah terasa risau sebab encik tunang kesayangan saya masih belum settlekan document borang nikah pihak lelaki. pagi tadi saja duk ngusik kak bihah yang bakal kahwin hujung bulan ni.last-last aku jugak yang dapat ceramah free dari kakak2 yang baru kahwin ni.

"baik ko cepat. bukan kita sorang je yang nak kawen"

"KO jangan main-main, Selangor strict tau.silap2 dia tak bagi ko kawen!!"

FINE..ayat yang kedua tu memang buat aku cuak.alahai faiz ku sayang, baru isi borang je.tak buat lagi HIV test, xamik lagi sign imam dia.aku pulak dah nak balik minggu depan.takut pulak aku jadi merajuk tak nak cakap ngan dia kalau dia tak sempat nak settlekan borang tu.

cukuplah gaduh..asyik ada je menda yang tak puas hati. So, kali ni aku ambik keputusan untuk tidak mendesak dia.pape masalah nanti biar dia jelah yang tanggung.penat dah nak muncung!!

fireworks


Do you ever feel like a plastic bag
Drifting throught the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that there's still a chance for you
Cause there's a spark in you

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what you're worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

Tuesday, 10 May 2011

sampai bila

harini agak gembira sebab dapat makan sayur goreng
sampai bila lah dapat merasai nikmat sayur goreng...

sampai bila aku harus duduk kat sekolah ni
mengadap muka-muka kepura-puraan orang
tersenyum setiap kali dibebankan kerja
buat lawak bodoh supaya orang tak nampak siri pemberontakan aku

aku ni pemalas, tak tahu ke?
tak payahla bagi aku kerja...

dari aku dapat dosa kering maki orang
dan xdapat pahala buat keje tak ikhlas...
baik jangan buat dari awal lagi

ntah apa yang aku bebel

nak buat yoga bagi tenang...

p/s: aku nak kawen lagi kurang 4 bulan,yeay!!

Sunday, 8 May 2011

aku tak paham bila orang tua bersikap macam budak-budak.
kau paham maksud aku?
bila orang tua emo, ikut perasaan
bila orang tua berdendam dengan orang bawahan
bila orang tua guna kuasa yang dia ada untuk tikam orang dari belakang..

aku nak ulas banyak aku takut dia tikam aku pulak
tapi memang macam haram jadah bila orang tua buat perangai pelik
err bukan pelik, tapi macam budak-budak
dah cari pasal ngan orang, tak reti nak mintak maaf..
mulut tu nak muncung je, saja nak suruh org tengok
mampuslah ko
nasib ko sebaya ngn mak aku..

sial

ada hati nak maki orang
poket kosong ada serpihan kulit kacang pagoda je
sial
ntah bila aku perabih

oh sajanji...

tak suka sekolah. politik politik politik
sedihnya kawan aku dipindahkan sekolah..
orang yang dengki semoga allah je yang balas.
pompuan sekarang mulut longkang ye..aku jadi pompuan pon malu

Thursday, 5 May 2011

novel yang best


novel ni sangat menarik bagi aku..ceritanya macam kita dah boleh jangka, tapi susunan ayatnya memang terbaik!! aku suka ayat2 yang novelist ni tulis.memang terasa menusuk ke jantung.hahha over plak.. yang penting aku suka..sila beli sendirik.hehehe

suami isteri yang tepisah kerana jarak jauh yang menghalang komunikasi.si suami cuba memujuk kembali isterinya. so sweet.. sila2 baca..

biar jasadku yang menanggung permainan darimu
relaku pujuk...

hidup ni memang tak adil


Hidup ni terasa tiada tujuan sekarang.mungkin aku patut cipta satu hobi baru yang boleh mengisi kekosongan hidup ni.ntahla.. nak buat keje yang berlambak kat sekolah ni, aku malas..kenapa malas..

