Semoga Allah merahmati kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Thursday, 29 November 2012

new hotspot to shop! PADIEKA.COM




Padieka.com

ops..baru perasan kewujudan padieka nih.
just click here to go to da website
bila buka website dia, so pity...
almost all are sold out!

tak apalah, dah like fb dia.. nanti kalau ada dress baru, boleh la grab
sangat suka kaler pastel.
cun!
ala-ala poplook i would say...




Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, 24 November 2012


Published with Blogger-droid v2.0.4


outfit for today
poplook jersey dress + denim jacket
yes muka ku pucat without lipstik!

Thursday, 22 November 2012

Penny from poplook

Ni aku screencapture dari fb.hahhaha

Dasar pemalas. Nasib tema wedding adik aku ni hijau.

Masukla jugak.hehe

Ramai gak yang tanya beli kat mana baju?

Aku sengih ke. Malas nak jawab.

Malas lagi?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, 15 November 2012

Awal muharram

1 Muharam dicemari dengan serangan Israel ke atas Gaza
no more Strabucks   no more Mc D
Hubby dah bagi warning semalam.

Wednesday, 14 November 2012

4 months old baby Ali attacked by green froggy! [video]


Published with Blogger-droid v2.0.4
Sempat capture video si Teletubbies ni menggeli-geliat dengan toys dia.
Betul betul geli ke berlakon je ni?
Alhamduliilah dah 4 bulan lebih umor si honeydew ni.
Insyaallah Sabtu ni balik kampung. OH Kok Lanas, here i come. Rasa lambat sangat masa berlalu. Kenduri adinda pun bakal berlangsung hari Selasa di rumah. Tahniah.
Akadnya hari Sabtu, malam!

Ni masa kat KLIA. menyambut tok sedara dia balik haji. masamnyaaaa
jenuh gak nak derdukung. dah 6.4kg la katakan. sangat tak boleh nak bayang kalau kena dukung baby yang lagi berat.huh
Ali, sila cepat berjalan!

ni masa kenduri kawan si Faiz.
Dah dua kenduri temanya pink purple.sebijik.
agaknya memang trend sekarang. terkenang zaman muda mudi dulu...
i pon purple gak :)

Sunday, 11 November 2012

Baby Ali jalan jalan mid









Me wearing a beautiful dress by poplook Wampa Elena maxi dress.a bit senteng for me.heeeeee
Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, 6 November 2012

Ali in Old Navy's romper


Ummi dia malas nak button.hihi

Redwarrior eh :-)

Published with Blogger-droid v2.0.4

kat sini pun best nak cuci mata..Banyak baju baby

My honeydew


Published with Blogger-droid v2.0.4


Hihi saya kesejukkan. so ummi saya balut ngan kain batik dia.
sooo tak glemer !!!

Bulat+putih+manis = Honeydew

Baby clothing with FOS



OMG!! Weekend lepas adalah pergi window shopping.
masuk butik FOS. Makaihh tengah sale baju baby.waaaa
daripada nak window shopping dah tershopping plak.
sangat sangat cutelah baju kat situ. ada Baby Gap, Oshkosh Bgosh, Carter's, Old Navy
Sempatla menyambar satu Ralph Lauren kuning.. yippeee

Pastu beli lagi 3 rompers baby Gap, carter's.. erk kopak
ummi ngan baba tak beli pape untuk diri sendiri. untungla ali....
Kalau perasan, baju Old Navy colournya terang dan menarik. baby Gap banyak yang pastel coluor saja.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Spot Ali in FOS baby sock!

Kalau berminat dengan branded stuff, bleh window shopping kat Kasih Sayangku.

Monday, 5 November 2012

lampin pakai buang???


try jugak pakai drypers.tapi tak suka lah! teksturnya kasar.keliling pinggang tu rasa macam kertas.kalau pakai lama, confirm jadi berbirat,merah. No to Drypers.






Ehsan dari Adikmat



                                           Ni pun ehsan Adikmat punyer 

Huggies lagi lah terseksa jiwa. tambah tambah bila beli yang jenis pant nih. nak masuk satu masalah, nak bukak lagi lah.kalau baby berak, abisla terkena kaki.Kenalah cari gunting. grrrrr Juga kasar teksturnya.rasa mcm plastik kasar. A big NO to huggies

So Ali pakai apa yer???
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
hehe
MammyPoko! perfect for him.

Thursday, 1 November 2012

Ali kena buli[video]


Published with Blogger-droid v2.0.4


Adakah berbahaya tinggalkan baby kita dekat atau main main dengan baby yang lain?
hmmm BAHAYA kot.
contohnya macam budak bucuk ni, saja la ummi dia kasi main ngan kawan-kawan sebelah rumah.
Tak pasal pasal kena buli.
Alahai kesiannya Ali kena lepuk ngan member dia.
terpaksalah ummi dia jadi heroin menyelamatkan hero dia yang tersengih sengih tak paham apa pun kena lepuk.

Kalau nak bagi main xpe, pastikan kita awasi lah.
Budak budak tau nak seronok je, sakit baru nangis hehehe

Cara memakai inner neck+selendang

Well, senang saja.
pakai inner neck, pin kan kedua2 belah tudung di bahagian bawah dagu.
kemudian, pin kan hujung selendang ke bahu.
Simple je kan.

Yang penting..kerjasama..hahha
no lah..yang penting, cover your chest :)