Sebab hati tak ada kat sini.suasana sekolah ni xbest..orang-orang besar asyik nak cari salah anak buah je.memang menjadikan suasana keje xbest.paling aku kesian, sorang cikgu kesayangan kitorang dah kena tukar sekolah sebab xsebulu dengan pentadbir..dahla suratnya pakai faks saja..hidup memang xadil.dia di sekolah ni dah lama, aku tau dia mesti sedih gila.

aku pulak asyik gaduh je ngan tunang.dah lama tak rasa dihargai.mcm manalah aku nak jadi orang yang sentiasa bersyukur..aku tau, kna banyak baca buku agama..kena selalu semayang, kna selalu muhasabah.. i will..semoga kebahagiaan itu milikku.

Sunday, 24 April 2011

counting months..

hari ini 25 april.. sangat teruja kadang-kadang sampai rasa tak ada perasaan.semoga allah tetapkan hati kami.tak tahulah nanti aku macam mana.paling ngeri sekali aku takut kalaulah nanti mak mertua suruh masak.even sekarang kalau aku terfikir pasal ini pun aku rasa jantung aku berdentum dentam..alahai..mama tolonglah anak mama ni.nak pandai masak macam mama..waaa

satu lagi, aku ni sangat pemalas nak kemas.aku lebih suka berkemas ikut mood.time rajin xyah cakapla..satu rumah aku bleh kemas.hihi dahla pas kawen ni plannya kna menumpang dulu rumah mertua.alahai... terpaksalah merajinkan diri kemas rumah, lipat baju, sidai kain.

dah tertulis diazali aku ni, jenis yang bangun lambat..tiap2 hari kat sekolah ni aku bangun 620 pagi.tu kire paling awal la.kalo weekend lagi lambat..pas subuh sambung la ke pukul 9 @ 10 pagi.ni bakal suami dah pesan, kat rumah mak nanti kna bangun pukul 5.30 pagi.. huaaaaaaaaaaaaa

Wednesday, 6 April 2011

fakta!

1. Rama-rama merasa makanannya dengan kaki.
2. Bunyi itik tidak menghasilkan talun (echo).
3. Dalam tempoh 10 minit, taufan membebaskan lebih banyak tenaga berbanding keseluruhan tenaga yang boleh dibebaskan dari senjata nuklear di bumi.
4. Secara purata, ramai manusia lebih takut labab-labah daripada takut mati.
5. Gajah adalah satu-satu mamalia yang tidak boleh melompat.
6. Satu dari dua billion manusia akan dapat hidup sehingga 116 tahun atau lebih.
7. Tidak mustahil bagi lembu menaiki tangga, tetapi ia tidak boleh menuruni tangga.
8. Wanita berkelip mata dua kali lebih banyak dari lelaki.
9. Secara fizikal semulajadi, adalah mustahil untuk anda menjilat siku sendiri.
10. Siput boleh tidur sehingga tiga tahun.
11. Saiz mata manusia tetap sama sejak dilahirkan, tetapi tumbesaran hidung dan telinga tidak pernah berhenti sewaktu hidup.
12. Semua beruang kutub adalah kidal.
13. Mata burung unta adalah lebih besar dari saiz otaknya.
14. TYPEWRITER adalah perkataan terpanjang yang boleh dibina dari huruf-huruf yang terdapat dalam satu barisan yang sama pada papan kekunci.

15. Hampir semua pembaca akan cuba untuk menjilat sikunya.

Monday, 28 March 2011

rindu yang membuak-buak

pada dasarnya aku bukanlah seorang yang pandai meluahkan perasaan.
tidak kiralah samada dengan perkataan mahupun perbuatan waima melalui penulisan pon, aku memang tak pandai nak meluahkan rasa.
satu saja yang aku pandai...
menangis dan terus menangis.

saat ni aku merasakan rindu yang teramat.tunang saya kat Bandung.tapi saya agak geram jugakla..

tiap kali saya call, saya dilayan acuh tak acuh je.saya sanggup pegi beli topup malam-malam buta tau.tapi bila dia angkat, cara dia cakap tu mcm bz sangat je.ckp 5 saat dah ckp pasni nak g sini, nak g sana.

tak boleh ke layan saya dengan baik 50 saat then pastu ckapla awak bz..
kadang-kadang rasa menyampah je dengan perangai lelaki ni.tapi biarlah Allah saja yang membalas segala pengorbanan saya ni. snn Dia je yang tau apa yang membahagiakan saya..hihi

Sunday, 20 March 2011

tiangnya dulu..


sepanjang seminggu cuti sekolah ni aku menghabiskan masa meronda-ronda cari bridal.
antaranya aku pergi Intan Bridal, Huzaine bridal, Nana bridal and last sekali aku pegi Wieda Bridal.

dekat je, Ketereh kat tepi masjid. bridal ni disuggest oleh Pijah.heheh rasanya dah melekat suka kat Wieda bridal ni.pelamin all in one dalam rm2400.

1 baju akad
2 baju sanding
pelamin 3 panel
pintu gerbang
hiasan bilik
dan par serta kain lapik
etc etc

so majlis sebelah perempuan dah ditetapkan sabtu..3/9/2011 insyaallah
akad nikah pagi then terus kenduri sebelah tgh harinya

Wednesday, 9 March 2011

saya malu...

petang tu, aku memandu macho ke asrama.cheit..pagar kunci pulak.dalam hati aku dah berkira-kira nak karate je muka member yang rajin sangat nak mngunci pintu pagar yang sudah separa roboh itu.sudah nasib akulah agaknya, kena berjalan kaki balik ikut pintu satu lagi.jauh!

dari jauh aku nampak ada sorang mamat ni keluar dari pintu sekolah.tersengih-sengih.eleh, nak tackle orang la tuh.. dengan sopan aku berjalan lagi..

sudah-sudah la tu. dah pukul 5 ni.balik lah..

aku dah agak dah.. mesti dia tegur aku punya.aku senyum ayu la..

yela..saya tau dah pukul 5

masa tu aku dah berbunga-bunga dalam taman.perasan lawa takyah cakapla.hihiaku sengih je tengok kat dia tapi nampak jugakla macam dia punya sengih tu terlebih sengih pun ada. sekali aku terdengar sayup sayup satu gema suara yang membuatkan aku rasa nak masuk dalam tanah.

shit shit shit fuck!!

haa iyelah..kau nak balik terus ke?

shit shit fuck!!
aku dah tak toleh belakang lagi untuk tengok empunya suara.tu.CELAKA! abang tu tegur orang belakang aku rupanya.bergegas aku ke pintu.aku goncang-goncang sepenuh hati.waaaa pintu yang ni pun kunci.kena guna pintu lain lagi..cepat-cepat aku buat-buat tengok handphone aku.tobat malu...ntah dia perasan tak aku sengih dan jawab sapaan yang bukan khas untuk aku tu...pasni aku taknak senyum kat orang dah

bagi aku...


cinta yang sejati memerlukan pengorbanan...
tak kiralah dari segi kewangan, masa ataupun tenaga.
biarlah segala pengorbanan yang telah kita lakukan tidak dibalas dengan setimpalnya...
semoga satu hari nanti si dia akan sedar.

janganla kita bersedih jika tidak disayangi
kerana ada yang lebih menyayangi kita...
yang selalu berada disamping kita, malah sebelum kita mengenal cinta lagi...
semoga cinta yang kita ada pada hari ini tidak akan membuat kita lupa pada Dia

i always needed time on my own
i never thought i'd need u there when i cry
and the days feel like years when i'm alone..

Penat dia.. Penat aku??

Merasa sangat stress sekarg...sepatutnya sekarang dah tetapkn tarikh tapi xdapat2 jugak. Sampaikn aku dah ilang mood.
Ke aku tgh period sekarang.. So hormon aku sngt tak stabil. Aku asyik nangis he sekarang.
Kadang2 for no reason pon aku bleh menangis.

Aku akui yang aku nk org bg perhatian. Bila xdapat.. Aku mulalah buat hal, cari pasal, merajuk tak tentu pasal.
Tapi bila didesak, aku ngakulah yang aku mrajuk on purpose. Tapi selalu je dia akn ckp,
"saya kn keje. Banyak keje"

" tolonglah jangan mcm ni. Sy penat la"

Aku memangla naik hantu dengar dia jwab gitu. Sbb apa y aku nk adalah perhatian. Tu je
Sebagai perempuan, aku jenis yang cepat risau. Agak terkilan jugakla setiap kali aku tanya nk pelamin apa?
Nak tema apa? Semuanya dia akn jawab saya tak kesah!

Yes i know u dont care, but i do!
Menda2 macamnilah yang buat kita bersemangat bila dua2 belah pihak beria.
Ni aku rasa aku je yang beria2. Agaknya dia dah lupa janji dia dulu.
Masa awal2 je dia bersungguh. Aku rasa sedih :(

Sunday, 27 February 2011

cinta

cinta...
membuat kita bahagia dan merana dalam masa yang sama.
membuat kita selalu mengalah dalam banyak hal.
selalu buat kita menangis sendirian.
sukar dilafaz dengan kata-kata.
sering buat kita jadi selfish.

cinta...
sering buat kita tertunggu-tunggu.
sering buat kita ternanti-nanti.
kebahagiaan dalam penyeksaan..

Sunday, 20 February 2011

perancangan kita..

sekarang rasa sangat gembira.teruja.mana taknya, my fiancee tiba2 ajak kawen bulan 6.perancangannya kitorang nak kawen bulan 11 or bulan 12. fikir punya fikir rasanya eloklah buat lepas raya je, bulan 9. banyak masa sikit untuk plan.oh i feel so happy... katanya nak bincang dengan parents dulu. tengoklah..jadi ke tak. i will update the news.hope it will b a happy one.

kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama..

hehehe

Thursday, 10 February 2011

aku


kenapa aku?
kenapa kebahagian lain yang dicari..nikmat lain yang diberi?
adakah aku ni seorang hamba yang tidak pandai bersyukur?
Allah tak sayang aku ke?
aku ni dah jadi orang jahat ke?

sebagai manusia tak seorang pun dari kita ni akan terlepas dari dugaan.seringkali dikuasai nafsu, aku selalu lemas dan tewas. kadang kala aku ni cepat berputus asa.aku tau segala dugaan, kesusahan dan segala sakit hati yang aku terima selama ni adalah pembalasan.kifarat dosa yang telah aku buat.nafsu lawwamah yang suka menyesal apabila membuat kesalahan.suka mengeji diri namun tak pernah betul2 berusaha untuk bertaubat.

aku berjanji dengan diri aku...aku nak jadi orang terbaik.dah nak kawin pun..kalau perangai aku tak elok, macam mana aku nak jadi isteri yang baik,ibu yang baik.

kalau tak kuat iman, bila ditimpa masalah mesti akan bertindak mengguna hati.bukan guna fikiran.semoga aku tak jadi orang macam tu..

Monday, 7 February 2011

masalah dunia


sejak cuti Chinese New Year ni,setiap kali bukak facebook je,mesti ada orang update engagement.dah musim agaknya! selain musim batuk demam, sekarang jugak musim orang ikat mengikat.heheheh

rasa membuak-buak nak kawen.bulan 6 ni tak tahulah macam mana perasaannya.duk tengok orang menikah je.tiap kali orang tanya bila nak kawin...mesti tergagap-gagap nak jawab akhir tahun.dalam hati tuhan je yang tahu.ntah jadi ke tak akhir tahun ni.jawab akhir tahun pun orang dah buat muka.

lamanya.. kenapa tak bulan 6..

oh..lambat lagi...


oh ya allah..tolonglah hambamu ni.bukankah bila kita sudah berniat sesuatu yang baik, sudah tentu Allah akan permudahkan?

aku bukannya apa..rasanya sejak bertunang ni,makin kerap pulak kami jumpa.makin banyak godaan.makin rasa ingin disayangi dan menyayangi.kalaulah sudah ada ikatan,tak apalah...

dari segi kewangan memang kami bermasalah.masalah besar! macammanalah orang yang dah keje lebih dari 6 bulan tak dapat nak simpan sikit pun.padahal dah tahu, duit tu amat perlu untuk kawin.kadang-kadang buat aku rasa yang mungkin Allah tak bagi kami ni settle down lagi...

ada je masalah yang memerlukan duit.nak mintak dengan mak bapak..not an option!

lumut

lumut tu ada apa?
kampung ke bandar?
bukan ke lumut tu dekat dengan pantai ke?
boleh mandi laut tak?
kalo ikut tom tom sesat tak?
tiba-tiba risau takut xsempat sampai pukul 9 pagi.
tak rasa letih ke drive dari kl stret pegi lumut?
kat sana ramai cina ke india?

Wednesday, 2 February 2011

musim demam batuk selesema


rasanya musim cuti raya cina ni ramai gila orang demam.aku pon termasuk salah sorangnya.startla rasa serabut.buat tu tak kena buat ini pon tak kena...

wish that i can get well soon.nak balik sabak lagi minggu depan.haishhhh

Thursday, 27 January 2011

alamak

gambar tiada kaitan dengan entri

kaki dah melecet..

mungkinkah kerana kaki ini sedang menampung berat badan yang berlebihan???

oh tidak..

kena start pakai stokin la nih..

hmm...

Tuesday, 25 January 2011

the wedding dreams


mana lagi cantik.. buat baju kebaya labuh or buat kurung moden aje??

rasanya dah naik pening aku fikir nak buat baju jenis apa.sekejap rasa nak buat baju kebaya, sekejap rasa nak buat baju kurung moden. pantang tengok gambar orang cantik, terus berubah-ubah hati ni.jenis tak istiqamah betul @_@

but for sure, rasanya nak sangat kaler putih for the akad.hehe betul dan sangat setuju.. putih lambang kesucian.so why dont we start a new whole chapter with something so pure...like a white sweet kurung modern..aha!

walaupun lambat lagi nak kahwinnya,tapi rasa sangat teruja.tuhan saja yang tahu! syukur sangat sebab dalam ramai-ramai orang, aku juga terpilih untuk merasai nikmat berkasih-sayang,nikmat teruja..hehe bila anda gembira tiada apa yang dapat menghalang!

bila fikir balik rasanya lagi baik beli yang dah terus siap.so akan survey di sg Besar dulu.tengok pattern macam mana yang cantik..but must be WHITE!!!

Thursday, 20 January 2011

hanyut

serius aku sangat sedih.betullah kata orang, masa kita gembira semuanya nampak baik.tapi bila dah bergaduh masing-masing mula tunjuk ego.aku pun bersalah sebab buat keras je.tapi rasanya dah penat aku menerima layanan macam ni.kesibukan kerja selalu aje dijadikan alasan untuk mengabaikan aku.

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja


Wednesday, 12 January 2011

saat kita


rasanya menda yang paling buat aku happy serta tenang, adalah bila bersama dengan si dia.pandang saja mukanya sudah cukup untuk buat aku rasa " tiada apa yang dapat menghalang".aku bersyukur dikurniakan seorang kekasih yang tidak banyak kerenah, tak sukar berkomunikasi, dan yang paling penting..dia selalu mendengar apa yang aku nak cakap.

rasanya bila kita meluahkan, kita bukkanya nak mencari penyelesaian.yang kita mahu hanyalah seseorang yang boleh mendengar.namun kebanyakkan lelaki lebih suka mencari penyelesaian berbanding hanya mendengar.jangan tak tahu niat yang baik tu boleh berubah menjadi bibit-bibit pergaduhan jika tidak titangani dengan baik...

terima kasih sayang..walaupun saya tau kita berdua bukan jenis yang suka mengungkap cinta, mengungkap sayang..tapi saya harap yang awak tau bahawa saya sangat mencintai awak dari gerak geri serta perlakuan saya.di saat ni saya sangat rindukan awak...

Monday, 3 January 2011

first step...



memang naik gila ke tengok kain lace untuk akad nikah.alahai..rasa naik juling mata menengoknya...

yang kat atas ni dari Jakel.. hagra around rm380 after discount. dapat kaen lace, lining dan juga kaen untuk baju pengantin lelaki..memang sangat menarik.

minggu ni rasanya nak pergi beli perfume, make-up set..hehhe semoga segalanya berjalan lancar.